به گزارش همشهری آنلاین، تحقق تنبیه رژیم صهیونیستی توسط نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران و مورد هدف قرار دادن چند موضع مهم نظامی این رژیم از جمله پایگاه «نواتیم» و «مرون»، تحلیلگران را به بررسی این مسأله کشانده است که آیا اسرائیل در قبال این اقدام ایران که با بسامدهای رسانهای، حسابی در فضار رسانه و مطبوعات انعکاس داشت، عملیاتی تلافیجویانه را به پیش میبرد یا خیر؟ به تعبیری آیا اسرائیل صلاح خود را در سکوت و پذیرش این ضربه میداند یا اینکه نتانیاهو و ارتش صهیونیسیتی تصمیم دیگری را برای خروج از این بنبست اتخاذ خواهند کرد؟ برای روشن شدن بهتر موضوع با مسعود ادریسی، سفیر اسبق ایران در لبنان گفتوگویی داشتیم که در ادامه خواهید خواند.
اقدام حسابشده ایران
ادریسی در ابتدا گفت: عملیات انتقام ایران از اسرائیل که با نام وعده صادق تحقق یافت و در پاسخ به جنایت صهیونیستها مبنی بر مورد هدف قرار دادن ساختمان کنسولگری ایران در دمشق صورت گرفت؛ یک اقدام سنجیده و حسابشده به شمار میرفت. به تعبیری باید گفت ایران در این عملیات قصد هدف قرار دادن مراکز مسکونی و حتی اقتصادی اسرائیل را نداشت؛ بلکه جمهوری اسلامی میخواست بخشهایی از مواضع نظامی رژیم صهیونیستی اسرائیل را هدف قرار دهد که در این امر هم موفق شد. پس نباید انتظار داشت که ایران قصد گرفتن تلفات از شهرکنشینهای اسرائیلی را داشته است.
ایران دنبال افزایش تنش در منطقه نیست
وی افزود: ایران به نوعی میخواست نشان دهد که قدرت و توانایی پاسخگویی به اقدامات متجاوزانه و غیرقانونی دشمن را دارد و از این حق خود به هیچ وجه کوتاه نخواهد آمد، حال دشمنش میخواهد آمریکا باشد یا اسرائیل. ضمن اینکه باید بیان کرد جمهوری اسلامی قصد افزایش تنش را در منطقه ندارد و ثبات و امنیت در غرب آسیا برایش مهم است. ایران حتی در قبال بسیاری از تجاوزها و جنایات اسرائیل در منطقه خویشتنداری کرده بود و پس از به شهادت رساندن مستشاران ما بارها اقدام را به زمان بهتر موکول کرد و لذا شاهد بودیم نتیجه آن صبر یک اقدام حسابشده و سنجیده بود.
نتانیاهو بقای خود را در افزایش تنش با ایران میبیند
سفیر اسبق ایران در لبنان ادامه داد: حال در قبال اقدام اسرائیل علیه ایران اخبار و گزارشات حاکی از یک تناقض است. از طرفی دیروز بیان شد که کابینه رژیم تصمیم بر عدم پاسخ گرفته و مدت کمی پس از آن بیان شد تصمیمات آن جلسه چندان قطعیت ندارد و احتمال برخورد با ایران از سوی صیونیستها وجود دارد. خودِ شخص نتانیاهو برای حفظ بقای قدرتش در اسرائیل چندان از اقدام علیه ایران ناراضی نیست و منفعت خویش را در این میبیند که سطح و گستره درگیری با ایران را افزایش دهد. از سوی دیگر قشر رادیکال و تند اسرائیل هم ترجیح میدهند که درگیری با ایران افزایش پیدا کند و به نوعی هتک حیثیت به نوعی ترمیم یابد.
آمریکا نمیخواهد اسرائیل تنش را افزایش دهد
ادریسی گفت: اما آمریکاییها به عنوان متحد جدی اسرائیل اصلا تمایل به طولانی شدن این درگیریها ندارند و حتی از سوی بایدن هم مطرح شد که به صهیونیستها گفتند تا موضوع را همینجا خاتمه دهند. درکل به شکل قطعی نمیتوان درمورد اقدام یا عدم اقدام اسرائیل علیه ایران چیزی گفت، اما به نظر میرسد در کفه ترازو سنگینی با کفهای است که از ختم ماجرا میگوید. البته این احتمال وجود دارد که اسرائیل با حمله به مواضع جبهه مقاومت در منطقه یا پیگیری اقدمات خرابکارانه و تروریستی در ایران بخواهد این ضربه را پوشش دهد.
نظر شما