آیا می‌دانید هر سال هر شخصی که بیمه شخص ثالث می‌خرد، مبلغی را به صندوق تامین خسارت‌های بدنی و خزانه کل کشور واریز می‌شود تا صرف پوشش خسارت‌های تصادف رانندگی و کاهش تصادفات جاده‌ای شود؟

تصادف در بزرگراه آزادگان

به گزارش همشهری آنلاین، آیا می‌دانید هر شخصی که بیمه شخص ثالث می‌خرد، ۸درصد آن به صندوق تامین خسارت‌های بدنی و مبلغی جداگانه به خزانه کل کشور واریز می‌شود تا صرف پوشش خسارت‌های تصادف رانندگی و طرح‌های کاهش تصادفات جاده‌ای شود؟ شاید بپرسید که چرا با این همه بودجه باز هم شاهد آمار بالای تصادفات جاده‌ای هستیم؟ بیمه‌گریزی تعدادی از دارندگان وسایل نقلیه به‌دلیل ناتوانی احتمالی در خرید بیمه‌نامه هم جای سوال دارد؛ مسئله‌ای که موجب می‌شود رانننده خودروی بدون بیمه هنگام تصادف از صحنه فرار ‌کند؟

پیشگیری بهتر از بیمه

به ‌گزارش همشهری، در قوانین و مقررات کشور آنهایی که بیمه شخص ثالث خریداری می‌کنند، در واقع از یک‌سو صندوق تامین خسارت‌های بدنی را شارژ می‌کنند تا هزینه فرار مقصران رانندگی از صحنه تصادف را تامین کند و بپردازد و از سوی دیگر همه‌ساله در قانون بودجه دولت مبلغی از شرکت‌های بیمه به‌عنوان عوارض دریافت می‌کند و در اختیار سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، فراجا، اورژانس کشور، جمعیت هلال‌احمر و صداوسیما قرار می‌دهد تا صرف کاهش تصادفات و مرگ‌ومیر در جاده‌ها کنند. با این حال هنوز گزارش شفافی به مردم داده نشده که مشخص شود این پول‌هایی که در اختیار این نهادها قرار داده شده، چگونه و کجا هزینه می‌شود و چرا از حجم تصادفات رانندگی کاسته نمی‌شود؟

۶۰۰میلیارد تومان را چه کرده‌اید؟

در بودجه امسال سازمان‌ها و نهادهای یادشده بالغ بر ۶هزار میلیارد ریال از شرکت‌های بیمه (درواقع از مردمی که بیمه شخص ثالث خریداری کرده‌اند) گرفته‌اند و انتظار می‌رود که سازمان برنامه و بودجه و بیمه مرکزی گزارشی شفاف از دخل و خرج این بودجه منتشر کنند. البته مجلس می‌گوید نهادهایی که این پول را دریافت کرده‌اند باید هر ۳ماه یک‌بار گزارشی از دخل و خرج و نظارت بر هزینه‌کرد این بودجه را به کمیسیون‌های اقتصادی و برنامه و بودجه و بیمه مرکزی و سازمان برنامه و بودجه ارسال کنند.

هزینه‌تراشی‌های جدید برای شخص ثالث

براساس تصمیم مجلس، قرار است سال آینده ۵۰۰میلیارد تومان از حق بیمه شخص ثالث در اختیار دستگاه قضا قرار گیرد تا پابند الکترونیکی برای زندانیان خریداری کند و ستاد دیه هم برای آزاد کردن زندانیان غیرتصادفات رانندگی ۳۰۰میلیارد تومان خواسته و قرار است ۱۲۰۰میلیارد تومان نیز در اختیار صندوق بیت‌المال قرار داده شود. البته این تصمیم مجلس ممکن است با مخالفت شورای نگهبان مواجه شود یا مورد ایراد مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گیرد؛ ضمن اینکه استدلال مرکز پژوهش‌های مجلس، یک علامت برای مخالفت احتمالی با هزینه‌تراشی از حق بیمه شخص ثالثی است که مردم می‌پردازند.

حق بیمه شخص ثالث کجا هزینه می‌شود؟ | هزینه تراشی های جدید برای شخص ثالث

کد خبر 832216
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بيمه و بانك

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • IR ۱۷:۲۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
    1 0
    هنوز تصویب نشده اعلام کردید از فردا شرکت های بیمه نرخ ها را افزایش ميدند سطح پرداخت خسارت را کاهش
  • IR ۱۷:۲۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
    1 0
    هنوز تصویب نشده اعلام کردید از فردا شرکت های بیمه نرخ ها را افزایش ميدند سطح پرداخت خسارت را کاهش
  • IR ۱۷:۲۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
    0 0
    هنوز تصویب نشده اعلام کردید از فردا شرکت های بیمه نرخ ها را افزایش ميدند سطح پرداخت خسارت را کاهش