سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بالاخره اعلام کرد که تعرفه اینترنت اپراتورهای ارتباطی حدود ۳۰درصد افزایش می‌یابد.

اینترنت لاکپشتی

به گزارش همشهری آنلاین، این درحالی است که بعضی از اپراتورها درخواست افزایش ۱۰۰درصدی تعرفه‌ها را داشتند. این افزایش ۳۰درصدی (یا به‌عبارتی ۳۴درصدی) هم منوط به تعهداتی از سوی اپراتورها شده است. به‌عبارت دیگر، مردم از روز گذشته افزایش قیمت اینترنت را تجربه کرده اند اما اپراتورها حداقل ۶ماه دیگر رضایت آنها را جلب خواهند کرد. مهم‌ترین پرسش مردم این است که با شرایط اقتصادی فعلی، چرا باید پیش‌پیش، برای اینترنتی که از آن راضی نیستند، پول بیشتری بپردازند. این درحالی است که اپراتورها هم به‌خاطر سرکوب تعرفه طی چندین سال، در آستانه ورشکستگی قرار گرفته‌اند.

سرعت لاک‌پشتی ، قیمت خرگوشی | اپراتورها نتوانسته‌اند کیفیت را بالا ببرند

سرکوب تعرفه و افزایش هزینه‌ها

آرش کریم‌بیگی، مدیرعامل شاتل‌موبایل در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید: «طی ۶تا ۷سال گذشته تعرفه‌های اینترنت همراه تغییر خاصی نکرده است و عملا با سرکوب تعرفه مواجه بوده و از یک جایی به بعد شاهد قیمت‌گذاری دستوری بوده‌ایم.» کریم بیگی معتقد است که اجزای قیمت تمام‌شده سرویس اینترنت همراه طی این سال‌ها افزایش نجومی داشته است. به‌گفته او، در بخش هزینه‌های ارزی، با توجه به تغییرات نرخ ارز، شاهد افزایش نجومی انواع هزینه‌های فنی، شبکه، رادیو، تجهیزات، لایسنس‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری، سرویس‌های نصب، نگهداری، توسعه شبکه رادیویی و همینطور عرضه فناوری‌های جدید ۴G و ۵G طی این ۷سال هستیم.

بیشتر بخوانید:

«تک تیرانداز» به ماه رسید | ژاپنی‌ها آماده فرود بر روی ماه

مدیرعامل شاتل موبایل همچنین هزینه‌های ریالی اجزای قیمت تمام‌شده را هم شامل هزینه‌های فنی داخلی، استفاده از توان داخلی، نیروی انسانی، تبلیغات، بازاریابی و هزینه‌های نرم افزاری می‌داند که آن هم با افزایش قابل‌توجهی همراه بوده است.

نبود تناسب بین تورم و میزان تعرفه

کریم‌بیگی در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش ۳۰درصدی انتظارات اپراتورها را برآورده می‌کند می‌گوید: «طبیعتا نرخ تورم در بخش هزینه‌های ارزی و ریالی طی این ۷سال تناسبی با افزایش ۳۰درصدی تعرفه ندارد و این افزایش ناکافی است.»

سرعت لاک‌پشتی ، قیمت خرگوشی | اپراتورها نتوانسته‌اند کیفیت را بالا ببرند

مدیرعامل شاتل‌موبایل با اشاره به اینکه اپراتورها کسب‌وکار تجاری هستند و باید براساس مفاهیم تجاری سود و زیان به آنها نگاه کرد، می‌گوید: «همچنین توسعه سرمایه‌گذاری، توسعه فناوری، توسعه و بهبود کیفیت، توسعه نقاط پوشش و عرضه فناوری‌های جدید طبیعتا برای یک بنگاه تجاری، از منظر سود و زیان و انگیزه‌های مالی تعریف می‌شود.»

بیشتر بخوانید:

کریم‌بیگی علاوه بر تورم ارزی و ریالی، همچنین به مواردی دیگر مانند افزایش محدودیت‌های دسترسی و همینطور اعمال تعرفه‌های نیم بها برای ترافیک داخل و یک سوم بها برای پیام‌رسان‌های داخلی هم اشاره می‌کند که به‌شدت حاشیه سود اپراتورها را تحت‌تأثیر قرار داده است.

حال بد صنعت

به‌گفته مدیرعامل شاتل موبایل، بنابراین اگر نتوانیم حاشیه سود اپراتور را متناسب با هزینه‌ها و نرخ تورم مدیریت کنیم و سال‌های سال با تعرفه‌گذاری دستوری و سرکوب تعرفه آنها را مدیریت یا به‌عبارتی متوقف کنیم، طبیعتا یا با یک تعرفه‌گذاری غلط، باعث می‌شویم که توسعه کیفیت، فناوری، پوشش و زیرساخت عقب بماند و توجیه اقتصادی نداشته باشد یا یکباره با یک انفجار تعرفه‌گذاری مواجه خواهیم شد.

بیشتر بخوانید:

مدیرعامل شاتل موبایل حال این صنعت را خوب نمی‌داند و می‌گوید: «اپراتور از توسعه فناوری، توسعه پوشش، بهبود کیفیت و هزینه‌های نگهداری خود می‌زند. این درحالی است که وقتی تورم از یک حدی بالاتر می‌رود، این اقدامات هم راهگشا نیستند و باعث می‌شود مردم تجربه خوبی نداشته باشند.»

مردم باید هزینه بدهند؟

ظاهرا داستان کیفیت مطلوب و افزایش قیمت اینترنت شبیه مرغ و تخم مرغ شده است. مدیرعامل شاتل موبایل هم در پاسخ به این پرسش که مردم وقتی از کیفیت اینترنت ناراضی هستند، چرا باید پول بیشتر هم بدهند، می‌گوید: «وقتی تعرفه ۶ تا ۷سال سرکوب می‌شود، عملا توسعه و سرمایه‌گذاری هم تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد. از آن سو، گفته می‌شود که چون اپراتور توسعه و سرمایه‌گذاری انجام نداده، چرا تعرفه باید افزایش یابد.»

سرعت لاک‌پشتی ، قیمت خرگوشی | اپراتورها نتوانسته‌اند کیفیت را بالا ببرند

به‌گفته کریم‌بیگی، ما با مرغ و تخم‌مرغ تورم و تعرفه‌گذاری دستوری مواجه هستیم. وقتی بازار بیش از ۳بازیگر دارد، وقتی بازار درگیر جنگ قیمت و رقابت در کیفیت و فناوری بود، اگر اجازه می‌دادند که این بازار با همان اکوسیستم جلو برود و هر سال با نرخ تورم معقول خود را به‌روز نگه می‌داشت، حتما کیفیت، سرعت، پوشش و فناوری از وضعیت امروز می‌توانست بهتر باشد.

واقعی شدن قیمت‌ها

محمدعلی یوسفی‌زاده، مدیرعامل آسیاتک مدتی پیش در مورد لزوم بهبود کیفیت از طریق افزایش قیمت‌ها توضیح داد که اگر افزایش قیمت، متناسب صورت بگیرد و فرهنگ مصرف اصلاح شود و همچنین قیمت دیتای موبایل هم متناسب‌سازی شود و به کف قیمت دنیا نزدیک شود، این تغییر چند اتفاق را رقم می‌زند.

بیشتر بخوانید:

درواقع به این ترتیب، فشار روی شبکه موبایل کمتر می‌شود، درآمد اپراتورها افزایش می‌یابد و اپراتور می‌تواند با این درآمد برای سرمایه‌گذاری مناسب اقدام کند. اما زمانی اظهارنظر احمد بیدآبادی، مدیرعامل صبانت که یک اپراتور ثابت است هم جالب توجه بود. او معتقد بود که تعرفه اینترنت اپراتورهای همراه به این دلیل باید افزایش یابد که بخشی از تقاضای این بازار به سمت اپراتورهای ثابت سرازیر شود.

