به گزارش همشهری آنلاین، پشت چراغ قرمز و یا ترافیکهای طولانی دیگر نگاهها به سمت خودروی کناری نیست و بیشتر سرنشینان سرشان توی گوشی همراه است، اما همیشه اوضاع به همین آرامی پیش نمیرود و گاهی زمانی که نگاهت به جای جاده به صفحه گوشی همراهت است، یک عابر شتابان جلوی ماشین سبز میشود و آن وقت است که کنترل خودرو مشکل میشود.
آنطور که پلیس راهور گفته، بیشتر تصادفات بهخاطر بیتوجهی به جلوست و استفاده از هر چیزی که باعث حواسپرتی راننده شود ممنوع است. حالا آن چیز میخواهد خوردن و آشامیدن باشد یا استعمال دخانیات و استفاده از تلفن همراه. اما در این بین تلفنهای همراه سهم بیشتری در حواسپرتی رانندهها دارند.
طبق آمار پلیس، یکی از دلایل اصلی افزایش تصادفات استفاده از تلفن همراه و مکالمه با آن حین رانندگی است؛ چیزی در حدود ۴۶درصد و این موضوع حتی بدون استفاده از هندزفری نیز اتفاق میافتد. همچنین ارسال پیامک توسط رانندگان نیز به میزان ۳۷درصد در بروز تصادفات نقش دارد. مکالمه با هندزفری ۲۷ درصد، استفاده از نوشیدنیهای غیرمجاز و مصرف روانگردانها ۱۳ درصد و مصرف موادمخدر نیز ۲۱ درصد در میزان و دلیل تصادفات مؤثرند.
تحقیقات نشان داده که خطر تصادف موقع استفاده از تلفن همراه، ۴ برابر خطر تصادف در حالت عادی است. این خطر با افزایش سن راننده بیشتر هم میشود و متأسفانه به میزان تجربه راننده در کنترل وسیله نقلیه هم ارتباطی ندارد. خطر تصادف در فاصله کوتاهی پس از برقراری تماس (مثلا ۵ دقیقه اول) بهمراتب بیشتر است، این در حالی است که پس از گذشت ۱۵ دقیقه از پایان مکالمه به یک چهارم میرسد. علاوه بر این، خطر تصادف در هنگام مکالمه در بزرگراهها بهمراتب بیشتر از جادههای شهری و سرعت کم است.
بیشتر بخوانید:
-
مرگبارترین اتوبانهای تهران را بشناسید
-
خودروها ایمن میشوند؟
-
تهرانیها در این ساعات رانندگی نکنند چون...
جالب است بدانید که در سایر کشورهای دنیا محدودیتهای مختلفی در مورد استفاده از تلفن همراه حین رانندگی اعمال میشود. در این کشورها رانندگان حتی موقع ایستادن پشت چراغ قرمز هم حق استفاده از تلفن همراه را ندارند. با وجود اینکه در ایران هم صحبت کردن با تلفن همراه حین رانندگی بهکلی ممنوع است ولی بهدلیل مشکلات موجود در نحوه اعمال قانون و نیز مزایای استفاده از تلفن همراه، کنترل دقیقی بر آن وجود ندارد.
آمارها نشان میدهد نیمی از رانندگان حداقل یکبار در وضعی قرار گرفتهاند که کنترل وسیله نقلیه خود را از دست دادهاند و مرتکب اشتباهاتی مثل عبور از چراغ قرمز، تغییر مسیر بدون توجه به دیگران، انحراف به سمت حاشیه جاده و سرعت بیشتر یا کمتر از حد مجاز شدهاند که تلفن همراه بهعنوان یکی از پدیدههایی که بهویژه در یک دهه اخیر به نحو گستردهای وارد زندگی مردم شده است، سهم زیادی در این تخلفات داشته است. در ترافیک یا در فاصله چندثانیهای که رانندگان پشت چراغ قرمز متوقف هستند، آنقدر سرگرم تلفن همراه خود و فضای مجازی میشوند که حتی کشیدن ترمز دستی را موقع توقف فراموش و با خودروی جلویی برخورد میکنند.
در نهایت اینکه باید با آموزشهای لازم و فرهنگسازی در زمینه خطرات استفاده از این وسیله و همچنین تدابیر سختگیرانهتر توسط دستگاههای متولی، جلوی این حرکت خطرساز را گرفت، چرا که گاهی نخستین اشتباه در رانندگی آخرین اشتباه خواهد بود.
نظر شما