انتشار خبر بیمه رایگان برای اتباع خارجی و مهاجرانی از کشور افغانستان در ایران با واکنش‌هایی همراه شده که چرا باید بخشی از بودجه سلامت کشور صرف این حوزه شود. 

بیمه اتباع

همشهری آنلاین – مریم سرخوش: بررسی حضور بیماران در مراکز درمانی کشور حاکی از آن است که در حال حاضر بخشی از مراجعان برای دریافت خدمات درمانی را اتباع خارجی تشکیل می‌دهند، افرادی که گاهی هزینه درمان آنها بر دوش نظام سلامت هم می‌افتد. همین چند روز پیش هم بود که سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرد که درمان اتباع سالانه هزار میلیارد تومان برای کشور هزینه دارد.

این در حالی که روز گذشته هم خبر پوشش رایگان بیمه برای ۲۰۰ هزار تبعه خارجی در ایران هم اعلام شد و این که این افراد درمان رایگان دریافت خواهند کرد. خبری که البته منجر به واکنش‌هایی هم بود و این که طبق چه اولویتی بخشی از بودجه سلامت کشور در این باره هزینه می‌شود. برخی کاربران در فضای مجازی عنوان کردند که مردم ایران توانایی پرداخت هزینه‌های درمانی خود را ندارند یا در برخی مناطق مردم به دلیل نداشتن شناسنامه هیچ نوع بیمه‌ای برای آنها لحاظ نشده، اما در عوض دولت از جیب مردم، اتباع خارجی را رایگان بیمه می‌کند!

در پاسخ به این انتقادات محمدمهدی ناصحی، مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران به همشهری آنلاین توضیحاتی ارائه کرد و گفت: این پوشش بیمه‌ای برای اتباع مبتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج و خاص صورت گرفته که جمعیت آنها چیزی حدود ۲۰۰ هزار نفر است. تامین بودجه برای بیمه این افراد با همکاری کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل انجام می‌شود. ما سالانه با آنها قرارداد می‌بندیم و درصد عمده‌ای از حق بیمه این بیماران از سوی آنها و بخشی را از منابع داخلی کشور پرداخت می‌شود.

او با اشاره به این که سایر اتباع خارجی در کشور با پرداخت هزینه سالانه تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند، ادامه داد:‌ اتباع غیرایرانی که به صورت قانونی در کشور حضور دارند و خواهان بیمه هستند باید سالانه مبلغ ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان پرداخت کنند. این عدد از مبلغ در نظر گرفته شده برای ایرانی‌ها بیشتر است (یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان).

ناصحی درباره این که برخی اتباع هم با وجود نداشتن بیماری‌های مزمن و صعب‌العلاج اما از مراکز درمانی خدمات رایگان دریافت می‌کنند، بیان کرد: این خدمات توسط سازمان‌های بیمه پرداخت نمی‌شود و خیرین و مراکز مددکاری در بیمارستان‌ها این پوشش را تامین می‌کنند و به منابع دولتی ربطی ندارد.

وی تاکید کرد: پیشنهاد شده که برای افرادی که به کشور وارد می‌شوند به محض ورود رسمی، حق بیمه سالانه از آنها دریافت و بیمه درمانی هم برقرار شود. این اتفاق در سایر کشورها هم وجود دارد و افراد به محض ورود هزینه بیمه خود را سالانه پرداخت می‌کنند.

بیشتر بخوانید

بیمه رایگان برای ۱۴۰۳ هم تمدید می‌شود

کدام کودکان رایگان درمان می‌شوند؟

چرا مردم رفع کمبودهای دارویی را باور نمی‌کنند؟‌

این ۱۱بیماری، توانبخشی رایگان دارند

کد خبر 834726
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 9
  • ایران IR ۰۹:۳۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۷
    14 3
    آخه چرا من نباید بتونم دندونام را درست کنم ولی بیمه رایگان مال افغان ها باشد ...
    • رضا IR ۱۰:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۷
      3 1
      واقعا نمی دونی؟
  • مجید IR ۱۰:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۷
    3 4
    ای‌که‌دستت‌میرسد‌کاری‌بکن. رحم‌کنید‌تا‌خدا‌رحم‌کند
    • IR ۱۳:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۷
      7 0
      ما برای مردم خودمان رفاه نداریم چطور تبعه قبول می کنید؟...
  • IR ۱۱:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۷
    14 0
    تمام سوبسيدها برای درمان مجانی، نان سوبسيد دار و تمامی خدمات خوب صرف و خرج 15 تا 20 ميليئن افغانی در کشور می شود و تاوانش را از سفره کوچک ايرانی بر می دارند و تازه بيشتر دولتمردان بر سر ايرانی ها هم منت می گذارند که همه چيزتان ارزان است و بايد خدا را شکر گفت.مثل اينه که طرف هيچی نداره خانواده اش را سير کند، بوقلمون سرخ کرده برای همسايه اش می بره، اين افغان ها زندگی مردم سيستان را از بين برده اند و نمی گذارند يک قطره آب بياد داخل رودخانه هيرمند، آنوقت اينهمه خدمات که دولت به آن ها می دهد، آن چندر غازی هم که کميساريای پناهندگان سازمان ملل می دهد معلوم نيست به جيب چه کسانی می رود.
    • IR ۱۲:۰۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۷
      0 9
      تو که میگی ۱۵ تا ۲۰ میلیون یه باره بگو ۴۰ تا ۵۰ میلیون خودت را راحت کن