رییس کمیسیون بودجه شورای شهر تهران جزییات بودجه سال ۱۴۰۳ شهرداری تهران را تشریح کرد و درباره حاشیه های پیش‌آمده حول محور بودجه دفتر شهردار تهران توضیحاتی ارائه داد.

چمران آخوندي

به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین؛ مهدی چمران در نشست خبری که امروز با حضور خبرنگاران رسانه های مختلف برگزار شد، گفت: در هفته گذشته بودجه ۱۴۰۳ شهرداری تهران در شورای اسلامی به تصویب رسید و در زمان مقرر خود اعلام شد و با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام دادیم، امیدواریم شهرداری بتواند تفاهم نامه و قراردادهای خود را منعقد و در سال مالی جدید کارهای خود را آغاز کند.

بیشتر بخوانید:خبر مهم درباره اجاره خانه در تهران | چمران: برنامه های مشترک شهرداری و بنیاد مستضعفان در این حوزه اجرا می شود

چمران گفت: بودجه امسال نیز همانند سال گذشته توجه جدی به معضلات شهر تهران داشت و در جلساتی که داشتیم برنامه ریزی لازم انجام و بودجه ریزی براساس اولویت‌ها صورت گرفت. سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان علاوه بر ۵۰ هزار میلیارد تومان به حوزه حمل و نقل اختصاص یافت. همچنین در متمم بودجه نیز به این حوزه توجه ویژه ای صورت گرفت، که منجر به قراردادهای خوبی در این حوزه شده است.

او با بیان اینکه امسال نتیجه قراردادها را ندیدیم اما سال آینده امیدواریم شاهد توسعه این ناوگان باشیم، گفت: بودجه امسال ۱۳۵ هزار میلیارد تومان بود که ۱۵ هزار میلیارد برای بحث حمل و نقل اضافه دیده شده است، منابع و مصارف به خوبی در نظر گرفته شده است و بودجه به ۱۵۰ هزار و اندی رسید و تصویب شد و بعد از طی مراحل اداری ابلاغ خواهد شد. ۱۴ هزار میلیارد تومان برای حمل و نقل و ۱۰ هزار میلیارد نیز برای خدمات شهری است که به سقف بودجه اضافه کردیم. نزدیک به ۷۳ هزار میلیارد تومان از کل بودجه دیده شده و نیمی از بودجه ۱۴۰۳ برای توسعه حمل و نقل عمومی است.

رئیس شورای شهر تهران افزود: نسبت به سال گذشته سعی کردیم از مصارف هزینه‌ای و یا هزینه‌های جاری بکاهیم و به اعتبارات عمرانی بیفزاییم. درصد هزینه‌های جاری را نسبت به سال قبل کمتر کردیم.

چمران درباره سهم بودجه‌ هر بخش توضیح داد: سهم ماموریت‌ها در بودجه مختلف بوده؛ بودجه فرهنگی ۱۰ درصد، حمل و نقل ۴۸ درصد، خدمات شهری ۱۵ درصد، ایمنی و مدیریت بحران ۵ درصد، معماری و شهرسازی ۲ درصد، توسعه مدیریت هوشمندسازی ۲۰ درصد است.

او با اشاره به اینکه در سال گذشته ۴۰ درصد بودجه به اعتبارات هزینه‌ای اختصاص داشت، گفت: اما امسال سهم این بخش ۳۶ درصد است و بقیه بودجه به تملک دارایی سرمایه‌ای و مالی اختصاص دارد. ما باید از هزینه‌های جاری شهرداری بکاهیم و به هزینه‌های عمرانی بیفزاییم که این حرکت خوبی است.

رئیس شورای شهر تهران تاکید کرد: این بودجه کمک خواهد کرد بسیاری از مسائل باقی مانده شهر حل شود، برای پروژه‌های عمرانی با جزییات زیاد برنامه‌ریزی شده و متن بودجه بعد از طی مراحل قانونی در دسترس همگان قرار خواهد گرفت.

کاهش درآمد ناشی از توسعه شهر و شهرسازی

در ادامه این نشست، محمد آخوندی، رییس کمیسیون بودجه شورای شهر تهران گفت: در تبیین بودجه ۱۴۰۳ احکام برنامه چهارم‌ مورد توجه قرار گرفته تا برنامه‌ها در بودجه سالیانه عملیاتی شود. در بحث درآمدی همیشه درآمد پایدار و ناپایدار داشتیم و درآمدهای ارزش افزوده که درآمد پایدار است ۱۰ درصد نسبت به لایحه شهرداری افزایش یافته و درآمد ناشی از توسعه شهر و شهرسازی را نسبت به لایحه بودجه ۱۰ درصد کاهش دادیم که اتفاق مهمی است، یکی دیگر از ویژگی های بودجه این بود که سهم هزینه‌ای به ۳۶ درصد کاهش یافت.

افزایش ۵۸ درصدی بودجه مناطق

آخوندی تصریح کرد: بودجه مناطق نسبت به سال گذشته حدود ۵۸ درصد افزایش پیدا کرده است و وقتی لایحه ۱۷۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران را به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان کاهش دادیم در بخش مناطق کاهشی نداشتیم و عدد لایحه را حفظ کردیم و عدد مناطق نسبت به لایحه کاهش نداشت.

او درباره بودجه مناطق تشریح کرد: در مناطق کم برخوردار شاهد رشد بودجه هستیم به عنوان مثال منطقه ۱۵، ۶.۲ درصد، منطقه ۱۶، ۶ درصد، منطقه ۲۰، ۵.۵ درصد، منطقه ۲۱، ۴ درصد و منطقه ۱۴، ۴ درصد سهم بودجه مناطق را دارند.

رئیس کمیسیون بودجه شورا تصریح کرد: در بحث حمل و نقل نیز ما پلیس راهور را داریم، پلیس ارتباط مستقیم با مردم دارد و حدود هزار میلیارد تومان برای این مجموعه در نظر گرفتیم.

آخوندی درباره افزایش بودجه، گفت: بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری ۱۰۴ هزار میلیارد تومان بوده که بودجه ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲، ۴۵ درصد افزایش داشته است. روز شنبه شهرداری ۷۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان درامد داشته و ۱۵ هزار میلیارد تومان درامد غیر نقد داشته است که درواقع درامد شهرداری از ۹۰ هزار میلیارد را عبور کرده است، همچنین شهرداری برای تحقق بودجه ۱۴۰۲ تا ۱۵ اردیبهشت ماه فرصت دارد و در سامانه ثبت خواهد شد.

ماجرای بودجه دفتر شهردار تهران

او با اشاره به بودجه حوزه شهردار تهران که در یکی از رسانه‌ها مطرح شد، توضیح داد: مسائل تخصصی که به حوزه شهر و شهروندان ارتباط دارد را به مسایل سیاسی گره نزنیم، کسانی درباره بودجه دفتر شهردار مطلب زدند که خودشان می‌دانند این عنوان حوزه شهردار، عنوان جدیدی نیست که اضافه شده، ما در بودجه عنوان داریم به عنوان مثال عنوان ماموریت حمل و نقل، ماموریت خدمات شهری و … و یکی از آنها حوزه دفتر شهردار است و منظور تمام سازمان‌ها و اداراتی است که زیر مجموعه دفتر شهردار فعالیت می‌کنند.

رئیس کمیسیون بودجه شورا بیان کرد: در حوزه دفتر شهردار، هزار میلیارد تومان برای سازمان فاوا است، این حوزه شامل مرکز ارتباطات شهرداری، اداره ایثارگران، حراست، بازرسی، گزینش و … است و حتی بودجه شورای شهر هم زیر مجموعه این حوزه است. بخش مهم بودجه که کمک‌های شهرداری به موسسات خصوصی، افراد حقیقی و حقوقی است ذیل بودجه دفتر شهردار است و منظور یک دفتر با دو تا سه میز و ۴ نفر نیست. این یک تعریف بودجه ای است.

آخوندی گفت: در لایحه پیشنهادی شهرداری تهران ۹۳ هزار میلیارد تومان برای شهرسازی پیش بینی شده و در بودجه مصوب به ۶۷ هزار میلیارد تومان رساندیم و ۳۰ هزار میلیارد تومان کاهش دادیم و در حوزه درآمدهای پایدار افزایش پیدا کرد، امسال ۱۰ درصد به درآمد پایدار اضافه شده و حتما قابل وصول است و بخش شهرسازی را کاهش دادیم، ۶۷ هزار میلیارد تومان که در نظر گرفتیم تقریبا به اندازه عملکرد امسال است و ممکن است شهرداری بیش از این درآمد را کسب کند اما ما درآمدهای حوزه شهرسازی را به اندازه درآمدهای امسال در نظر گرفتیم تا فشار به شهروندان وارد نشود.

بودجه ۳۰۰ میلیاردی برای آرامستان جدید پایتخت

او درباره آرامستان‌های جدید، گفت: مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان در بودجه بهشت زهرا در نظر گرفته شده است، محل آرامستان ابتدا باید توسط شهرداری مشخص و مجوزهای لازم را از شورا دریافت کرده و بعد از آن اقدام کند.

جزییات بودجه حمل و نقل عمومی

آخوندی در تشریح بودجه حوزه حمل و نقل، گفت: در بخش تاکسیرانی ۵۰۰ میلیارد تومان کمک به بهسازی، هزار میلیارد خرید ون، هزار میلیارد تومان کمک فنی و اعتباری، در مترو ۳ هزار و ۱۰ میلیارد تومان برای بهسازی و خرید تجهیزات، ۱۱ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس، در خط ۶مترو ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان، خط ۷ مترو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، خط ۱۰ دو هزار میلیارد تومان و هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل خطوط تعیین شده است همچنین برای خرید ناوگان ویژه معلولان ۱۸۰ میلیارد تومان در نظر گرفتیم.

رییس کمیسیون بودجه شورا درباره فروش و واگذاری املاک، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ عددی که از محل واگذاری املاک بوده، مشخص است. همه املاک واگذار شده در صحن شورا و کمیسیون‌ها بررسی شده و همه به نوعی با ارزش افزوده بوده و این موارد برای تسویه بدهی‌های بانکی استفاده می‌شود، در تمام مصوباتی که برای فروش املاک داشتیم عنوان کردیم که برای تسویه بدهی باشد.

بودجه بزرگراه‌ها و تقاطع‌های تهران

آخوندی گفت: در بحث آسفالت ۵ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان، برای آزادراه شوشتری ۴۷۰ میلیارد تومان، فاز دوم بزرگراه بروجردی هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان و ۸۰۰ میلیارد هم تملک های این پروژه، شاخه غربی یادگار امام هزار میلیارد تومان و ۷۵۰ میلیارد تومان برای تملک‌های این پروژه در نظر گرفته شده است، همچنین برای تملک پروژه دوگاز ۱۵۰ میلیارد تومان و برای تکمیل تقاطع‌های غیرهمسطح ۲ هزار و ۵۸۰ میلیارد تومان است.

اختصاص ۳ هزار میلیارد تومان برای ورزش تهران

او درباره بودجه فرهنگی، گفت: در سال ۱۴۰۲، ۷۵۰۰ میلیارد برای حوزه فرهنگی اختصاص پیدا کرد که معادل ۱۰ درصد بودجه و در لایحه متمم به ۹ هزار میلیارد افزایش یافت، برای امسال ۱۵ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان به این حوزه اختصاص پیدا کرده که ۱۰ درصد کل بودجه است. وقتی صحبت از ورزش و اهمیت می کنیم، اعتباراتی که به مناطق برای ورزش و زیر ساخت‌ها دادیم بیش از ۳ هزار میلیارد تومان اختصاص دادیم و از بودجه وزارت ورزش هم بیشتر است.

رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر تهران درباره بودجه شهرسازی مناطق کم برخوردار، تصریح کرد: توجه به مناطق کم برخوردار در کلیت بودجه مدنظر بوده و این سیاست را حفظ کردیم، در پروژه های مستمر توسعه محلی که در قالب طرح من شهردارم است، ۲۷۰۰ میلیارد تومان برای تمام مناطق دیده شده است. اما بودجه مناطق کم برخوردار نسبت به سال گذشته افزایش خوبی داشته به عنوان مثال منطقه ۱۴، ۵۶۰ میلیارد بوده که سال آینده هزار میلیارد شده، منطقه ۱۷، ۵۰۰ میلیارد بوده که سال آینده ۸۸۸ میلیارد تومان رسیده است و سایر مناطق ۱۸،۱۹،۲۰،۲۱،۱۶،۱۵ نیز به این روند را دارد.

بودجه برای نوسازی محله‌های قدیمی تهران

او افزود: برای سازمان نوسازی ۵۳۵ میلیارد برای پروژه های مناطق نفرآباد، ده ونک، سیمین دره، گلابدره و کن اختصاص دادیم و برای بهسازی حرم عبدالعظیم ۸۵ میلیارد و محله امامزاده یحیی ۲۵۰ میلیارد تومان اختصاص دادیم.

آخوندی درباره بودجه آسیب‌های اجتماعی گفت: در سازمان رفاه، ۷۰۰ میلیارد تومان برای سازماندهی و توانمندسازی معتادان اختصاص دادیم که بودجه این بخش نیز افزایش پیدا کرده و تلاش کردیم در معاونت فرهنگی و اجتماعی کاهش نداشته باشیم؛ در تمام مناطق ۲۲ گانه نیز بودجه برای آسیب های اجتماعی دیده شده است، به عنوان مثال در بحث نگهداری مراکز خدمت رسانی، ۱۰۱ میلیارد تومان، ساماندهی و توانمندسازی معتادان ۴۰۴ میلیارد تومان، توانمندسازی اجتماعی بانوان ۹۸ میلیارد تومان، مراکز دختران و بانوان ۳۳۰ میلیارد تومان بودجه در مناطق مصوب کردیم.

بودجه سایر مجموعه های شهرداری تهران

رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر تهران در پایان با اشاره به سایر موارد بودجه گفت: برای احداث شبکه‌های اصلی آب‌های سطحی، ۵۴۴ میلیارد تومان، احداث و بهسازی پایگاه ۲۹۴ میلیارد تومان، تامین و تجهیزات امدادی مدیریت بحران ۱۴۵ میلیارد تومان، ۳۸۸۰ میلیارد برای تملک اعتبار دادیم، برای تملک هایی با کاربری های ورزشی، بوستان و … هزار میلیارد تومان، برای شهر آفتاب ۳۶۰ میلیارد تومان، برای نوسازی ایستگاه ها و تجهیزات آتش نشانی هزار و ۵۶۷ میلیارد تومان، احیا و ایجاد باغ های جدید ۷۰۰ میلیارد تومان اختصاص دادیم.

او افزود: همچنین برای توسعه کمربند سبز ۱۰۰ میلیارد تومان، آبرسانی هوشمند و شبکه‌ای فضای سبز تهران ۴۰۰ میلیارد تومان، انتقال پساب تصفیه خانه ها ۵۰۵ میلیارد تومان، ساماندهی روددره ها ۱۰۰ میلیارد تومان، بوستان های جدید ۳۶۹ میلیارد تومان، فت و روب و پاکسازی معابر ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان، تکمیل پایانه شرق ۲۰۵ میلیارد تومان، احداث پارکینگ ۵۴۰ میلیارد تومان، کمک فنی اعتباری برای نوسازی ناوگان حمل و نقل ۱۷۹۵ میلیارد تومان، احداث و بهسازی زیرساخت های گردشگری ۴۰۰ میلیارد تومان اختصاص دادیم.

کد خبر 834850
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شورای شهر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha