دوشنبه ۱۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۷
۰ نفر

وضعیت بارش‌های امسال از مرز نگران‌کننده گذشته و برآورد می‌شود تا تابستان سال آینده اگر باران به اندازه کافی نبارد، نه فقط ساکنان طبقات بالا بلکه طبقات همکف ساختمان‌های تهران با افت فشار آب مواجه شوند حتی ممکن است آب را برای مقاطع کوتاه جیره‌بندی کنند.

سد لار

به گزارش همشهری‌آنلاین، هرچند جیره‌بندی آب آخرین گزینه و تصمیم سخت روی میز وزارت نیرو خواهد بود. نشانه‌ای از وضعیت نگران‌کننده آبی در تهران را می‌توان در میزان پرشدگی ۵ سد مشاهده کرد.

در جریان هم باشید که شرکت آب و فاضلاب برای مشترکانی که مصرف‌شان را کنترل نکنند، یک جریمه سنگین درنظر گرفته است. محسن اردکانی، مدیرعامل این شرکت می‌گوید: خانوارهایی که تا الگوی ماهانه، آب مصرف کنند «خوش‌مصرف»، آن دسته از مشترکان که بین ۱۲ تا ۲۴ مترمکعب یعنی تا ۲برابر الگو مصرف کنند، «پرمصرف» و مشترکانی که بیش از ۲برابر الگو مصرف کنند «بد مصرف» هستند.

این جریمه‌ها تنها به‌معنای گرفتن پول آب مصرف شده نیست چرا که وقتی اخطار قرمز برای مشترکی داده شود، این احتمال جدی وجود دارد که کنتور قطع شود. مدیرعامل آبفای تهران هشدار می‌دهد و می‌گوید: مشترکان بد مصرف در مرحله نخست این طرح با اخطار، در مرحله دوم با قطع موقت آب و در مرحله سوم با محدودیت بیشتر مواجه خواهند شد و با اداراتی که مصارف بیشتر از حد مجاز دارند با استناد به مصوبه شورای مدیریت بحران استانداری برخورد قاطع انجام می‌شود.

آژیر قرمز به صدا درآمد

با کاهش بارش‌ها نه فقط در تهران بلکه در کل کشور، جلسه‌ای ویژه و اضطراری با حضور محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور برگزار شد و او بر مدیریت دقیق منابع آب با توجه به بارش‌های اندک تاکید کرد. مرد شماره ۲ دولت سیزدهم می گوید: وزارت نیرو باید با توجه به میزان اندک بارش‌ها،‌ مدیریت منابع آب و نظارت بر نحوه مصرف در بخش‌های صنعت، کشاورزی و خانگی را به عنوان یک مأموریت مهم در دستور کار داشته باشد.

معاون اول رییس‌جمهور اظهار کرد: کم آبی مشکلی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن عبور کرد و پیامدهای آن را نادیده گرفت، از این رو باید برای مدیریت منابع آب و تأمین آب پایدار، برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشیم تا در فصل تابستان و اوج مصرف دچار مشکل نشویم.

بر اساس آخرین اطلاعات میزان حجم کل مخازن سدهای استان تهران در حال حاضر ۲۷۳ میلیون متر مکعب می باشد که این میزان در سال گذشته ۲۶۲ میلیون متر مکعب بوده است. شرکت آب منطقه‌ای تهران اعلام کرد: هم اکنون حجم آب موجود در مخزن سد امیرکبیر و سد طالقان به ترتیب ۵۳ و ۱۶۶ میلیون متر مکعب است. به گونه‌ای که از بین سدهای پنجگانه حجم ذخیره آب سد لار سال گذشته ۱۴ میلیون مترمکعب بوده که در مقایسه با موجودی ۱۲ میلیون مترمکعبی فعلی، ۲ میلیون مترمکعب کاهش را نشان می‌دهد و حجم آب سد ماملو نیز از ۴۶ میلیون مترمکعب سال گذشته، به ۲۷ میلیون مترمکعب رسیده و این درحالی است که حجم ذخیره آب سد لتیان در مقایسه با روز مشابه سال گذشته با ۱ میلیون متر مکعب کاهش به ۱۵ میلیون مترمکعب رسیده است.

این شرکت خطاب به شهروندان تهرانی هشدار می‌دهد: لذا با توجه به کاهش منابع آبی در پشت سدهای پنجگانه تهران، ادامه روند خشکسالی و افزایش دما، شهروندان تهرانی باید نسبت به رعایت الگوی مصرف آب دقت لازم را داشته باشند.

یک هشدار مهم به پایتخت نشین‌ ها

کد خبر 822623
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار انرژی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • سردار IR ۱۱:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
    1 0
    انقد بی برنامه و بی تدبیر عمل میکنن که وقتیم بارون زیاد میاد اکثرش هدر میشه بجای اینکه هدایت بشه به پشت سد...بارونم بیاد همینه وضع