به گزارش همشهری آنلاین، هر ساله با فرا رسیدن فصل گرما میزان استفاده از سیستمهای سرمایشی و استفاده از برق گسترش فراوانی مییابد. در این میان برای اینکه فشار کمتری به نیروگاههای توزیع برق وارد شود، نیاز است یکسری نکات از سوی عموم شهروندان رعایت شود.
در همین راستا محمدرسول تحفه مدیر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان فارس طی یادداشتی به شرح این مساله پرداخته است.
در این یادداشت عنوان شده است:
«براساس گزارشهای مدیران صنعت برق کشور، در فصول گرم، بیشترین میزان مصرف برق را وسایل سرمایشی به خصوص کولرهای گازی به خود اختصاص داده است. این مصرف زیاد علاوه بر اتلاف بیش از حد منابع، هزینههای سنگینی به بخش تولید برق کشور از یک سو و سبد هزینه خانوار از سوی دیگر تحمیل میکند.
وسایل سرمایشی از جمله کولرهای گازی و اسپیلتها این روزها در خیلی از مناطق کشور رواج یافتهاند، در حالی که واقعا نیازی به آنها نیست، این وسایل مصرف برق بالایی دارند به گونهای که میزان مصرف آنها حتی از صنایع بزرگ نیز بیشتر است، به ویژه اینکه این میزان مصرف در یک بازه زمانی محدود و به صورت مقطعی است.
آمارهای منتشره از سوی صنعت برق نشان میدهد که شدت مصرف انرژی الکتریکی در کشورمان دو تا پنج برابر میانگین جهانی مصرف انرژی است که در مقایسه با کشور ژاپن این رقم ١٠ برابر میشود. در ایران و در بخش خانگی سه برابر متوسط جهانی، انرژی مصرف میشود، در حالی که آمار متوسط جهانی ٩٠٠ کیلووات ساعت در سال است، این رقم در کشور ما دو هزار و ٧٠٠ کیلووات ساعت در سال میشود.
از این عدد، بالاترین میزان مصرف به وسایل سرمایشی به خصوص کولرهای گازی در بخش خانگی تعلق دارد که برخی از این وسایل به دلیل غیراستاندارد بودن یا از استاندارد خارج شدن به دلیل فرسودگی، مصرف بالاتری هم دارند.
استفاده از کولر گازی در مناطق معتدل و در ماههای گرم، مصرف برق سرمایشی را نسبت به کولر آبی بیش از ۶ برابر افزایش میدهد که این میزان مصرف اثر مستقیمی بر روی هزینه برق مشترکان دارد. همچنین استفاده از کولرهای گازی اثر مستقیم بر روی الگوی مصرف برق دارد. الگوی مصرف در مناطق عادی کشور بر اساس مصرف کولرهای آبی طراحی شده است و مصرف ۶ برابری کولرهای گازی هزینههای سنگینی برای مصرف کنندگان به دنبال دارد؛ از طرفی شرکت توانیر به دنبال آن است که فرصتها و مؤلفههای مختلف مصرف برق را به خوبی شناسایی کند و تعرفههای برق را به گونهای طراحی کند که هم رفاه و آسایش مردم تامین شود و هم تأمین انرژی مطمئن و پایدار مد نظر قرار گیرد که یکی از مولفههای مهم مصرف، سامانههای سرمایشی و کولرها است.
در مناطق غیرگرم و عادی که با توجه به دمای هوا و شاخصهایی که سطح رفاه را اندازهگیری میکنند، همچون حداکثر دمای مرطوب، کولرهای آبی میتوانند دمای مطلوب بین ٢١ تا ٢٤ درجه سانتیگراد را در بیشتر ایام در این مناطق تامین کند، از اینرو بر اساس پیشبینی شرکت توانیر مبنی بر اینکه قبض برق مشترکی که در تابستان از کولر گازی استفاده میکند بالای ٢ میلیون تومان میشود، کولر آبی به عنوان وسیله سرمایشی مناسب و به صرفه برای مناطق عادی محسوب و توصیه میشود.»
نظر شما