چین بزرگترین کارخانه تولید اتانول از زغال سنگ با ظرفیت ۶۰۰ هزار تنی جهان را آزمایش می‌کند. اتانول می‌تواند به عنوان سوخت و همچنین ماده اولیه برای تولیدات شیمیایی به کار بیاید.

کارخانه چین

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از اینترستینگ انجینیرینگ، چین بزرگترین کارخانه تولید اتانول از زغال سنگ جهان با ظرفیت ۶۰۰ هزار تنی را آزمایش می‌کند. پیش از این، چین برای تامین نیازهای صنعتی و سوخت خود به شدت به واردات اتانول متکی بود و نمی‌خواست بر تولید غلات خود برای تبدیل آن به سوخت تکیه کند.

رسانه‌های محلی گزارش دادند که بزرگترین کارخانه جهان که زغال سنگ را به اتانول تبدیل می‌کند، آزمایش خود را در تاسیساتی در جنوب شرقی چین آغاز کرده است. فناوری توسعه‌یافته توسط موسسه فیزیک شیمی دالیان (DICP) تنها فناوری از این دست در جهان است که تاکنون به سطح صنعتی رسیده است.

جهان به دنبال حذف تدریجی سوخت‌های فسیلی در دهه‌های آینده در تلاش برای کاهش بحران زیست‌محیطی و اقلیمی است. چین که به طور سنتی برای رشد صنعتی خود به زغال سنگ متکی بوده است، سرمایه‌گذاری زیادی در انرژی‌های تجدیدپذیر انجام داده است. به نظر می‌رسد چین تا سال ۲۰۶۰ بیش از ۸۰ درصد نیاز انرژی خود را از سوخت‌های غیرفسیلی تامین کند.

حتی در شرایطی که استفاده از خودروهای الکتریکی در کشور رو به افزایش است، اتانول بی آب که می‌تواند با بنزین ترکیب شود، برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای مفید خواهد بود. برای بهترین نتیجه، اتانول باید ۹۹.۵ درصد خالص باشد و در ایالات متحده و برزیل با استفاده از محصولاتی مانند ذرت، کاساوا، چغندرقند یا نیشکر تولید می‌شود.

واکنش چین به تقاضای اتانول

تقاضای سالانه چین برای اتانول ۱۰ میلیون تن است. این کشور در سال گذشته از طریق تخمیر غلات مانده، توانست ۲.۷ میلیون تن اتانول تولید کند. با این حال، کسری قابل توجه در برابر نیازش به این معنی است که کشور در نهایت الکل باقی‌مانده را وارد می‌کند.

اتانول همچنین یک ماده اولیه مهم برای فرآیندهای شیمیایی مختلف است، زیرا می‌توان آن را به اتیلن تبدیل و سایر محصولات را از آن استخراج کرد. تقاضای تولید اتانول چین از ذرت یا نیشکر نیز با محصول کشت‌شده برای تغذیه جمعیت بزرگ آن رقابت می‌کند. قیمت غلات در چین رو به افزایش است و این کشور را مجبور کرده که به دنبال جایگزین‌های غیر زراعی برای تولید اتانول باشد.

زغال سنگ به اتانول

چین فناوری «DICP DMTE» را توسعه داده است‎ فرآیندی که می‌تواند متانول را از گاز کوره کک تولید کند، که سپس برای تولید اتانول با مواد دیگر واکنش نشان م‌ دهد. گاز کوره کک یک محصول جانبی تولید کک است که از زغال سنگ کم‌عیار به عنوان ماده اولیه استفاده می‌کند و این چیزی است که چین به وفور دارد.

به این ترتیب، چین می‌تواند هر سال میلیون‌ها تن غلات ذخیره و افزایش قیمت‌ها را کنترل کند. روش DMTE برای بیش از یک دهه در حال توسعه بوده و محققان سال‌ها به دنبال راهی برای تولید اتانول بدون استفاده از غلات بودند.

در اوایل ژوئن سال جاری، چین با استفاده از تجهیزات تولید داخل، آزمایش‌هایی را در تاسیسات ۵۰۰ هزار تنی انجام داد. تیم DICP همچنین در راه‌اندازی یک تاسیسات ۶۰۰ هزار تنی در استان آنهویی مشارکت داشت. اجرای آزمایشی در این مرکز آغاز شده است تا امکان تولید اتانول در مقیاس بزرگ را فراهم کند. با این روش همچنین می‌توان اتانول را از گاز طبیعی یا گاز آزاد شده از فولاد پلاس تولید کرد.

کد خبر 821195
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • Jo GB ۱۲:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۴
    7 5
    خیلی عالی ... هر موقع یک ایرانی زندگی خوب و امنی در ایران داشت اونوقت مردم باور میکنن به سیاست مسوولان
    • A-M IR ۱۴:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۶
      0 0
      نظر شما چه ربطی به موضوع خبر داشت یعنی شما تو انگل ستان نشستی و عصه زندگی ایرانیها رو می خوری!!
  • IR ۰۸:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۵
    0 0
    چند جا نوشتین هدف مستقل شدن از سوخت فسیلی و دستیابی به سوخت‌های تجدید پذیره!!! زغال سنگ که بدترین نوع سوخت فسیلی هست تو کل دنیا، حالا ازش اتانول میخوان تولید کنن یا هر چی
  • فرزاد IR ۰۹:۴۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۵
    6 1
    من فکر کردم بزرگترین کارخانه دنیا بسته بندی چای دبشه چون خیلی بیشتر از هزینه ساخت یه پالایشگاه یا مجتمع پتروشیمی هزینه واردات تجهیزاتش شده!!!
  • IR ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۶
    1 0
    الان این کجاش توایران بود؟چی میزنی؟همشهری!!!؟؟