موضوع شهرهای موشکی یمن در زیرزمین در یکی دو روز اخیر نقل رسانه‌های سیاسی بین‌المللی و منطقه‌ای شده است. این توان نظامی یک امتیاز برای جبهه مقاومت و یک تهدید برای دشمنان غربی است.

موشک

به گزارش همشهری آنلاین، موضوع شهرهای موشکی یمن در زیرزمین در یکی دو روز اخیر نقل رسانه‌های سیاسی بین‌المللی و منطقه‌ای شده است. یمن از سال 2015 در مواجهه با یک جنگ تمام‌عیار تاکنون، توانسته موجودیت خود را حفظ کرده و مهاجمانی که در ائتلاف‌هایی نابرابر وارد صحنه شده بودند را زمین‌گیر کند. این یمن‌ رفته‌رفته تبدیل به مهره مهمی در محور مقاومت شد، به طوری که در طول نبرد طوفان‌الاقصی بارها مواضع رژیم صهیوینستی را مورد هدف قرار داد و حتی محاصره دریایی غرب به رهبری آمریکا هم راه به جایی نبرد و آنان در این کارزار هم از یمنی‌ها شکست خوردند.

اما جالب است بدانیم که با موضوعیت پیدا کردن، شهرهای موشکی یمن، نیروهای انصارالله و ارتش یمنی، از لحاظ توان نظامی در چه وضعیتی قرار دارند و این شهرهای موشکی را چگونه باید مورد بررسی قرار داد.

تاریخ ماجرای موشک یمنی‌ها

یمن از قدیم به توان موشکی چه در حوزه موشک‌های پدافندی و چه در بخش موشک‌های تهاجمی شهره بوده‌ و در واقع ارتش این کشور را می‌توان در قالب یک نیروی موشک‌پایه دسته‌بندی کرد. این قابلیت و ترس از توان موشکی یمن بود که آمریکا را وادار کرد بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۷ مذاکرات مخفیانه‌ای را با «علی عبدالله صالح» رئیس‌جمهور وقت یمن برای کاستن از قدرت موشکی این کشور به ویژه در حوزه موشک‌های پدافندی در ازای دریافت مبالغ مالی، به جریان بیندازد.

همین پتانسیل و ظرفیت بالای موشکی ارتش یمن که طی دهه‌ها به دست آمده بود، بعد از روی کار آمدن دولت جدید یمن زمینه گسترش و تنوع بخشی به قدرت موشکی این کشور را فراهم آورد و عملا یک انقلاب موشکی در ساختار نظامی این کشور روی داد.

وضعیت حال حاضر

اکنون ارتش یمن طیف وسیعی از موشک‌ها بالستیک و کروز در اختیار دارد که هم تهدیدی جدی برای عمق خاک دشمنانش از جمله رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود و هم با توجه به موقعیت جغرافیایی ویژه یمن و سیطره آن بر برخی از شریان‌های اصلی اقتصاد جهانی از جمله خلیج عدن، تنگه باب المندب و بخش بزرگی از دریای سرخ، یمن می‌تواند به راحتی با استفاده از این موشک‌ها عملا اقتصاد دشمنان خود را با چالش جدی مواجه کند.

آنچه امروز یمنی‌ها آن را آغاز کرده‌اند نویدبخش ایجاد یک شبکه گسترده از تونل‌ها و احتمالا در آینده شهرها و سیلوهای موشکی است. موضوعی که با افزایش تعداد، شناسایی و مقابله با آن را برای هر دشمنی بسیار سخت و دشوار می کند. یمنی‌ها به صورت مشخص در حال الگو برداری از تجربیات جمهوری اسلامی ایران بعد از تمام شدن دوره جنگ تحمیلی هستند.

بعضی از مهم‌ترین موشک‌های یمنی

موشک‌های خانواده ثاقب ۱ ، ۲ و ۳

این موشک‌های توسعه داده شده بر اساس موشک‌های هوا به هوای روسی است که در حمله ائتلاف سعودی به یمن به چالشی جدی برای جنگنده‌ها و هواگردهای عربستان تبدیل شده بود و بنا بر اعلام ارتش یمن در طول جنگ چندین درگیری موفق با پرنده‌های مهاجم اعم از هواگردهای ائتلاف سعودی یا پهپادهای آمریکایی داشته که سرنگون کردن چند پهپاد تهاجمی آمریکا و یک جنگنده تورنادو سعودی برخی از نمونه‌های موفق بکارگیری موشک‌های خانواده ثاقب است.

موشک فاطر

موشک فاطر نیز یکی دیگر از سامانه‌های پدافندی ارتش یمن است که اولین بار در سال ۲۰۱۷ برای رویارویی با هواگردهای ائتلاف عربی به کار گرفته شد. این موشک با استفاده از زیرساخت‌های بومی یمن از روی موشک پدافندی К۱۲ روسی ساخته شده است.

موشک قدس

موشک قدس که یک موشک کروز با توان طی مسافت‌های طولانی است را یقینا می‌توان یکی از مهمترین دستاوردهای موشکی ارتش یمن به حساب آورد که در چند نسخه توسعه داده شده است. برد این موشک در نسخه‌های آخر آن تا ۲۰۰۰ کیلومتر نیز تخمین زده شده است.

کد خبر 851391

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • Borzoo NO ۲۳:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    4 1
    یمن مگه کارخانه موشک سازی هم داره ؟؟ با کدام پول و با کدام تکنولوژی؟؟
  • AU ۰۲:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
    2 0
    یمن از قدیم به توان موشکی چه در حوزه موشک‌های پدافندی و چه در بخش موشک‌های تهاجمی شهره بوده‌؟ یعنی زمان تجاوز عراق هم داشته ؟ اگر دوست است چرا کمک نکرد ؟