عضو هیات مدبره کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ادامه داد: یکی از اصول بدیهی قانون کار امنیت شغلی است که متاسفانه به دلایل مختلف در حوزه روابط کار کشور بعد از تصویب قانون کار نه تنها ایجاد نشد بلکه به مرور از دامنه و ابعاد آن کاسته شد.

کارگاه - کارگر - کارگران - بیکاری

به گزارش همشهری آنلاین آرش فراز با اشاره به بررسی پیش نویس لایحه امنیت شغلی در هیات دولت اظهار کرد: پیش نویس لایحه امنیت شغلی توسط وزارت کار تهیه و یکماه قبل تقدیم هیات دولت شده است تا بعد از تشریفات مربوطه و تصویب نهایی در هیات دولت جهت تکمیل مراحل به مجلس برود.

وی افزود: اسم این پیش نویس لایحه اصلاح موادی از قانون کار است منتها چون مشخصاً به بحث امنیت شغلی اشعار دارد، تحت عنوان امنیت شغلی مطرح شده است.این پیش نویس مهم تر از اصلاحات مواد یا تغییرات مهمی که در آن رخ داده و بخشی از آن حاوی جنبه های اصلاحی است ما را به خواسته سه دهه جامعه کارگری می رساند که از روز ابتدای تصویب قانون کار بر تحقق مقوله ای تحت عنوان تامین امنیت شغلی نیروهای کار تاکید دارد.

عضو هیات مدبره کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ادامه داد: یکی از اصول بدیهی قانون کار امنیت شغلی است که متاسفانه به دلایل مختلف در حوزه روابط کار کشور بعد از تصویب قانون کار نه تنها ایجاد نشد بلکه به مرور از دامنه و ابعاد آن کاسته شد لذا قدردان مسئولین هستیم که با وجود تاخیر و غفلت طولانی که در این زمینه به وجود آمده به ایفای بخشی از مسئولیت خود در این حوزه رسیدند.

فراز تصریح کرد: متن آخرین پیش نویس که در پی برگزاری دهها جلسه کارشناسی و متعدد در وزارت کار درحال نهایی شدن است، حاصل اخذ نظرات گروه های کارگری و کارفرمایی بوده است و معتقدیم اگرچه پیش نویس ایده آل و به معنای صد در صد مطالبات جامعه کارگری نیست ولی به اندازه قابل قبولی مقوله امنیت شغلی را پوشش می دهد.

وی با اشاره به ماده ۷ قانون کار گفت:در قانون کار یک ماده کلیدی به نام ماده ۷ هست که قراردادهای کار را تعریف می کند و دو تبصره دارد؛ یکی قرارداد موقت برای مشاغل با ماهیت موقت و غیرمستمر و یکی قرارداد دائم برای مشاغل دارای ماهیت مستمر و دائمی و در آن عنوان شده است باید آیین نامه ای تنظیم شود که حداکثر سقف قرارداد موقت در کارهای مستمر مشخص شود درحالی که با وجود تعیین قانونگذار، اجرایش هیچگاه انجام نشده است.

فراز خاطرنشان کرد: اکنون این پیش نویس برای قراردادها اعم از مشاغل مستمر و غیرمستمر تدوین شده و اعلام می کند هر شغلی که ماهیتش مستمر یا موقت، پروژه ای یا فصلی باشد و حداکثر ۵ سال تداوم پیدا کند و ۵ دوره قرارداد پی در پی با نیروی کار و کارگر منعقد شود، قرارداد کار طی آن ۵ سال دائمی است.بنابر این اگر قراردادهای یکساله ای که اکنون وجود دارد طی ۵ دوره تمدید شد و استمرار یافت، این قرارداد دائمی می شود.

وی ادامه داد: اتفاق خوبی که در لایحه اصلاحیه افتاده این است که می گوید اصل بر دائمی بودن قراداد کار است مگر اینکه به صراحت در قرارداد مدت تعیین شده باشد و مدت تمدید قرارداد حداکثر ۵ دوره است.

عضو هیات مدیره کانون عالی انجمن های صنفی کارگران گفت: یکی از نکات مهم در این لایحه آن است که در تبصره ۳ ماده ۱۰ اصلاحیه قانون کار آمده است عدم تمدید قرارداد کار موقت فقط با ارائه دلیل موجه امکانپذیر است.کارگر می تواند از تصمیم کارفرما مبنی بر عدم تمدید قرارداد کار به هیات تشخیص و مراجع حل اختلاف شکایت کند،چنانچه کارفرما برای عدم تمدید قرارداد کار دلیل موجه ارائه کند مراجع حل اختلاف حکم بر پذیرش تصمیم کارفرما صادر می‌کنند ولی در صورتی که کارفرما نتواند دلیل موجهی برای عدم تمدید قرارداد کار مدت موقت به هیأت ارائه کند هیات مکلف خواهد بود کارگر را با حفظ شرایط قبلی به کار اعاده کند و حکم به پرداخت حق السعی ایام تعلیق به کارگر بدهد.

وی تصریح کرد: اخراج کارگر یا عدم تمدید قرارداد کار موقت به دلایلی مانند جنسیت، زبان، نژاد،مذهب، ازدواج، بارداری و فرزندآوری و دلایلی از این دست ممنوع است.

فراز در ادامه اظهار کرد: نکنه مهم دیگر این است که کارفرما حتی آن قرارداد مدت موقت را هم بدون دلیل نمی تواند فسخ کند و فلسفه امنیت شغلی این است که نیروی کار بتواند از حیث تداوم فعالیتش در یک محیط با اطمینان خاطر و آرامش به کار ادامه دهد تا در گروی آن بتواند خلاقیت و بهره وری اش را بالا ببرد و ارتقای مهارت پیدا کند و حقوق و مزایایش در گروی طبقه بندی مشاغل روز به روز افزون شود.

