یک متخصص آفریقایی که در کودکی از خطر نیش پشه مالاریا جان سالم به در برده، در حال توسعه روشی برای اصلاح ژنتیک این پشه خطرناک است.

مالاریا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سی ان ان: عبدالله دیاباته اکنون ریاست مرکز حشره‌شناسی و انگل‌شناسی پزشکی در مؤسسه تحقیقاتی علوم بهداشتی بورکینافاسو را بر عهده دارد، روش نوآورانه او به‌طور بالقوه می‌تواند گونه‌های پشه ناقل مالاریا را با تغییر ژن از بین ببرد. این دانشمند و پروفسور متولد بورکینافاسو به‌دلیل تحقیقات خود، جایزه Falling Walls را برای مدیریت علم و نوآوری در سال۲۰۲۳ دریافت کرد؛ چرا که از نظر برگزارکنندگان این جایزه، تلاش او نویدبخش رهایی از شر این پشه خطرناک به‌ویژه در مناطق گرمسیری و آفریقایی است.

بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت مالاریا یکی از علل اصلی مرگ‌ومیر در کشور بورکینافاسو است، جایی که تقریباً تمام جمعیت ۲۲میلیونی این کشور، به‌ویژه کودکان، در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند. آخرین داده‌های سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد که مالاریا در سال ۲۰۲۱ نزدیک به ۱۹هزار نفر را در بورکینافاسو و ۶۱۹هزار نفر را در کل جهان کشته است. برای سال‌های متمادی، مداخلات کنترل مالاریا، ازجمله استفاده از توری‌ها دارای حشره‌کش به کاهش انتقال و مرگ‌ومیر در کشورهای آسیب‌دیده کمک کرده است.

با این حال سازمان جهانی بهداشت می‌گوید مرگ‌های مربوط به مالاریا به‌طور غیرقابل‌قبولی بالاست و موارد از سال۲۰۱۵ افزایش یافته است. مقاومت دارویی و پشه‌های ناقلی که دیگر در برابر حشره‌کش‌ها مقاوم شده‌اند، عامل این افزایش هستند.

بیشتر بخوانید:

دیاباته گفت: «اگرچه توری‌های مخصوص خواب کار فوق‌العاده‌ای انجام می‌دهند. اما اکنون مقاومت گسترده‌ای در برابر حشره‌کش‌ها در گونه‌های مختلف پشه‌ها، به‌ویژه آنهایی که مالاریا را منتقل می‌کنند، داریم. به همین دلیل است که نوآوری و دستیابی به ابزارهای جدیدی که می‌تواند مکمل ابزارهای موجود باشد، بسیار مهم است.» دیاباته گفت که خوش‌بین است که ابزار کنترل ناقل مالاریا که به‌عنوان «فناوری محرک ژن» توصیف می‌شود بتواند تغییردهنده بازی باشد. مالاریا از طریق نیش آلوده به بیماری انگلی پشه‌های ماده آنوفل منتقل می‌شود.

کد خبر 816808

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دانش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha