رواج استفاده از خودروهای برقی در غرب، حدود ۱۰ میلیارد دلار با حذف درآمدهای حاصل از عوارض سوخت به دولت‌های غربی ضرر زده و آنها اخذ عوارض سالانه از خودروی برقی را جایگزین کرده‌اند.

خودرو برقی

به گزارش همشهری آنلاین، دولت‌های غربی سال‌هاست که بازار خودروهای برقی را توسعه می‌دهند و در این کار، تا حدی موفقیت کسب کرده‌اند اما اکنون، آنها باید با درآمدهای ازدست‌رفته عوارض سوخت حاصل از فروش خودروهای بنزینی کنار بیایند و هیچ گزینه دیگری جز آسیب رساندن به بازارهای خودروهای برقی خود ندارند.

هشت ایالت در آمریکا، هزینه رجیستری ۲۰۰ دلار در سال از رانندگان خودروهای برقی دریافت می‌کنند. همچنین ۲۴ ایالت دیگر یا بیشتر، هزینه سالانه ۱۰۰ دلار یا بالاتر از آن دارند. درواقع همان‌طور که مردم هزینه‌های اضافی را دوست ندارند، دولت‌ها هم کاهش درآمدهای مالیاتی را دوست ندارند.

سهم ۳۰ درصدی تجدیدپذیرها از تولید برق جهان

اندیشکده انرژی امبر (Ember) در گزارشی با اعلام این آمار، تصریح کرد این روند در سال میلادی جاری، شتاب خواهد گرفت و رشد نیروی پاک، کاملاً پاسخگوی رشد تقاضا برای برق خواهد بود و باعث می‌شود تولید برق با استفاده از سوخت‌های فسیلی، ۲ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا کند و مجموع تولید برق با استفاده از سوخت فسیلی، برای نخستین بار از سال ۲۰۰۰، به کمتر از ۶۰ درصد از تولید برق جهانی برسد.

چین در سال ۲۰۲۳، بیش از نیمی از رشد ظرفیت تولید نیروی خورشیدی و بادی را به خود اختصاص داد و مجموع تولید نیروی خورشیدی جهانی ۲۳.۲ درصد و نیروی بادی، ۹.۸ درصد افزایش یافت.

هرچند تولید برق با استفاده از گاز و زغال‌سنگ که تا حدودی ناشی از خشک‌سالی و کاهش تولید برق‌آبی بود، در سال میلادی گذشته افزایش یافت اما امبر پیش‌بینی می‌کند این روند امسال پایان پیدا خواهد کرد.

معامله انتخاباتی ترامپ با مدیران نفتی

روزنامه واشنگتن‌پست به نقل از منابع مطلع نوشت: ترامپ طی دیدار ماه گذشته در فلوریدا، قول داده است به قوانین آلایندگی جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا که با هدف فراگیری خودروهای برقی بوده است، پایان دهد و اقدامات دیگر شامل توقف مجوزهای جدید برای صادرات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) را لغو کند.

طبق گزارش این روزنامه، ترامپ به مدیران نفتی گفته است که دادن یک میلیارد دلار برای آنها، یک «معامله» است و آنها باید یک میلیارد دلار برای کمپین ریاست‌جمهوری او جمع‌آوری کنند.

میهمانان دعوت شده به این نشست، شامل مدیران عامل شرکت‌های ونچر گلوبال، چنیر انرژی و همچنین نمایندگان شورون، کانتینتال ریسورس، اکسون و اکسیدنتال پترولیوم بوده‌اند و ترامپ قول داده است که بسیاری از اقدامات رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی را معکوس کند.

ظرفیت تولید تراشه آمریکا سه برابر می‌شود

انجمن صنعت نیمه‌رسانا پیش‌بینی کرد که تولید تراشه آمریکا در سال‌های آینده، رشد انفجاری پیدا خواهد کرد و به کاهش وابستگی پرخطر به شرق آسیا، کمک می‌کند.

بررسی گروه مشاوره بوستون که به سفارش انجمن صنعت نیمه‌رسانا انجام شد، نشان داد ظرفیت تولید نیمه‌رسانا در آمریکا، تا سال ۲۰۳۲، رشد سه برابری پیدا خواهد کرد و سهم آمریکا در این صنعت را از ۱۰ درصد فعلی، به ۱۴ درصد افزایش خواهد یافت.

بر اساس یافته‌های این بررسی، این افزایش، روند نزولی تولید داخلی تراشه را که در دهه‌های اخیر به آسیا منتقل شده بود، معکوس خواهد کرد. اگر به خاطر برنامه‌های تأمین مالی دولت مانند قانون تراشه‌ها و علم ۲۰۲۲ نبود، سهم آمریکا به هشت درصد کاهش پیدا می‌کرد.

آزمون تجارت با ارزهای ملی در اوراسیا

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در افتتاحیه نشست شورای عالی اقتصادی اوراسیا، اظهار کرد: بیش از ۹۰ درصد از پرداخت‌ها در اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) با ارزهای ملی صورت می‌گیرد.

پوتین ادامه داد: حجم تجارت متقابل از ۴۵ به ۸۹ میلیارد دلار رسیده که تقریباً ۲ برابر شده و علاوه بر این در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد تسویه‌حساب‌ها با ارزهای ملی است.

رهبر روسیه همچنین خاطرنشان کرد که مجموع تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، بر اساس برآوردهای موجود از ۱.۶ تریلیون دلار به ۲.۵ تریلیون دلار افزایش یافته و حجم مبادلات تجاری با کشورهای ثالث ۶۰ درصد صعود و از ۵۷۹ میلیارد دلار به ۹۲۳ میلیارد دلار رسیده است.

رشد قیمت نفت با تقاضای آمریکا و چین

اظهارات تحلیلگران بازار نفت حاکی از این است که بازارهای نفت از برداشت بیش‌ازحد انتظار ذخایر نفت آمریکا، دلگرمی پیدا کرده‌اند و آمار بهبودیافته تراز تجاری چین هم از روند صعودی قیمت نفت حمایت می‌کند.

بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژوئیه، با ۲۷ سنت معادل ۰.۳ درصد افزایش، به ۸۳ دلار و ۸۵ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در ژوئن، با ۳۴ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش، به ۷۹ دلار و ۳۳ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص روز گذشته با اندکی افزایش بسته شده بودند.

ترکیه پیشتاز سرمایه‌گذاری جهانی شد

دفتر سرمایه‌گذاری ترکیه در کنگره AIM ۲۰۲۴ (اجلاس سالانه سرمایه‌گذاری ابوظبی) به دلیل تبدیل شدن به یکی از موفق‌ترین آژانس‌های سرمایه‌گذاری در سراسر جهان از طریق پروژه‌های پایدار و نوآورانه خود، جایزه دریافت کرد.

آژانس‌های سرمایه‌گذاری بین‌المللی در هشت دسته ارزیابی شدند که شامل نوآوری و همکاری تحقیقاتی، افزایش رقابت‌پذیری جهانی، تأثیر اجتماعی، سهولت انجام تجارت، تنوع صنایع، اندازه سرمایه‌گذاری، اثرات تراز تجاری، پایداری و پیوندهای محلی بود.

کد خبر 850746
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha