به گزارش همشهریآنلاین، حجتالاسلام حسین طائب مشاور عالی فرماندهکل سپاه و رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه پاسداران پیش از ظهر امروز در ویژه برنامه چهارمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی در وهله نخست به عملیات طوفانالاقصی اشاره کرد و اظهار داشت: شرایط جهانی به گونهای است که سرعت تحولات از پیشبینیها جلو افتاده و در هر صورت سیاستمدران عالم تحلیل میکنند و حاکمان جهان هم برآورد ارائه میدهند. براساس این برآوردهایی که دولتهای مختلف ارائه میدهند سال ۲۰۳۰ یک تحولاتی در هندسه و نظم جهانی اتفاق خواهد افتاد.
وی افزود: تحلیلها اینگونه است که سال ۲۰۳۰ سال سرنوشتسازی برای دنیا و همینطور آمریکا خواهد بود. این روندها و این پیشبینیها بر اساس یک قائده است نه اینکه یک شتابدهنده و پیشرانی در آن اتفاق بیفتد. ولی یکی از شتاب دهندهها و پیشرانها عملیات طوفانالاقصی بود و که در یک جغرافیای کوچک اتفاق افتاد ولی بازتاب آن و تأثیرش جهانی بود.
مشاور عالی فرماندهکل سپاه و رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه به طرح این پرسش پرداخت که چرا تأثیر عملیات طوفانالاقصی جهانی است؟
وی قبل از پاسخ به این سؤال مهم، روندهای منطقهای قبل از عملیات طوفان الاقصی را تشریح کرد و گفت: آمریکاییها مدعی بودند که سال ۲۰۲۵ دهکده جهانی با کدخدایی خودشان را تشکیل بدهند. ولی در وهله نخست باید بدانیم که منظور آمریکاییها از دهکده جهانی چیست؟
طائب در پاسخ به معنی دهکده جهانی گفت: جهان، جمعیت میلیاردی دارد و پر از قومهای مختلف با آیینهای مذهبی بیشمار و مرزبندیهای زیادی است پس چرا آمریکاییها میگویند دهکده جهانی؟
وی ادامه داد: آنها معتقد بودند که با گسترش جهانی اینترنت و دارا بودن امکانات زیاد توسط گوشیهای همراه، جهان تبدیل به یک دهکده ارتباطی میشود و مرزبندیهای جهانی از بین میرود. دیگر اینطور نخواهد بود که یک فرد در خانواده رئیس خانواده و یا رئیس یک قبیله باشد. هر فردی دارای یک گوشی هوشمند و همراه خواهد بود و از طریق دهکده، به ارتباط جهانی متصل است؛ به طور مثال افراد باید از این پس اخبار خود را، سبک زندگی خود را و تمام نیازهای خود را از این دهکده تأمین کنند و کدخدای این دهکده هم کشور آمریکا است که از این طریق به کل دنیا تأثیر بگذارد.
طائب تشریح کرد: امروزه ۲۴۸ سال از تأسیس آمریکا میگذرد و پس از تحولات زیادی که در دنیا رخ داد، نهایتاً پس از جنگ جهانی دوم، دو سلطهگر به نام آمریکا و شوروی در دنیا حکومت میکردند و بهشدت با یکدیگر رقابت داشتند. آمریکا در دنیا دو مانع داشت که یکی "ارزشهای اسلامی" و دیگری "ارزشهای مارکسیستی" بود. آمریکاییها برای مقابله با ارزشهای اسلامی اقدام به تأسیس رژیم صهیونیستی کردند و در همین راستا در سال ۱۹۴۸، تمام یهودیهای عالم را جمع و به یک پادگانی به نام اسرائیل منتقل کردند. هدف از تأسیس پادگان اسرائیل این بود که با "ارزشهای اسلامی" در منطقه با کشورهای اسلامی مقابله کند و از آن طرف خودش هم بتواند با ارزشهای مارکسیستی ایستادگی و مقابله کند.
وی ادامه داد: ۱۳ سال که از انقلاب ما گذشت، شوروی با فروپاشی مواجه شد و همان موقع آمریکاییها اعلام کردند که ما توانستیم بر "ارزشهای مارکسیستی" غلبه کنیم. ولی هنوز یک ارزش در مقابل ارزش آمریکایی وجود داشت و آن هم "ارزشهای اسلامی" بود و بنابراین آمریکاییها یک مانع بزرگ در دنیا آن هم به نام ارزشهای اسلامی داشتند که باید در مقابله با آن پیروز میشدند.
مشاور عالی فرماندهکل سپاه و رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب اسلامی، کشورهای اسلامی منطقه هرکاری کردند در مقابل اسرائیل شکست خوردند. همه این عملیاتها سبب شد که دولتها (مصر، لبنان و سوریه) بخشی از سرزمینهای خود را از دست بدهند ولی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام (ره) تمام معادلات آنان بهم خورد. برآورد آنان این بود که در مقابل ارزشهای مارکسیستی پیروز شدیم و کار سختی در مقابل شکست دادن "ارزشهای اسلامی" نداریم. بنابراین آمریکاییها خودشان را برای قرن ۲۱ آماده کردند و مدعی این شدند که کدخدای دهکده جهانی خواهند شد. اما چه اتفاقی افتاد که فعلاً نتوانستهاند؟
وی در پاسخ به سؤال طرح شده در خصوص عدم موفقیت آمریکاییها در قرن ۲۱ گفت: از سال ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۷ به مدت شش سال اتفاقاتی که در انقلاب اسلامی رخ داد، سبب شد که آمریکاییها بیانیهای را صادر کنند. در این بیانیه اعلام شده بود که انقلاب اسلامی با تشکیل ملل اسلامی در حال جایگزینی اتحاد شوروی است و اگر پنج سال فرصت پیدا کند تبدیل به تهدید منطقهای آمریکا خواهد شد؛ پنج سال گذشت و روندها تغییر کرد. از سال ۲۰۰۰ به بعد هر عملیاتی که توسط اسرائیل علیه مقاومت انجام شد منجر به شکست آنان شد. در آن سالها اسرائیل مجبور شد جنوب لبنان را تخلیه کند؛ در جنگ ۳۳ روزه شکست سنگینی خورد. جنگ ۲۲ روزه همینطور، جنگ ۱۱ روزه و جنگ ۵۱ روزه هم شکستهای بعدی اسرائیل رقم خورد و مقاومت به پشتوانه انقلاب اسلامی کمر اسرائیلیها را شکست.
طائب تصریح کرد: همین موضوع سبب شد انقلاب اسلامی از نظر آمریکا تبدیل به یک تهدید منطقهای برای آن شود؛ یک دهه گذشت و آنان سعی کردند که با محدودسازی مقابل ایران ایستادگی کنند ولی باز نتوانستند. سال ۲۰۲۳ از راه رسید و آمریکاییها اعلام کردند که اگر بخواهیم به سال ۲۰۳۰ برسیم و تبدیل به کدخدای دهکده جهانی شویم سه چالش بینالملل و شش چالش داخلی پیشرو داریم. ایران تهدید سوم آمریکا بود ولی دارای اولویتدارترین چالش بینالمللی آمریکا از سوی خودشان معرفی شد. از سوی دیگر اسرائیلیها هم اذعان کردند که سه تهدید اصلی در منطقه داریم که مورد نخست آن ایران است.
وی افزود: تصور آنان این بود با فشار اقتصادی به مردم و کشور سبب اغتشاشات مردمی در داخل خواهند شد؛ بعد از اغتشاشات قطعاً ایران پای میز مذاکره خواهد آمد و بعد آن از ایران امتیازگیری خواهیم کرد. آمریکا هم به برجام بازخواهد گشت و بعد از آن در اوکراین که سه استان آن در اختیار روسیه است، آنها را تجهیز میکنیم تا به روسیه حمله کنند تا سه استان خود را پس بگیرد. بعد از آن اقدام به بهم زدن اوضاع داخلی روسیه میکنیم تا آنها مجبور به مذاکره شوند. بعد از آن قبل از سال ۲۰۳۰ سراغ تهدید نخستمان یعنی کشور چین میرویم و برای مقابله با چین، تایوان را درگیر چین میکنیم و آنها را مجبور به مذاکره با خود میکنیم و بدین صورت قبل از سال ۲۰۳۰ چالشهای بینالمللی خود را حل میکنیم.
مشاور عالی فرماندهکل سپاه و رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه اضافه کرد: اسرائیل هم برای مقابله با سه تهدید خود نقشههایی داشت. برای تهدید نخستشان یعنی ایران، تصور میکردند با راهاندازی جنگ امنیتی پیروز میشوند. برای تهدید دوم یعنی پیرامون هم نقشه داشتند که معتقد بودند برای مواجه تهدید نخست یک جنگ امنیتی با ایران راهاندازی میکنیم. تهدید دوم هم که پیرامون است درگیری نظامی راه میاندازیم و پس از آن اوضاع داخل را کنترل میکنیم. آمریکا در همین راستا نقشه خود را در سال ۱۴۰۱ اجرایی کردند و در وهله نخست اغتشاشات را در ایران راه انداختند ولی چون در این اغتشاشات شکست خوردند و در جنگ روسیه و اوکراین هم نتواستند کاری کنند دیگر به موضوع چین ورود نکردند.
وی یادآور شد: آمریکا در افغانستان هم شکست خورد. تلاش بسیار زیادی کرد تا آن جا را به دست بگیرد و با روی کار آوردن دولتی در افغانستان اهداف خود را جلو ببرد ولی طالبانی سرکار آمد که با آمریکا واگرا و با همسایگان همگرا شد. آمریکا بسیار تلاش داشت تا از طریق تفرقه افغانستان و ایران، مرز شرقی را ناامن کند و تمرکز ایران را از غرب به شرق ببرد. از سوی دیگر اسرائیل هم مرز قفقاز را ناامن کند و ارتباط ایران با جمهوری آذربایجان و ترکمنستان و دیگر کشورها بهم بخورد.
طائب تصریح کرد: اهداف آنان این بود که تمرکز ایران را در مشکلات امنیتی بهم بزند و به اهداف شوم خود یعنی تضعیف مقاومت برسند. از سوی دیگر اسرائیل هم سعی کند که کمکهای برخی کشورهای منطقه به فلسطین را قطع کند تا از ورود غذا، دارو و مهمات به غزه جلوگیری کند. در وهله بعدی با عملیاتهای مقطعی سعی داشت که غزه را تضعیف و با محدودسازی پیرامون، کار آنان را یکسره کند.
عملیات مهم طوفانالاقصی
وی در ادامه به موضوع اصلی بحث یعنی به تشریح طوفانالاقصی اشاره کرد و افزود: حماس نقشه و طرح اسرائیلیها یعنی درگیری در پیرامون و عملیاتهای مقطعی برای تضعیف غزه تا شکست قطعی فلسطینیان را متوجه شد و از نظر راهبردی نقشههایی را برای مقابله با آنان کشید. نقشه نخست این بود که خود را ضعیف نشان دهد تا اسرائیل به آنان حمله کند و وقتی حمله کرد مقاومت کند. طرح دوم این بود که بیاید عملیات را خود را علیه رژیم صهیونیستی شروع کند؛ طرحی که حماس دو سال بود روی آن کار میکرد تصمیم گرفت آن را اجرا کند. در این دو سال هیچ تیمی از نقشه تیم بعدی خبر نداشت و حتی نمیدانستند این تمرینات قرار است یک حمله آفندی بزرگ و گسترده باشد.
طائب اضافه کرد: حماس تصمیم گرفت در ساعت و زمان و روز مشخصی حمله کند که اسرائیل در تعطیلترین حالت ممکن باشد تا بیشترین ضربه را به رژیم صهیونیستی بزند؛ از سوی دیگر کاملاً روز عملیات برای جلوگیری از لو رفتن عملیات مخفی نگه داشته شد. ثمره این عملیات چه بود؟
وی گفت: اسرائیل تصمیم داشت خود جنگ را شروع کند و مدیریت جنگ را برعهده بگیرد ولی با این عملیات طوفان الاقصی ابهت اسرائیل شکسته شد. هم شکست اطلاعاتی اسرائیل از بین رفت و هم عناصر قدرتشان از بین رفت. اسرائیلی که چهار سیستم اطلاعاتی دارد در طوفان الاقصی غافلگیر شد و علاوه بر آن سیستم واکنش سریع اسرائیل هم شکست خورد و نتوانستند کاری کند.
