ظهره‌وند گفت: در دل اراضی اشغالی، شهرک‌نشین‌ها اعتراضاتی را بر ضد نتانیاهو به پا کردند و خواهان سرنگونی دولت او هستند. نتانیاهو در یک فشار جدی قرار دارد. اگر او بتواند که از طریق جنگ روانی؛ حماس را پای میز مذاکره بکشاند و شروط خود را به آن تحمیل کند می‌تواند تا حدی از زیر این فشار بیرون بیاید.

ظهره وند

به گزارش همشهری آنلاین، در چند روز اخیر بار دیگر مسأله مذاکرات آتش‌بسِ مربوط به جنگ غزه در مطبوعات و رسانه‌ها مخابره شده است. در حال حاضر طرح پیشنهادی قاهره از یکسو و طرح تهدیدی رژیم اشغالگر صهیونیستی از سوی دیگر بیش از هر چیز توجهات را به سوی خود جلب کرده. رژیم صهیونیستی به حماس یک هفته فرصت داده است که اسرا را تبادل کند و الا عملیات رفح را عملی خواهد کرد، از آن سو هم حماس توافق آتش‌بس را مبنی بر ترک کامل نوار غزه و برگشتن آوارگان فلسطینی به خانه‌های خود می‌داند. برای بررسی بهتر موضوع و وضعیت جنگ با ابوالفضل ظهره‌وند، تحلیلگر مسائل منطقه گفت‌وگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید.

مذاکرات در شرایط حساس

ظهره‌وند در ابتدا گفت: نشست قاهره که از شنبه ظهر با حضور حماس پای میز مذاکره جریان پیدا کرد در وضعیتی خاص قرار دارد. از یک‌طرف در دل اراضی اشغالی، شهرک‌نشین‌ها اعتراضاتی را بر ضد نتانیاهو به پا کردند و خواهان سرنگونی دولت او هستند. از طرفی هم شاهد موج اعتراضی گسترده‌ای هستیم که از دانشگاه‌های آمریکایی آغاز شد و دامنه‌اش از آمریکای لاتین تا اروپا رفته است. ضمن اینکه اسرائیل با فشارهای گسترده خود، بر مردم فلسطین موضوع دستیابی به غذا را برای این مردم با مشکلات اساسی مواجه ساخته است.

طرح اسرائیل و حماس از آتش‌بس چیست؟

وی افزود: وقتی به این شکل به اوضاع نگاه می‌کنیم هم طرف حماس و هم طرف صهیونیستی، تحت فشار هستند. اما نکته قابل توجه این است که حماس در این بین موضع و سیاست اصولی را اتخاذ کرده است. با توجه به اینکه شرایط ذهنیت عمومی در جهان به نفع فلسطین و مقاومت آن است، نوع طلب آتش‌بسی که حماس بیان کرده معقول است. اسرائیلی‌ها از طریق قطر تنها طرح 40 روزه آتش‌بس را پیش کشیدند که هیچ تضمینی برای فلسطینی‌ها ندارد و بعید نیست که پس از آن دوباره حمله و هجوم صهیونیست‌ها به مردم فلسطین ادامه پیدا کند.

او ادامه داد: اما این موضوع درحالیست که حماس خواهان یک آتش‌بس دائمی، به علاوه خروج صهیونیست‌ها از غزه به همراه یک تضمین در جهت عدم حمله دوباره به نوار غزه است. با این اوصاف؛‌ باید گفت نتانیاهو در یک فشار جدی قرار دارد. اگر او بتواند که از طریق جنگ روانی؛ حماس را پای میز مذاکره بکشاند و شروط خود را به آن تحمیل کند می‌تواند تا حدی از زیر این فشار بیرون بیاید. بعید به نظر می‌رسد که اسرائیل در چنین وضعیتی دست به عملیات رفح بزند، چراکه این موضوع حتی برای آمریکا که هم‌پیمان آنان است سنگین تمام خواهد شد.

کد خبر 849439

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha