رهبرمعظم‌انقلاب از مدت‌ها قبل تحقق راهبردی ۴ وجهی شامل «مشارکت پرشور»، «رقابت واقعی»، «سلامت حقیقی» و «امنیت کامل» را مطرح و بر ضرورت تحقق آنها تاکید کرده‌اند. دراین‌میان اما عرصه انتخابات با منفی‌بافان و البته معاندانی مواجه است که کاهش مشارکت در انتخابات را هدف قرار داده‌اند.

انتخابات

همشهری‌آنلاین - گروه سیاسی: این عده می‌کوشند با دست یازیدن به روش‌های مختلف، جامعه را نسبت به حضور پای صندوق‌های رای دلسرد کنند تا بلکه به اغراض خود دست یابند. درچنین شرایطی باطل‌السحر رویکردهای ضد مشارکتی، فعال شدن بیش‌از پیش مسئولان، نهادهای حاکمیتی و قشرهایی است که می‌توانند بستر مناسبی برای هرچه باشکوه‌تر برگزار شدن انتخابات فراهم آورند.

مخالفان مشارکت پرشور مردم در انتخابات

یکی از مهم‌ترین آسیب‌های پیش‌روی برگزاری انتخابات پرشور در ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲، فضاسازی گروه‌ها و جریان‌هایی است که نسبت به مشارکت گسترده قشرهای مختلف مردم در انتخابات احساس خطر می‌کنند؛ رویکردی که طیفی از گروه‌ها و جریان‌های سیاسی، از ضدانقلاب تا برخی جریان‌های داخلی را دربرمی‌گیرد که در ادامه به بررسی رویکردهای آنان می‌پردازیم.

تحریم‌کنندگان انتخابات

یکی از مهم‌ترین جریان‌های مخالف مشارکت پرشور مردم در انتخابات، تحریم‌کنندگان هستند؛ رویکردی که این روزها در طیفی از فعالان سیاسی داخل کشور قابل مشاهده است. این طیف گمان می‌کنند با طرح موضوع‌هایی از قبیل تحریم و عدم مشارکت فعال در انتخابات می‌توانند از یک‌سو وجهه از دست رفته خود در جامعه را بازسازی کنند و ازسوی دیگر در سهم‌خواهی از حاکمیت موفق باشند. برهمین اساس هم هست که شاهدیم برخی همچنان با عدم شفاف‌سازی رویکردهای انتخاباتی خود، درمسیر سرد کردن تنور انتخابات گام برمی‌دارد.

معاندان همچنان مشغول کارند

جریان‌های ضد انقلاب و گروه‌های معاند، همچنان اصلی‌ترین جریان حامی مشارکت نکردن مردم در انتخابات هستند. آنان حضور گسترده مردم در انتخابات ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ را میخ دیگری بر تابوت رویکردهای ضدایرانی خود می‌پندارند. جریان‌های معاند پس‌از تحمل شکست سنگین در تلاش گسترده برای دستیابی به اهداف ضدایرانی‌شان در جریان ناآرامی‌های پاییز ۱۴۰۱، اکنون می‌کوشند با نا امید کردن جامعه از فرایند مردم‌سالاری حاکم در جمهوری‌اسلامی، مانع حضور مردم پای صندوق‌های رای شوند.

یک برآورد غلط

علاوه‌بر برخی طیف‌های جریان سیاسی و همچنین گروه‌های ضدانقلاب، بخشی از نیروهای فعال سیاسی داخلی هم هستند که با برداشت‌های ناصواب از روندهای انتخاباتی، گمان می‌کنند هرچه مشارکت پایین‌تر باشد، فرصت مناسب‌تری برای پیروزی در میدان انتخابات در اختبار دارند. برای چنین طیفی، کسب قدرت اجرایی در کانون راهبردهای ترسیمی‌شان قرار دارد؛ راهبردی که زمینه‌ساز بی‌توجهی به مزیت‌های گسترده مشارکت بالای مردم در انتخابات شده‌است.

تصویری که باید برای جامعه شفاف شود

یک فعال سیاسی اصولگرا در گفت‌وگو با همشهری‌آنلاین با تاکید بر ضرورت حضور حداکثری در پای صندوق‌ رای، اظهارکرد: نکته‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که در همه‌جای دنیا، ملاک محاسبه آرا، رای اکثریت شرکت‌کنندگان در انتخابات است، نه اکثریت دارندگان «حق رای».

محمدحسن قدیری‌ابیانه افزود: با توجه به چنین واقعیتی باید جامعه به این تصویر شفاف دست یابد که هرچه مشارکت در انتخابات پایین‌تر باشد، افرادی با آرای پایین وارد مجلس خواهند شد که از کارایی لازم برای انجام وظایف محوله برخوردار نخواهند بود و نمی‌توانند تصمیم‌سازی‌ها و قانون‌گذاری‌های لازم به‌منظور رفع مشکلات موجود در کشور را انجام دهند.

چه کسانی نمی‌خواهند مردم در انتخابات شرکت کنند؟

وظیفه سنگین نخبگان و تریبون‌داران

وی با اشاره به وظایف نخبگان و تریبون‌داران و همچنین رسانه‌ها در زمینه تشویق مردم به مشارکت در انتخابات، گفت: این‌گونه افراد و قشرها باید برای افکارعمومی جامعه تبیین کنند که میزان اختیارات نمایندگان، براساس تعداد آرای کسب شده ازسوی آنان نخواهد بود.

قدیری‌ابیانه افزود: بنابراین نمایندگانی که با رای پایین وارد مجلس می‌شوند، همان اختیاراتی را دارند که نماینده‌ با آرای حداکثری از آن برخوردار است. با توجه به این موضوع، راهیابی افرادی با توانایی‌های پایین که از میزان آرای کمتری نیز برخوردارند، آسیب‌های بسیاری برای جامعه و ساختارهای حکومتی به‌دنبال دارد.

وی ادامه‌داد: با توجه به این موضوع، حضور نمایندگانی با آرای بالا و توانمندی‌های بیشتر، می‌تواند بسترساز رفع هرچه سریع‌تر مشکلات و چالش‌های مبتلابه جامعه شود.

گذشته، چراغ راه آینده

این فعال سیاسی همچنین تاکید کرد: یکی از عواملی که می‌تواند سبب سرد شدن تنور انتخابات شود، نارضایتی مردم از افرادی است که در دوره‌های گذشته انتخاب شده‌اند و نتوانسته‌اند در انجام وظایف محوله موفق باشند و باری از دوش مردم و جامعه بردارند. بنابراین انتخاب نمایندگان و مسئولان با حساسیت و دقت بیشتر، می‌تواند راهگشای رفع بسیاری از مشکلات جامعه باشد.

قدیری‌ابیانه تصریح کرد: برخی جریان‌ها داخلی و خارجی می‌کوشند با هر بهانه‌ای مشروعیت و مقبولیت انتخابات را زیرسئوال ببرند. این راهبرد در شرایطی پررنگ‌تر می‌شود که برخی جریان‌ها درمی‌یابند جامعه به آنان توجهی ندارد و در تحقق راهبردهای خود با شکست سنگینی مواجه شده‌اند.

وی ادامه‌داد: برخی دیگر از جریان‌ها و گروه‌های سیاسی نیز زمانی که به این نتیجه می‌رسند شانسی برای پیروزی در انتخابات ندارند، جوسازی‌ها و فضاسازی‌های بی‌اساس خود را آغاز می‌کنند و می‌کوشند با حاکم کردن فضای دلسردی بر جامعه، مشارکت حداکثری جامعه در انتخابات را مختل کنند.

مطالبه مردم از شورای‌نگهبان

این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه شورای‌نگهبان همواره تلاش کرده مشارکت مردم در انتخابات «حداکثریط باشد، عنوان‌کرد: این شورا در دوره‌های گذشته انتخابات کوشیده میدان برای رقابت کاندیداها باز باشد و مردم گزینه‌ها متنوعی برای انتخاب داشته باشند.

قدیری‌ابیانه افزود: معتقدم شورای‌نگهبان با نصب‌العین قرار دادن رهنمودهای انتخاباتی رهبرمعظم‌انقلاب، مانند همیشه فضای رقابتی مناسبی را در انتخابات پیش‌رو مهیا خواهد کرد.

وی به مطالبات مردمی از شورای‌نگهبان اشاره کرد و گفت: بارها شاهد گلایه‌های مردم بوده‌ام که مطرح کرده‌اند چرا افرادی که از صلاحیت کافی برخوردار نبوده‌اند، برای حضور در انتخابات تاییدصلاحیت شده‌اند. این موضوع نشان‌دهنده حساسیت بالای عملکرد شورای‌نگهبان در بررسی صلاحیت کاندیداهاست.

قدیری‌ابیانه اضافه‌کرد: بنابراین معتقدم شورای‌نگهبان ضمن عمل به توصیه‌های راهبردی رهبرمعظم‌انقلاب، همچنان باید با قاطعیت جلوی حضور افراد فاقد صلاحیت را در انتخابات بگیرد، چراکه تجربه نشان داده عملکرد این‌گونه افراد لطمه‌های سنگینی به کشور وارد کرده‌است.

کد خبر 820530

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • بازنشسته IR ۲۳:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
    2 0
    همانهایی که مرتب بر طبل گرانی و تورم می کوبند
  • IR ۲۳:۰۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
    4 0
    پاسخ : مسئولین نمی خواهند ! اگر مسئول، مسئول قصور خود می بود و به داد مردم میرسید منتخب مردم میبود!
  • محمدی DE ۰۰:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
    3 1
    حضور در پای صندوق های رای یعنی تثبیت نظام و مشروعیت برای صاحبان قدرت در ایران...