مشاور عالی فرماندهکل سپاه و رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه با تأکید بر اینکه امپراطوری رسانهای آمریکا و اسرائیل نتوانست افکار عمومی را علیه مقاومت تحریک کند، گفت: در حالی که در آستانه سال نو میلادی این عملیات شکل گرفت بسیار سعی کردند که اجازه ندهند جنگ وارد ۲۰۲۴ شود ولی شد. هدفگذاری آنان این بود که بیمارستانهای آنان را مورد هدف قرار میدهیم و با تخریب بیمارستانها به تونلها میرسیم و بعد از آن آتش بس اعلام میکنیم. ولی آنطوری که پیشبینی میکردند رخ نداد و آنان در این کار هم شکست خوردند. حماس به خوبی از جنگهای قبلی آسیب شناسی کرده بود به طوری که اگر دشمن به یکی از تونلها دسترسی پیدا کرد نتواند به دیگر تونلها دسترسی پیدا کند. تونل آفند با پدافند حماس تفاوت دارد و اسرائیل سعی داشت با تصویرسازی به دنیا اینگونه القا کند که به تونلهای حماس دسترسی پیدا کرده ولی واقعیت اینگونه نبود که آنها میگفتند.
وی افزود: گام بعدی اسرائیل تصمیم گرفت با پخش نیروهای زمینی در غزه به افکار عمومی اینگونه القا کند که نیروهایش در غزه حضور دارند و کاملاً کنترل در دستشان است. در مقابل مقاومت تصمیم گرفت آتش خود را سنگین کند و همین موضوع سبب شد که اسرائیل عقبنشینی گستردهای کند. اسرائیل متوجه میشود در مقابل حماس نمیتواند کاری کند و بنابراین نیاز به خلق تصویر جدید در سرزمین جدید داشت. سید رضی عزیز را در سوریه و جانشین دفتر سیاسی حماس را در لبنان شهید میکند. کار خاصی در خصوص شناسایی افراد توسط اسرائیل صورت نگرفته و متوجه شدن مکان افراد با مکانیابی سیستم موبایل کار راحتی است که آنان انجام میدهند. آنها جنگ روانی میاندازند که نفوذی داریم ولی نخیر آنان با استفاده از الگوریتم سیستم فنی متوجه میشوند افراد در کجا قرار دارند.
طائب گفت: در چند روز اخیر اقدام به ترور شخصیتهای مقاومت کردهاند و به خوبی میدانند که این کارشان ارزش عملیاتی ندارد ولی آنان به دنبال ارزش خلق تصویر هستند. آنان به سمتی رفتند که به افکار عمومی اینطور القا کنند که اسرائیل در طوفان الاقصی شکست نخورده است و این کار را هم میخواهند ادامه بدهند. طوفان الاقصی سبب شد که نقشه اسرائیل که تصمیم داشت بعد از بازسازی خود با کشورهای مختلف ارتباط ایجاد کند، با شکست مواجه شود. آمریکا هم به دنبال این بود که از ارتباط اسرائیل با دیگر کشورها استفاده کند تا یک اسرائیل قوی مقابل ایران بسازد.
اختلافات داخلی در آمریکا
وی تشریح کرد: با توجه به اینکه امسال انتخابات آمریکا در برگزار خواهد شد، از امروز به بعد مقاومت هم در این انتخابات تأثیرگذار خواهد بود. جمهوری خواهان و دموکراتها در خصوص حمایت و یا عدم حمایت به اوکراین به اختلاف خوردند. دوگانگی شدیدی ایجاد شده که اولویت اول آمریکا "اوکراین" یا "اسرائیل" باشد، سبب اختلافات داخلی آمریکا شده است. کمی کمکها به اسرائیل یا اوکراین دیر میرسد صدای دو طرف درمیآید.
مشاور عالی فرماندهکل سپاه و رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه با بیان اینکه آمریکا هم به کمک اسرائیل در طوفان الاقصی آمد ولی بازهم نتوانستند کاری کنند، گفت: ابهت آمریکا مجدداً در منطقه شکست. با اینکه آنان به کمک اسرائیل آمده بودند ولی باز نتوانستند با پهپادهای یمنی مقابله کنند.
نقش مهم حاج قاسم در پیروزی مقاومت
وی در پایان با بیان اینکه مقاومت امروزه قدرتمند شده است و به روح بلند حاج قاسم سلیمانی درود میفرستیم، عنوان کرد: امروزه در کل کشورهای مقاومت به روح سردار سلیمانی درود میفرستند. مقاومت در مقابل استکبار توسط حاج قاسم توانمند شد و دیگر استکبار نمیتواند در برابر مقاومت بزن دَرویی عمل کنند. جنگ ترکیبی نامتقارن سبب پیروزی "انقلاب اسلامی" شده و دشمن شکست خورده است.
نظر شما