به گزارش همشهری آنلاین، منصور شیشه فروش افزود: خروجی سد زایندهرود از بامداد امروز بمنظور جاری سازی آب در بستر این رودخانه و تامین بخشی از نیاز آبی کشت غلات کشاورزان افزایش یافت.
وی تاکید کرد: در این راستا برای پیشگیری از وقوع حوادث احتمالی، شهروندان و گردشگران از هرگونه استقرار و توقف در بستر رودخانه بدلیل جریان یافتن آب در مسیر رودخانه خودداری کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: بر این اساس ضروری است که عوامل شرکت آب منطقه ای، میراث فرهنگی و گردشگری، شهرداریها و دهیاران شهرها و روستاهای در مسیر مانند شهرستان های چادگان، لنجان، مبارکه، فلاورجان، خمینی شهر، اصفهان، شرق اصفهان، هرند و اژیه در این رابطه همکاری و نظارت لازم را بعمل آورند.
وی یادآور شد: با پیش بینی بعمل آمده روز شنبه جریان آب از مسیر رودخانه زاینده رود در شهر اصفهان عبور خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، رودخانه زایندهرود در بیستم آبان سال گذشته بمنظور انجام کشت پاییزه کشاورزان استان و آبیاری دوره اول مزارع بازگشایی شده بود و جریان آن پس از تخصیص آب به زمینهای کشاورزی دوباره قطع شد.
زایندهرود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهههای اخیر بدلیل برداشت های بیرویه در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگیها، به یک رودخانه با جریان دورهای، تبدیل و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.
سد زایندهرود بعنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تأمینکننده آب آشامیدنی، محیطزیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران با ظرفیت افزون بر ۱.۲ میلیارد مترمکعب در سال ۱۳۴۹ بهرهبرداری شد.
این سد قوسی شکل در۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
نظر شما