محمدامین توکلیزاده در گفتگو با همشهری با اشاره به اقدامات مدیریت شهری برای مقابله با آسیبهای اجتماعی توضیح داد: ظرفیت نهفتهای در قانون اساسی وجود داشت که کمتر از آن استفاده شده بود، اما با عملکرد خوبی که قرارگاه اجتماعی شهرداری تهران ظرف دو سال گذشته داشت و اتفاقات خوبی که با مشارکت دستگاههای مختلف در این قرارگاه رخ داد، رئیس جمهوری تشخیص دادند که توان جدیدی را در عرصه مدیریت آسیبهای اجتماعی تهران وارد میدان کنند و این اتفاق با تفویض اختیارات هیات وزیران به شخص شهردار تهران رخ داد.
او افزود: پیرو این اتفاق جلسات شورای سیاستگذاری این مجموعه شکل گرفت، قرارگاه اجتماعی با توان و اختیارات جدیدی کار خود را آغاز کرد و کمیتههای تخصصی و کمیتههای علمی پیرو قرارگاه شکل گرفت و قرار عملیاتی ما برای اینکه تا پایان سال بتوانیم در یک برنامه کوتاهمدت، شیب نزولی به آسیبهای اجتماعی تهران بدهیم مورد توافق قرار گرفت. در ادامه، لایههای اجرایی و میدانی این کار که در واقع خط مقدم کاهش آسیب در تهران هستند گرد هم آمدند.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه قرارگاه اجتماعی شهرداری تهران ۵ اولویت آسیبهای اجتماعی شهر تهران را مدنظر دارد تاکید کرد: این اولویتها شامل ساماندهی معتادین متجاهر، کودکان کار، زباله گردی، تکدیگری و فساد بود و اینکه مجموعه خانوادههای این عزیزان نیز باید مورد توجه قرار گیرند.
به گفته توکلی زاده در حوزه معتادان متجاهر آنچه از سالهای گذشته باقی مانده و رفع نشده بود، ظرفیتهای ماده ۱۶ است. او ضمن تاکید بر ساماندهی معتادان متجاهر بیان کرد: متوجه شدیم که مراکز ماده ۱۶ تهران کفایت نمیکرد و آسیبهای تهران در این زمینه از مرحله آسیب عبور کرده و به بحران تبدیل شده بود.
معاون شهردار تهران ادامه داد: در دو سال گذشته با همکاری دیگر دستگاهها تختهای مورد نیاز مراکز ماده ۱۶ تامین شد. شهرداری تهران از دستگاههایی بود که موظف بود ۵ هزار تخت را در حوزه ماده ۱۶ تامین کند که ما بیش از ۷ هزار تخت را تهران تدارک دیدیم و الان در ۶ مجموعه یاورشهر، میزبان عزیزانی هستیم که قصد دارند از آسیب خارج شوند و به دامان خانواده و جامعه برگردند.
توکلی زاده به عملکرد شهرداری تهران در دوره ششم اشاره کرد و گفت: عملکرد شهرداری در حوزه تامین زیرساخت، بیش از ۱۰۰ درصد تکلیف بوده و ما علاوه بر تامین ۵ هزار تخت که تکلیف شهرداری بود، با افتتاح مرکز جاجرود و فاز ۲ این مجموعه، از یکصد درصد هم عبور کردهایم.
معاون اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه شهرداری برای معتادان منع پذیرشی نیز برنامه دارد افزود: مراکز تخصصی منع پذیرشیها در تهران کافی نبود، به همین دلیل خیلی از طرحها و غربالگریهایی که انجام میگرفت به دلیل حوزه منع پذیرش، بازگشت به خیابان داشتند و آزادسازی میشدند. در طرح جدید، مراکز منع پذیرش تهران هم به عهده شهرداری تهران گذاشته شد و با اینکه این یک ماموریت دشوار و بر زمین مانده تاریخی بود، شهرداری این ماموریت را برعهده گرفت و مجموعههای منع پذیرش صغر سنی، کبر سنی، معتادان زخم باز، معلولان و افراد آسیبدیده و دو مرکز تخصصی ویژه بانوان را ایجاد کردیم.
او در ادامه افزود: در کنار ایجاد مراکز و ایجاد ظرفیت هم برای عموم معتادان و هم منع پذیرشیها، تلاش کردیم در کنار سایر دستگاهها هم باشیم و در همین راستا مرکز شفق بهزیستی را بازسازی و آماده جذب کردیم، مرکز طراوت را در اختیار سپاه پاسداران قرار دادیم که آنها خودشان مرکز تخصصی بانوان را ایجاد کردند، همچنین سعی کردیم در تامین هزینههای مرکز فشافویه هم کمککار سازمان زندانها باشیم تا آنها هم بتوانند ماموریت خود را انجام دهند. عملکرد مجموعه اجتماعی شهرداری در این مدت بسیار قابل توجه بوده است.
توکلی زاده با اشاره به مجموعه اتفاقات دو سال گذشته شهرداری تهران عنوان کرد: بنا داریم تا به سمت ایجاد مراکز تخصصیتر در حوزه تکدیگری و کودکان کار حرکت کنیم.
نظر شما