به گزارش همشهریآنلاین، سردار محسن رضایی روز چهارشنبه - ۱۶ اسفندماه - در همایش روایت پیشرفت چهل سالگی دانشگاه جامع امام حسین (ع) که در این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: سپاه برای حفظ انقلاب متولد شد از یک طرف باید آموزش میدید و همزمان باید درگیر می شد آن هم جوانانی که اصلا در چنین محیط هایی قرار نگرفته بودند چراکه یا از دانشگاه و یا دبیرستان آمده بودند و خود را در جنگ و بحرانهای کردستان دیدند.
وی ادامه داد: حضور در این بحرانها نیازمند آموزش بود، تخصص و حرفهای شدن میخواست درحالی که زمانی هم وجود نداشت و یک فاصله صفر بین آموزش و عمل وجود داشت.
دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با بیان اینکه در آن شرایط کار سختی فرماندهان سپاه داشتند، افزود: باید از یک طرف برای عملیات آماده میشدیم و از یک طرف برای آموزش در حالی که در عملیات بودیم، که البته به هر دو توجه میکردیم و این امر محقق شد. در آموزش مکان نداشتیم، مربی و معلم نظامی گری نداشتیم. در عملیات هم اصلا سلاح، امکانات، توپ، تانک، تیپ و لشکر نداشتیم اما باید با سرعت از زمان جلو میافتادیم.
رضایی بیان کرد: آموزش سطوح پایین و رزم را در زمان محدود ۴۵ روزه یاد میگرفتیم اما توپ خانه یا آموزش تانک نهایتاً سه ماهه و چند ماهه تمام می شد، اما آموزش فرماندهی تیپ یا لشکر سال ها طول میکشد و ما در دفاع مقدس نمیتوانستیم این مدت زمان را برای فرماندهان خود در نظر بگیریم.
وی خاطرنشان کرد: در چنین شرایط برخی نکات به ما خیلی کمک کرد، یکی از آنها این بود که موسسان و فرماندهان سپاه عموما فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر ما بودند مانند سردار رحیم صفوی، شمخانی، مهدی باکری، وحیدی. دیگر این بود که برخی از فرماندهان ما در مبارزات انقلابی آموزش هایی را دیده بودند، مثلا در حوزه تعقیب، ضد تعقیب و مراقبت در مقابل ساواک هرکس که آموزش می دید به دیگری هم آموزش می دید. عملا فرماندهان سپاه هم معلم و مربی و هم فرمانده بودند که موجب شد یک الگوی رفتاری از رده بالا تا رده پایین سپاه سرایت کند.
دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در ادامه درباره دانشگاه امام حسین (ع) گفت: امروز این دانشگاه اهداف بلندی را در پیش گرفته و به آن سمت حرکت می کند، نکته مهم این است که در کنار پیشرفت علمی باید پیشرفت و تعالی معنوی در نظر گرفته شود.
سردار رضایی افزود: تبدیل علم به فناوری و فناوری به ثروت نکته دیگری است که باید در نظر گرفته شود، این گسست ها در تبدیل علم تا ثروت باعث شده است که نتوانیم به خوبی از ظرفیت خود استفاده کنیم.
وی گفت: ما فقط توانسته ایم در حوزه دفاعی به خوبی صنعتی شویم که باید تلاش زیادی برای حوزه های دیگر نیز انجام دهیم بنابراین دانشگاه امام حسین(ع) می تواند در حوزه های مختلف ورود پیدا کند و خلاهای موجود را مرتفع کند.
در این باره بیشتر بخوانید:
نظر شما