اغلب طبیعت‌گران و گردشگرانی که به جای رفتن به هتل‌های چند ستاره، ترجیح می‌دهند در دل طبیعت و در کمپ‌ها اقامت کنند، معمولا به مناطقی که عشایر در آنجا سکونت دارند هم سر می‌زنند تا از نزدیک با نوع زندگی این افراد آشنا شوند.

عشایر

به گزارش همشهری آنلاین، ماجرا این است که حضور گردشگران در مناطق عشایرنشین علاوه بر اینکه برای گردشگران جالب است، برای عشایر هم سودمند است؛ به شرط اینکه برنامه‌ریزی شده باشد.
به همین دلیل هم در مناطق عشایرنشین استان تهران، با حمایت استانداری و سایر دستگاه‌های مرتبط، چندین کمپ گردشگری راه‌اندازی شده و قرار است تعداد این کمپ‌ها به‌زودی افزایش پیدا کند تا با افزایش ظرفیت گردشگری در این مناطق، موجبات ارتقای سطح درآمدی عشایر فراهم شود.

عشایر همواره از حضور گردشگران با ضابطه و هدفمند حمایت می‌کنند و خط قرمز آنها ورود غیرمجاز گردشگران است که هزینه‌های زیادی در این سال‌ها برایشان داشته و باعث تخریب منابع طبیعی شده است.

در استان تهران، بیشتر مناطق گردشگرپذیر در حوزه عشایری در شهرستان‌های ییلاقی مانند فیروزکوه، دماوند و شمیرانات واقع شده که مسئولان تلاش می‌کنند در این مناطق تعداد کمپ‌ها با ظرفیت بیشتر در خدمت گردشگران باشد. تاکنون هم ۱۴هزار و ۳۱۵هزار نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی می‌کنند و براساس گزارش مرکز آمار ایران جمعیت عشایر استان در ۴۰سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن هم این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.

بیشتر بخوانید:

درباره عشایر تهران هم اگر بخواهید بیشتر بدانید، باید بگوییم که جامعه عشایری استان تهران تلفیقی از عشایر سایر استان‌های کشور است که حدود ۳۰۰سال پیش در قالب ۴ ایل و ۲۷طایفه در مناطق عشایری استان تهران سکونت پیدا کردند. عشایر این استان قشلاق را در جنوب‌شرقی تهران و در شهرستان‌های ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه مستقر می‌شوند.

این جامعه تولیدکننده در سال گذشته بیش از ۶۷هزار تن انواع محصولات لبنی، پروتئینی، دامی و کشاورزی تولید کردند و با داشتن ۷۰۰هزار رأس دام سبک از تولیدکنندگان عمده گوشت قرمز هستند.

کد خبر 824695

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار گردشگری و ميراث فرهنگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha