گروه دیپلماتیک - همشهری آنلاین: «رسانههای انگلیسی در بازتاب جنگ غزه، بیشتر به روایت تلآویو تمایل نشان دادهاند تا روایت فلسطینیها.» این بخشی از نتایج یک تحقیقات جدید درباره سوءگیری رسانههای انگلیسی نسبت به جنگ غزه است. در نتایج این تحقیقات آمده که رسانههای انگلیسی برای تلفات اسرائیل در عملیات طوفان الاقصی 11 بار بیشتر از قربانیان فلسطینی در این جنگ از واژههایی چون «کشتار»، «قتلعام» و «وحشیگری» استفاده کردهاند.
فیصل حنیف در تارنمای میدل ایست آی مینویسد: رسانههای انگلیسی در شرایطی همچنان به روایت اسرائیلیها از جنگ غزه تمایل دارند که که شمار کشته شدگان فلسطینی در غزه از مرز 30 هزار نفر هم گذشته است.
از اعتراضهای گاه و بیگاه روزنامهنگاران در انگلیس به نحوه پوشش خبری جنگ غزه که بگذریم ـ از جمله نامه اعتراضی سال گذشته روزنامهنگاران بی بی سی به سوءگیری این رسانه در پوشش اخبار جنگ ـ طیف گستردهای از حامیان رژیم صهیونیستی در این کشور وجود دارند که همچنان بهدنبال تهییج افکار عمومی علیه نیروهای فلسطینی هستند و قویا تلاش میکنند تا جنایات صهیونیستها در غزه را در رسانهها کمرنگ کنند.
این حساسیت تا جایی پیش رفته که یک سیاستمدار محافظه کار انگلیسی، روزنامهنگاران مستقل را متهم کرده که با استفاده از واژه کشتار فلسطینیان در غزه در واقع با آنان ابراز همدردی کرده است. اما واقعیت است که تحقیقات نشان میدهد که رسانههای انگلیسی صدای فلسطینیان را منعکس نمیکنند و تقریبا سه چهارم از برنامههایی که در رابطه با جنگ غزه در انگلیس منتشر میشود در حمایت از دیدگاه اسرائیلیها است.
این گزارش همچنین نشان میدهد مجریان و روزنامهنگاران انگلیسی به شدت تحت فشار هستند تا در یک چارچوب نابرابر بارها و بارها از مهمانان تلویزیونی و مفسران بخواهند که حق اسرائیل برای دفاع از خود را به رسمیت بشناسند. آمارها حاکی از آن است که در برنامههای تلویزیونی اشاره به حق اسرائیلیها برای دفاع از خود تقریبا 5 برابر اشاره به حق فلسطینیها برای دفاع از خود بوده است.
نپرداختن به ریشه های عملیات طوفان الاقصی
تارنمای میدلایست آی نوشته، پس از بررسی بیش از ۱۷۶ هزار کلیپ خبری و ۲۶ هزار مقاله خبری آنلاین از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر 2023 تاکنون، این شبکه خبری الجزیره بوده که بیشترین اشاره به این حقیقت داشته که اسرائیل دولتی اشغالگر است و قملرو فلسطین، سرزمین اشغال شده.
علاوه بر این، رسانههای انگلیسی از میان نزدیک به ۱۰۰ هزار اشاره به غزه، فقط ۲۸ بار به این حقیقت اشاره کردهاند که غزه توسط صهیونیستها اشغال و محاصره شده است، که بیش از نیمی از موارد نیز مربوط به الجزیره انگلیسی بوده است.
تارنمای میدل ایست آی نوشته: این موضوع به مسئله بزرگتری در پوشش رسانهای جنگ غزه اشاره میکند، یعنی چشمپوشی از دلیل اصلی جنگ. رسانههای انگلیسی هیچ تمایلی ندارند تا به بینندگان و خوانندگان خود 75 سال جنایات صهیونیستها پیش از هفتم اکتبر را یادآوری کنند. احتمالا یکی از نگرانیهای آنان متهم شدن به حمایت از حماس بوده است.
تکرار ادعاهای غیرواقعی اسرائیل و حامیانش در جنگ غزه و دامن زدن به اسلام هراسی نیز از جمله رویکردهایی است که از هفتم اکتبر 2023 تاکنون در رسانههای انگلیسی از جمله روزنامه دیلی میل به طور گسترده دیده میشود.
نظر شما