همشهری آنلاین - سیدسروش طباطباییپور: این ابزار که نامش از کلمه ژاپنی «سورا» به معنی «آسمان» گرفته شده، حتی این توانایی را دارد که از یک عکس ثابت، ویدیویی متحرک تولید کند. اما این پدیده، روی زیبای فناوری است که میتواند خدات فراوانی به انسان قرن ۲۱ کند؛ اما لبه تیز و ترسناک تکنولوژی هوش مصنوعی چه میشود؟
-
بیشتر بخوانید:
پروانهها از دوران کرمی خودشان خاطره دارند!
نگرانی مشاغل
اخیراً صندوق بینالمللی پول در گزارشی نشان داده که ۴۰ درصد از مشاغل فعلی جهان، در سالهای آینده، تحتتأثیر هوش مصنوعی قرار خواهند گرفت. مثلاً به نظر میرسد یک تهیهکننده، دیگر برای تولید یک فیلم، به عواملی مثل کارگردان، نویسنده، بازیگر یا فیلمبردار احتیاج ندارد. به چتجیبیتی سفارش میدهد که دربارهی موضوعی، فیلمنامهای بنویسد و همان فیلمنامه را در اختیار سورا قرار میدهد و بعد از چند دقیقه، فیلمش را به جشنواره اسکار میفرستد! و در این صورت، عوامل بیشمار تولید یک فیلم، همگی خانهنشین خواهند شد.
بیاعتمادی به فناوری
در کنار خبرهای امیدوارکننده درباره فناوری و هوش مصنوعی، اخبار رسوایی مرتبط با فناوری هم نگرانکننده است، انتشار تصاویر برهنه و جعلی از یک خواننده، حملات سایبری در این سالها، سوءاستفادههای آنلاین از اطلاعات شخصی و... همه و همه، ما را به این نتیجه میرساند که فناوری، یک روی تاریک و ترسناک هم دارد که بهخصوص، حریم خصوصی ما را تحتتأثیر قرار میدهد.
رشد اخلاق در کنار رشد فناوری
یک نظرسنجی از شرکت «ادلمن» (Edelman) نشان میدهد که ۷۰ درصد از مردم انگلستان از رشد دیوانهوار فناوری، نگرانند و معتقدند این ارتقا، باید آرامتر صورت گیرد. کارشناسان نیز معتقدند در کنار رشد فناوری، اخلاق انسانی هم باید رشد یابد تا لبه تیز فناوری، دست انسانها را نبرد و به آنها آسیب نرساند.
البته هنوز مشخص نیست شرکت اوپناِیآی، امکان جدیدش را از چه زمانی در اختیار عموم مردم قرار خواهد داد.
نظر شما