همشهری آنلاین | بیشتر قهرمانیهایی که در سال المپیک و در مسابقات قارهای بهدست میآید اهمیت چندانی ندارد، چراکه تمرکز تیمها و کشتیگیران روی سکوها و مدالهای المپیک است ولی این بار قهرمانی تیمهای آزاد و فرنگی ایران در آسیا مهم بود؛ هم برای خود ایرانیها و هم برای رقبا.
۱- کشتی آزاد ایران هفته پیش با ۵طلا و ۳ برنز جشن قهرمانی گرفت. این قهرمانی از چند نظر قابل توجه است. کشتی آزاد ایران قهرمان سنتی آسیاست. ایران در حالی در بیشکک قرقیزستان برای سیامین بار بالاتر از همه تیمهای آسیا قرار گرفت که فقط ۷بار این عنوان را به کشورهای دیگر داده است و یکی از این عنوانها سال قبل از دست رفت. برای آزادکاران که خودشان را برای بازیهای المپیک پاریس آماده میکنند، نشان دادن اقتدار دوبارهشان به رقبای آسیایی حداقل خواسته بود. فرنگیکاران هم برای شانزدهمینبار به قهرمانی آسیا رسیدند. قهرمانی امسال آنها تکرار عنوان سال پیش بود.
۲- یکی از اتفاقات مهم مسابقات بیشکک برای ایران، قهرمانی ۴امید اصلی مدال در پاریس بود. در کشتی آزاد امیرحسین زارع در وزن ۱۲۵کیلوگرم و رحمان عموزاد در وزن ۶۵کیلوگرم سهمیه المپیک ۲۰۲۴ را دارند. زارع بدون اینکه امتیازی از دست بدهد به فینال رسیده و کشتی آخر را هم با ۱۱امتیاز اختلاف از حریف قرقیزی برد؛ این یعنی اقتدار. عموزاد هم بدون باخت به فینال رسید و بعضی از کشتیهای او نزدیک تمام شد اما اتفاق اصلی در کشتی آخر افتاد. عموزاد در بازیهای آسیایی و در فینال مسابقات این وزن عملکرد ناامیدکنندهای داشت و با شکست مقابل تولگا تومور مغولستانی، طلای این بازیها را از دست داد اما تشک بیشکک بهترین جا برای اعاده حیثیت بود. رحمان در فینال مسابقات آسیایی تومور را ۲بر یک برد و نشان داد که در هانگژو تا بیشکک چقدر روی او کار شده و تا چه حد انگیزهاش بالا رفته است. در کشتی فرنگی هم فعلا ۲سهمیه بازیهای پاریس قطعی است، سهمیه ۲نفری که در آسیا هم طلا گرفتند. امین میرزازاده در وزن ۱۳۰کیلوگرم و محمدهادی ساروی در ۹۷کیلوگرم. میرزازاده که طلای جهان را دارد، مثل زارع و عموزاد برای سومینبار قهرمان آسیا شد. او در بازیهای آسیایی هم طلا گرفت و با این عملکرد حالا خودش را روی سکوی پاریس میداند. امین در بیشکک نهتنها امتیازی از دست نداد که با امتیازات بالا حریفان را شکست داد. جامعه کشتی نهتنها توقع مدال پاریس را از او دارند که دلشان را به طلای او خوش کردهاند. عملکرد ساروی هم با میرزازاده نزدیک بود و او هم امتیازی به حریفان نداد و همه آنها را با امتیاز بالا شکست داد. میشود حالا ۴مدال پاریس را برای کشتی کنار گذاشت؟
۳- تا قبل از این مسابقات اگر روی معرفی سعید اسماعیلی بهعنوان جوان کشتی فرنگی تردیدی وجود داشت، حالا او با مدال طلایی که بهدست آورده، نهتنها تردیدی به جا نگذاشته که خودش را بهعنوان مدعی حضور در پاریس و حتی یکی از نامزدهای گرفتن مدال مطرح کرده است. اسماعیلی جوان در وزن ۶۷کیلوگرم قهرمان شد. او سابق بر این در هر تورنمنتی که حاضر بوده، به جز طلا به مدال دیگری رضایت نداده است. آقای پدیده در بیشکک مثل بزرگان، همه کشتیها را با اقتدار برد؛ تا قبل از فینال همه حریفان را در عدد بالا و بدون اینکه امتیازی از دست بدهد، شکست داد. فقط در کشتی آخر بود که او یک امتیاز به حریف قرقیزستانی داد و کشتی را ۳ بر یک برد. اسماعیلی در وزنی کشتی میگیرد که یک ستاره در آن حضور دارد؛ محمدرضا گرایی. این کشتیگیر در توکیو مدال طلا گرفت و حالا برای اینکه بتواند به پاریس برود باید با اسماعیلی کشتی بگیرد. با کشتیهایی که اسماعیلی گرفت حالا طرفداران گرایی نگران وضعیت او شدهاند. اگر در این انتخابی گرایی بازنده باشد، تکلیف چیست؟ فدراسیون ریسک میکند و به یک جوان گمنام میدان میدهد یا تجربه گرایی را به این جوانی ترجیح میدهد؟ فدراسیون کشتی در همان بازیهای توکیو در کشتی آزاد ریسک کرد و امیرحسین زارع را بدون اینکه میدان بزرگی مثل مسابقات قهرمانی جهان را تجربه کند، به المپیک برد. البته که زارع جواب این اعتماد را با مدال برنز پس داد.
۴- ایران در حالی هم در فرنگی و هم در آزاد قهرمان آسیا شد که مثل بقیه کشورها همه نفرات اصلیاش را نداشت و از این نظر کسی نمیتواند این قهرمانی را زیرسؤال ببرد. ۵کشتیگیر ایران در مسابقات قهرمانی آسیا نبودند و در مسابقات گزینشی المپیک بهدنبال سهمیه پاریس هستند. احمد محمدنژاد جوان در وزن ۵۷کیلوگرم، یونس امامی در وزن ۷۴و امیرعلی آذرپیرا در وزن ۹۷کیلوگرم باید برای کشتی آزاد سهمیه بیاورند. در کشتی فرنگی هم امین کاویانی نژاد در وزن ۷۷ و علیرضا مهمدی در وزن ۸۷کیلوگرم در انتخابی رقابت میکنند.
نظر شما