به گزارش همشهری آنلاین، این کارگردان تئاتر توضیحاتی درباره تازهترین اثر خود ارایه کرد و برخی از مشکلات خود را برای اجرای این سرود نمایش برشمرد.
او که پیش از این برای اجرای این کار فراخوانی عمومی منتشر کرده بود، درباره گروه اجرایی این اثر گفت: ما ۳۰ نفر هستیم از اقشار مختلف جامعه که طی یک فراخوان دور هم جمع شدهایم. اینکه میگویم اقشار مختلف منظورم این است که از نظر فرهنگی، تحصیلی، شغلی، اجتماعی، اقتصادی و ...متفاوت هستیم. در این گروه همه بازیگر نیستند بلکه هم بازیگر داریم و هم نانوا، هم پزشک و هم بیکار و ... که از جاهای مختلف این شهر دور هم جمع شدهایم.
فرشیدی سپهر درباره محتوا و سبک و سیاق این سرود نمایش نیز توضیح داد: ۱۴ سرود را میخوانیم که من نوشتهام و دو سرود از آقایان مسیحا ابوعلی و میلاد محمدی را قرض گرفتهایم که در میان سرودهای خودمان اجرا میکنیم. قصد اصلیمان از اجرای این سرودها، تقویت مهارتهای فردی است و مرحله بعدی، ایجاد آرامش برای اجتماع و دعوت مردم به انسجام ملی. کسی ما را وادار یا مجبور نکرده که این سرودها را بخوانیم. خودمان اینها را ساختهایم و اجرا میکنیم.
این کارگردان و مدرس تئاتر که برای اجرای این اثر ۴ بار بازبینی رفته است، در این باره توضیح داد: ۴ نوبت بازبینی داشتهایم در حالیکه در این کار هیچ موردی فراتر از خطوط قرمز نداریم و هیچ قانونی را هم زیر پا نگذاشتهایم ولی بعد از ۴ بار بازبینی، تازه به ما ۱۵ شب اجرا دادهاند.
او درباره گیر و گرفتهای احتمالی برای دریافت مجوز این اثر و اینکه این بازبینی در کجا انجام شده است، توضیح داد: بازبینی از سوی کانون انجام شده و عمده مشکل ما برای دریافت مجوز این بوده که چهره این کار چهره رایجی نیست. در این نمایش طبق عادتهای شوراهای بازبینی و مردم پیش نمیرویم. بنابراین طبیعتا برای دوستان بازبین فکر و گمان ایجاد میکرد ولی لطف کردند ۱۵ شب اجازه اجرا دادند که خیلی محدود است چون همین که بخواهیم به تماشاگران اطلاعرسانی کنیم، زمان اجرایمان به پایان رسیده است.
فرشیدی سپهر با بیان اینکه قصدش اجرای یک تئاتر کاربردی است، تاکید کرد: این نمایش برای این ساخته نشده که ما معروف یا پولدار بشویم یا در جشنواره فجر جایزه بگیریم. این نمایش فقط برای این ساخته شده که مردم در این سال تلخی که گذراندیم، آرامش پیدا کنند و تلاشی است برای تقویت انسجام ملی و ارتقای برخی از مهارتهای فردی که فرصت نمیکنیم با مراجعه به مراکز روانکاوی و تمرینهای شخصی در خود بهبود بدهیم. امیدواریم دیدن این نمایش، شروعی باشد برای ارتقای این مهارتها در همه ما. بیش از هر چیزی برایم مهم بود که تئاتری کاربردی اجرا کنم.
او درباره اجرای این نمایش در سالن خیابان وزرا که برنامه منظمی برای اجرای تئاتر ندارد، نیز گفت: سالنهای عمومی و پررونق کار ما را جدی نمیگیرند چون شبیه عادتهای آنها نیست. غالبا میگویند تماشاگری برای دیدن این نمایش نمیآید. در حالیکه در دو اجرایی که پیشتر در سالنی با ۳۰۰ صندلی داشتیم، تمام ظرفیت سالن پر شد. بنابراین به سالن کانون پرورش فکری در خیابان وزرا پناه بردهایم که مدتی است اجرای نمایش نداشته و مشکلی که با آن دست و پنجه نرم میکنیم، اطلاعرسانی به تماشاگران است چون اغلب تماشاگران تئاتر ما در سالنهای پررونق تئاتر رفت و آمد دارند. بنابراین دعوت کردن ۳۰۰ تماشاگر به سالنی در خیابان وزرا کاری است دشوار.
حرفهای تکاندهندهای که قبلا زده نشده
او با ارایه توضیحاتی درباره شیوه اجرایی سرود نمایش «عطر آدم» افزود: این کار سرود نمایش است. درواقع غالب این اجراها سرود است ولی لحظات کوتاه نمایشی هم دارد اما اجرای سرودها هم طوری نیست که مانند خوانندگان صرفا سرودی اجرا کنیم بلکه متن سرودها و حضور خود این ۳۰ نفر اجراکننده نیز دراماتیک است.
فرشیدی سپهر اضافه کرد: درواقع چهره کلیشهای تئاتر را که مشتمل است بر گفتگوی بازیگران و جا به جا کردن آکسسوراهای گران و ارزان قیمت و ... حذف کردهام. ما فقط روی صحنه انسان میبینیم در حال اجرای سرودهایی تکاندهنده که قبلا شنیده نشدهاند و صرفا سرگرمیساز نیستند بلکه اجراگران ما حرفهای مگویی میزنند که پیشتر در آثار موسیقی نشنیدهایم.
به گفته او، اجرای این اثر از چهارشنبه، ۲۹ آذر آغاز میشود و این سرود نمایش راس ساعت ۱۹ برای تماشاگران کودک، نوجوان و بزرگ سال در سالن کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در خیابان وزرا روی صحنه میرود و بلیت آن نیز از طریق سایت تیوال به فروش میرسد.
نظر شما