بهگزارش همشهری آنلاین، خاویر میلی رئیسجمهور راستگرای آرژانتین که بهتازگی ریاست دولت را برعهده گرفته است، اقدامات بنیادینی در اقتصاد این کشور آغاز کرده است که مهمترین آنها مربوط به کاهش هزینههای دولت، مقابله با تورم و تقویت ارز ملی این کشور است.
تازهترین اطلاعات نشان میدهد که با گذشت ۴ماه از عمر دولت او ارزش پزوی آرژانتین، پول ملی این کشور، نهفقط نزول خود را در برابر دلار آمریکا متوقف کرده است، بلکه در ۳ماه گذشته ارزش این ارز در برابر دلار ۲۵درصد افزایش یافته و منجر شده است که پزو در میان ۱۴۸ ارز دنیا رکورددار بیشترین رشد در برابر دلار باشد. به زعم اقتصاددانان، این آماری تکاندهنده برای کشوری است که سالها است ارز ملی آن بهطور مداوم با نزولهای سنگین مواجه میشود.
سیاستهای او همچنین منجر به کاهش شدید هزینههای دولت شده و به رشد اقتصادی این کشور کمک کرده است.
خط جدید برای دلار آمریکا
مروری دیگر بر اخبار اقتصاد جهان نشان میدهد که سیاستهای آمریکا برای تحریم کشورها رفتهرفته بر ضدش عمل خواهد کرد و منجر به شکلگیری بلوکهای اقتصادی جدیدی خواهد شد که در مبادلات خود از دلار استفاده نمیکنند. این موضوع میتواند حاکمیت دلار را در اقتصاد جهانی به خطر بیندازد که برای اقتصاد آمریکا بسیار حیاتی است.
بهتازگی خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی به نقل از یک مقام سابق صندوق بینالمللی پول اعلام کرد که استفاده ابزاری آمریکا از دلار بهعنوان سلاح در ضبط داراییهای ارزی روسیه میتواند منجر به کنار گذاشتن دلار شود.
بهزعم او، تحریمهای آمریکا میتواند بر شدت گرفتن روند فاصله گرفتن کشورها از این ارز سرعت ببخشد. براساس قانونی که این هفته به امضای جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا رسید دولت این کشور اجازه یافته است تا داراییهای دولتی روسیه در بانکهای آمریکایی را ضبط کند.
آمریکا و کشورهای اروپایی درمجموع ۳۰۰میلیارد دلار از داراییهای روسیه را مسدود کردهاند که ۵میلیارد دلار از این رقم در بانکهای آمریکایی نگهداری میشود.
بیشتر بخوانید
زلزله خاویر میلی اقتصاد آرژانتین را تکان داد | آرژانتین به کدام سو خواهد رفت؟
لحظه اخراج وزیر کار آرژانتین در برنامه زنده تلویزیونی | ببینید
تولید خودرو برقی ارزان توسط تسلا
تازهترین خبرها از فضای کسبوکار جهانی نشان میدهد که شرکت خودروسازی تسلا متعلق به ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی که به تولید خودروهای برقی گرانقیمت در جهان معروف است، بهدلیل تنگناهای مالی در تلاش برای تولید خودروهای ارزان برقی است و حتی در این زمینه به چین هم سفر کرده. هدف اصلی تسلا افزایش حاشیه سود شرکت و رشد درآمدهایش است.
تازهترین اطلاعات نشان میدهد حاشیه سود تسلا در ۳ماهه اول سال جاری میلادی ۱۶.۴درصد بوده است، درحالی که برآورد میشد میزان آن رقمی نزدیک به ۱۷.۶درصد باشد.
نظر شما