به گفته وی تمام مزایا و امتیازات قانونی در قانون کار و قانون تامین اجتماعی در گروی این تحول و اصلاح است زیرا نه فقط امنیت شغلی برقرار می شود بلکه سایر جنبه های امتیازی، حمایتی و پشتیبانی قانون از نیروی کار هم تا اندازه ای در گروی این اصلاح محقق می شود.

فراز با بیان اینکه امنیت شغلی مطالبه اصلی و بنیادین جامعه کارگری است، ابراز امیدواری کرد: این پیش نویس که اکنون در کمیسیون‌های تخصصی هیات دولت در دست بررسی است، به دور از هرگونه انتقاد یا مخالفت غیر علمی و غیر مسئولانه مراحل تصویب نهایی را پشت سر گذاشته و هرچه سریعتر در هیات دولت به فرجام برسد و به مجلس ارسال شود.

به گفته وی تصویب این پیش نویس بزرگترین عیدی هیات دولت به جامعه کارگری و کارگران چشم انتظارخواهد بود.

کد خبر 831277

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار جامعه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 6
  • هادی IR ۱۷:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۹
    0 0
    سلام آیا این حقوقی که اضافه شده شامل کارگران جایگاه گاز سی ان جی هم می‌شود ممنون
  • IR ۱۸:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۹
    6 0
    امنیت شغلی کارگر فقط رساندن حقوق کارگر به بالاترازتورم
  • علی IR ۱۹:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۹
    22 0
    بزرگترین عیدی نظام به کارگران، افزایش حقوق ۵۰درصدی همه کارگران براسال آینده میباشد تا همه کارگران از زندگی رقت انگیز و فلاکتبار، کمی نجات یابند.
  • IR ۱۹:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۹
    16 2
    بزرگترین عیدی دولت برای کارگر اینه که همشون بمیرن
  • DE ۲۰:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۹
    29 3
    دولت سیزدهم کور می کنه ، ولی شفا نمی ده !!! فقط در یک خط سیر می کند ، دزدی و سرقت از سرسفره ملت ...
  • IR ۲۱:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۹
    19 0
    همش اش الکی دوره انتخابات هست تبلیغ پوچ بیش نیست یعنی همه جوری سر ملت تا حالا کلاه گذاشتن
  • کارگر IR ۲۱:۴۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۹
    17 0
    وعده ی سر خرمن. مشکل حقوق رو حل کنید، بعد در باغ سبز نشون بدید.
  • IR ۲۲:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۹
    15 0
    این حرف ها خیلی تکراری هست. سالهاست این صحبت ها هست. ساعت کار کارگران نیروگاه برق شهدای پاکدشت رو به زور از ۸ به ۱۲ افزایش دادند و حرف از آرامش و آسایش کارگر می زنند. اگر راست می گید به داد این کارگران برسید.
  • محسن IR ۰۱:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۰
    12 0
    حقوقمون که حق واضح یه کارگره به نرخ روز بهمون نمیدن عیدی میخواهن بدن تازه قرارداد بلند مدت هم حق نیروی کاره مال خودمون رو دارید بهمون عیدی میدید؟؟؟؟
  • کارگر ساده IR ۰۹:۳۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۰
    12 0
    خوش بحال کارمندای دولت ، من که یه کارگر ساختمانم ، بدونه بیمه ، با روزی 350 هزار تومن مزد ، که چهار تا جمعه در ماه تعطیلی میخوره بهم و کارگاه تعطیله که بخوام برم ، من و اَمسال من چه خاکی به سر کنند امسال عید. با ماهی هفت و نیم الی هشتومن که اونم یه جا بهمون نمیدن ، سه تومنشا اول برج ، مابقیشم اواسط برج میدن ، خدا از سره این کارفرماهای از خدا بی خبر نگذره . برا خودشونا ساختمانشون میلیارد میلیارد خرج میکنند ولی خدا شاهده تا میخوان مزد کارگرا بدن انگار جونشونا میخوان بگیرند . سال قبل من و همکارام شب عید از هفت ملیون تا دوازده ملیون گرفتیم ، دریغ از هزار تومن عیدی . کاش خدا لااقل عیدیمونا بده .
  • ایثاربخش IR ۱۲:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۰
    13 0
    کدوم قانون ب نفع کارگر اجرا شده یا موقعی ک کارگر شکایت کرده اهمیت داده شده کجا قانون ب نفع کارگر بوده ک این دومیش باشه . بالا بردن مدت قرار داد واسه اینه ک نیروی کار کم شده و شرکت ها نیاز شدید ب کارگر دارن با این قانون خیال سرمایه دار رو راحت میکنن تا بتونه کارگر رو ب مدت زیاد در اختیار داشته باشه راحت حق و حقوقش رو بخوره
  • رضا IR ۱۳:۲۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۰
    13 0
    از الان صحبت ۳۵ ۴۰ ۵۰ درصد میکنن بعد آخر سال یهو تصمیم میگیرین ۲۰ درصد وسلام فیلمه هرسالشونه
  • عباس IR ۰۰:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۱
    2 0
    دمشون گرم بخدا ،خیلی از ماها ترس از دست دادن کارمون داریم عالی میشه دستشون درد نکنه سپاس✋
  • حسین IR ۱۴:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۴
    0 0
    همه اینا دروغه اگر احمدی نژاد بود میشد باور کرد