وزیر صمت درباره برنامه های وزارت صمت در خصوص افزایش تولید خودرو و واردات خودرو از کشورهای آفریقایی توضیحاتی داد.

علی آبادی مدیرعامل مپنا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، عباس علی‌آبادی در گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به افزایش تولید خودرو در کشور به ۵ هزار دستگاه در روز گفت: تلاش داریم که این رقم را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است.

وی اظهار کرد: اجلاس آفریقا را داشتیم و بزرگترین نمایشگاه دستاوردهای کشور برای معرفی به بیش از ۲ هزار بازرگان و تاجر بین‌المللی برگزار خواهد شد و می‌تواند تبعات خوبی داشته باشد. اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به خوبی برگزار شد که می‌تواند تاثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد.

علی‌آبادی افزود: آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای بازرگانان و تجار ما است. از جمله مهمترین این فرصت توسعه‌نیافتگی کامل آفریقا است. البته آفریقایی‌ها به صورت جامع برنامه‌هایی را برای توسعه پیگیری می‌کنند و در این برنامه فرصت‌های برای تجار ما وجود دارد. برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود. خیلی از کالاهایی که تولید می‌کنیم به جهت اینکه بازار صادراتی ندارد، مجبور هستیم تولید را محدود کنیم. به عنوان مثال در لوازم خانگی رشد خوبی در کیفیت و کمیت داشتیم، اما همچنان در تهدید کالاهای قاچاق هستیم.

وزیر صمت ادامه داد: از جمله چالش‌هایی که در آفریقا داریم، نبود زیرساخت است که البته این موضوع با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در توسعه زیرساخت حوزه‌های انرژی و حمل و نقل داریم یک فرصت محسوب می‌شود. نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است و این به معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم. تلاش می‌کنیم تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشورهای آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه‌های دائمی برای کالاهای ایرانی را فراهم کنیم و همچنین به آفریقایی‌ها فرصت دهیم که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. تراز تجاری ما با آفریقا کاملاً مثبت است و رویکرد ما این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن‌های بازرگانی ما در آفریقا به ۱۲ مورد می‌رسد و تعداد مراکز بازرگانی به ۱۵ مرکز خواهد رسید.

او در خصوص چالش‌های توسعه تجارت با آفریقا گفت: مهم‌ترین چالش‌ها رقبا هستند که تلاش می‌کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزارهای مختلفی مانند تحریم جلوی این موضوع را بگیرند. برنامه وزارت صمت این است که میزان تجارت ایران اعم از صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی دو برابر شود.

علی‌آبادی افزود: باید ظرفیت‌های مالی و اقتصادی خود را به نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعی که در مسیر صادرات است را برداریم. ما به شرکت‌هایی اولویت می‌دهیم که صادرات محور و دانش‌بنیان هستند. شرکت‌هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. مشارکت مردم زمانی رخ می‌دهد که بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم.

او افزود: در حال تعریف پروژه‌هایی هستیم که بر اساس آنها بتوانیم صندوق‌های پروژه را تأسیس کنیم که مردم با سرمایه‌های خرد خود در پروژه‌های ملی مشارکت کنند. به زودی اطلاعیه‌ها در این باره منتشر خواهد شد. اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به معنای واقعی و الگوی تازه محقق کنیم.

علی‌آبادی گفت: رقبای ایران حتماً برای ایران مزاحمت ایجاد خواهند کرد. یکی از کارهای مهمی که باید انجام دهیم ابزار تجارت را فراهم کنیم که مهمترین آن حمل و نقل است. برای شرق و شمال آفریقا نسبت خوبی داریم و طبق دستور رئیس‌جمهور برای غرب و جنوبی آفریقا هم از لحاظ حمل‌ونقل پوشش دهیم که کارهای سختی است و حتماً انجام خواهیم داد.

وزیر صمت افزود: آفریقا فرصت خوبی برای صنایع دانش‌بنیان ایران است و کشورهای آفریقایی هم در حوزه آموزش هدف‌گذاری کرده‌اند و ایران باید از این فرصت استفاده کند. همچنین شرکت‌های مهندسی و زیرساخت ایران هم می‌توانند پروژه‌های بزرگی در آفریقا اجرا کنند. کشورهای آفریقایی علاقه‌مند هستند از خودروهای روز استفاده کنند و این فرصتی برای ایران است.

وی تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد به کسانی در اولویت ارز، ارز بدهیم که به سمت تجارت و صادرات بروند به‌ویژه به مقاصد صادراتی ایران از جمله آفریقا.

علی آبادی همچنین درباره برنامه های وزارت صمت در خصوص صنعت خودرو گفت: ما برنامه گسترده داریم و امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. ما به ظرفیت تولید ۵ هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است.

وی افزود: در بحث واردات خودرو باید گفت: این موضوع را در دستور کار داریم تا به این وسیله تعادل بهتری در تامین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی‌های برقی را واردات کرده ایم و مردم می‌توانند ثبت نام کرده و بخرند.

کد خبر 847353

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار صنعت و تجارت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 13
  • IR ۱۱:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
    10 1
    باچه قیمتی
  • DE ۱۲:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
    11 0
    اولا مگر کشورهای افریقایی تولید خودرو دارند دوما چرا واردات با تعرفه زیر 50% را برای مردم آزاد نمیکنید خودشان خودرو بیاورند چرا مردم بیایند از شما بخرند ... چرا ؟
  • حسین IR ۱۳:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
    14 0
    آخه ... چیو میخوای صادر کنی؟ چرا اجازه نمیدید خودرو خوب از اروپا، ژاپن و کره وارد بشه؟ منفعتتون دوستی با چین و مونتاژ آشغالهای چینی هست.
  • R p IR ۱۵:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
    13 0
    مردم میتونن وارد کنن البته تا دم مرز بعد سالها میخابه تا بپوسه
  • IR ۱۶:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
    14 0
    تنها را آزادي کامل واردات است البته با اجازه مافیا
  • ناشناس IR ۱۹:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
    8 0
    تعرفه ها را صفر کنید تا قیمت ها شکسته شوند
  • امین NL ۲۳:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
    9 0
    ماشین چینی وارد کردید که قیمت بیاد پایین رانت ایجاد کردید از مردم پول بچاپید
  • sahel IR ۰۳:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۹
    5 0
    شما برو جت بخر زیاد به فکر مردم نباش خسته میشی وزن کم میکنی
  • احسان DE ۰۷:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۹
    5 0
    قیمت مایحتاج اصلی مردم مثل ماشین رو با گذاشتن تعرفه های سنگین بالا بردین و تورم شدید به خاطر این موضوع رو در جامعه ایجاد کردین که باعث هزاران مشکل اجتماعی شده.مردم رو تحریم به این روز ننداخته،مسئولینی که به فکر جیب خودشون هستن این بلارو سرشون آورده
  • غلامرضا صفوی IR ۰۷:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۹
    6 0
    اوردی میخواهی با چهار برابر قیمت به مردوم بفروشی ومنت سر مردوم بذاری اگه راست میگی با کارت ملی واردات را بر هر نفر آزاد کن
  • محمد IR ۰۸:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۹
    2 0
    قرار بود قیمت خودروهای وارداتی زیر یک میلیارد باشد تا قابل خرید برای اقشار مختلف مردم باشد و هم هشداری برای تولید کنندگان داخلی که کیفیت را افزایش دهند که این مهم محقق نشد
  • چراغعلی توشمالانی IR ۱۴:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۹
    0 0
    سلام بر شما آقای عباس آبادی بزرگوار از خودرو وارداتی جانبازان بالای ۵۰ درصد هیچ خبری نداریم لطفاً دستورات لازم مبذول فرمایید التماس دعا ارادتمند توشمالانی