همشهری- درباره وجه تسمیه این بقعه به چهل تن، 2 روایت وجود دارد نخست این که قدیمیها معتقدند در روزگاران قدیم، ٤٠ دختر مسلمان از ظلم ظالمان به این محله پناه آورده و در همین جا هم ناپدید شدهاند، به همین دلیل نامش را چهل تن گذاشتهاند.
اما در کتاب «بحرالانساب» درباره تاریخچه امامزاده چهل تن (ع) نوشته شده : در زمان مامون، حسن صباغ قزوینی و سیاهپوش سمنانی از عوامل مامون در شهریار قلعهای داشتند. پس از حرکت امامزادگان به ایران، سیاهپوش سمنانی نامهای به مامون مینویسد و در آن نامه گزارش میدهد که ١٢ هزار و ٦٧٣ نفر از فرزندان ابوتراب در آن زمان راهی ایران و رهسپار خراسان و مرو هستند، اگر این افراد پایشان به آنجا برسد چیزی از حکومت تو باقی نخواهند گذاشت. به این دلیل بود که مامون در همان شب امام رضا (ع) را با زهر مسموم کرد و به شهادت رساند و نامهای هم برای سیاهپوش سمنانی فرستاد که تمام نوادگان و فرزندان ابوتراب را که به ایران وارد شدهاند قلع و قمع کنند. برای همین است که امامزادگان در اقصی نقاط ایران پراکنده شدند. در ادامه سرگذشت نامه امامزاده چهلتن (ع) آمده که سیاهپوش سمنانی ٤٠ امامزاده را یکجا به شهادت رساندند و در این محل به خاک سپردند.
بقعهای که وسعت یافت
پیشتر بقعه کوچک امامزاده، بیگنبد و مناره بود و همه فضایش به یک اتاقک کوچک خلاصه میشد. تا اینکه با کمکهای مردمی و جمعی از خیران چند قطعه از زمینهای اطراف بقعه خریداری شد و فضای آن به ٣هزار مترمربع افزایش رسید. نتیجهاش هم میزبانی از جمعیت بیشتری است؛ حتی در نزدیکی بقعه، مزار شهدای گمنام جنگ تحمیلی قرار دارد.
چه جاذبههای گردشگری دارد:
- بوستان آلاله:امامزاده داخل این بوستان ۱۰ هزار متری قرار دارد.
- بازارهای گل خاوران و امامرضا(ع) : این دو بازار گل فاصله کمی با بقعه چهلتن دولاب دارند.
- پردیس تئاتر تهران: بزرگترین مرکز تئاتر حرفهای ایران که در نزدیکی فرهنگسرای خاوران است.
بقعه چهلتن دولاب
نشانی: بزرگراه امام علی(ع)، خیابان آل آقا
نسب: امام موسی کاظم(ع)
قدمت: دوران صفویه
نزدیکترین ایستگاه اتوبوس: چهلتن دولاب
نزدیکترین ایستگاه مترو: دولاب
پارکینگ: دارد
امکان عکاسی: دارد
منطقه: ۱۴
امکانات: سرویس بهداشتی، نیمکت، نمازخانه، رستوران و محل بازی کودکان
نظر شما