گزارش: عمادالدین قاسمی‌پناه

سرعت لاک‌پشتی ، قیمت خرگوشی | اپراتورها نتوانسته‌اند کیفیت را بالا ببرند

سرعت لاک‌پشتی ، قیمت خرگوشی | اپراتورها نتوانسته‌اند کیفیت را بالا ببرند

سرعت لاک‌پشتی ، قیمت خرگوشی | اپراتورها نتوانسته‌اند کیفیت را بالا ببرند

کد خبر 819832

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 18
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 10
  • IR ۰۵:۳۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    31 0
    ببین دیگه چقدر بدبخت شدیم که همشهری هم صداش دراومده!...
  • IR ۰۷:۰۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    25 0
    آقا مگه نمیگید دارید ورشکسته میشید بکشید کنار بذارید شرکت های جدید با امکانات جدید بیان شماها دیگه حال کارکردن ندارید
  • IR ۰۷:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    27 0
    آهان اپراتوری که داره ورشکسته میشه این همه جایزه فلان و بیسار چرا میده خودتونین
  • IR ۰۷:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    20 0
    از همین اولش دارند بازی در میارند دولت میگه ۳۰ درصد اینا میگن ۳۴ درصد آخرش هم زیر زیری و با لطایف الحیل همون ۱۰۰ درصد خودشون را اجرا می‌کنند کسی هم نیست بگه چرا
    • IR ۱۲:۴۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
      7 0
      همین الان ۱.۵ گیگ یک ماهه رو گذاشته ۱۰۰۰۰ تومن. چطور میگید ۳۴ درصد؟ من تا دیروز ۱ گ رو ۳۰۰۰ تومن میگرفتم. غیر از اینکه هرسال هم من چند برابر هزینه اینترنت کردم. چطور میگن ۶ ساله تعرفه اضافه نشده.... اخه مردم رو چی فرض میکنید؟
  • غلامحسین محمد نژاد IR ۰۷:۴۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    16 0
    خداییش کجای کارمان درست است که این یکی درست باشد ؟! گوشت استرالیایی را از اون ور دنیا می خرند حمل و سودو... در می اد 320 هزار تومان گوشت ایرانی 700 هزار تومان . دستمزد استرالیا کجا دستمزد ایران کجا ؛ ایضا مرغ از فرانسه و... واقعا باید نشست و زار زار گریست
    • US ۱۶:۰۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
      0 2
      عزیز این بخاطر اینه که ایران توان تولید گوشت را ندارد و تمام غذای دام وارداتی هست، در استرالیا هیچ غذای دامی وارد نمی شود، به این می گن مزیت تولید، الان مثلا سیب در ایران مزیت تولید دارد و سیب ایرانی در کشورهای دیگر مثلا هند از سیب تولید آن کشورها ارزان تر هست و کشاورزان به دولت برای ممنوعیت واردات سیب فشار می آورند
    • عبدالله IR ۲۲:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
      0 0
      سیب داخل استانی کیلویی ٦٠ هزار تومن مثلًا مزیّته!!! الفاتحة و السلام
  • IR ۰۸:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    20 0
    واقعا مسئولین باید شرم کنند و آب شن برن تو زمین...ولی چه فایده که ...
  • مهندس نرم افزار IR ۰۸:۲۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    21 0
    روی پیراهن استقلال و پرسپولیس نگاه کنید ، چندین ساله که اسم اپراتور است. پول این میلیارد ها را بجای توپ ، بدهند به زیرساخت اینترنت. از پول ملت این شرکت های اپراتور ثروت مند شدند پس با مردم باشند نه مقابل ملت
  • مجید IR ۰۸:۳۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    23 0
    ...برای اینترنت بی کیفیت شون پولهایی میگیرن
  • برنامه نویسی IR ۰۸:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    13 0
    مواد غذایی را گران کردند و کارخانجات بهانه آوردند جهانی گران شده بخاطر جنگ اوکراینی. اینترنت چی پس؟ راکت حماس خورد گران شد؟
  • IR ۰۹:۳۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    11 0
    اگر راست میگن که دارند ورشکست می‌کنند این همه تبلیغات از صدا سیما گرفته تا در و دیوار و سایت ها و اپلیکیشن ها و زمین فوتبال و بیلبوردهای بین شهری و پیراهن ورزشکارها و ... برای چیه پول این همه تبلیغات از کجا میاد
  • IR ۱۰:۲۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    10 0
    کی میگه افزایش قیمت تو ۷ سال نداشتید؟ همین مبین نت الان چند ماهه یسته یکماهه ۲۵ گیگ رو تبدیل کرده به ۳۰ گیگ و قیمتش هم از پتجاه هزار به ۸۰ هزار تبدیل کرده
  • نعمت IR ۱۰:۴۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    19 0
    ساده نباشید همیشه پای دولت ... در میان هست اپراتور فقط اپراتور هست.
  • IR ۱۱:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    10 0
    وقتی پهنای باند در آپلود و دانلود رو خود دولت اجازه افزایشش رو نمیده این چه ربطی به بی پولی اپراتورها داره؟ مثل اینکه شما اجازه سرعت بیشتر از 50 کیلومتر در ساعت رو نداشته باشید.اونوقت چه فرقی میکنه پیکان سوار شی یا بنز؟ از بی اطلاعی مردم سواستفاده نکنید خدارو خوش نمیاد.
  • ناصر IR ۱۲:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    7 0
    فقط میتونم بگم : خیلی خیلی نامردین .... از اپراتور گرفته تا دولتی ها ... بی خیال که اصلا بفکر ملت نیستین !!!!!!...
  • محمدرضا IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    8 0
    گرانی اینترنت کار را برای همه سخت می‌کند