به گزارش همشهری آنلاین، کیهان نوشت: وبسایت رادیو فردا ضمن درج مطلب فوق نوشت: «رسانههای اسرائیل مرگ امیرعبداللهیان را که چند دهه مناسبات نزدیک با دبیرکل حزبالله، رهبران حوثیها، شیعیان عراقی، بحرینی و سران سازمانهای مسلح فلسطینی، بهویژه سازمان جهاد اسلامی فلسطین مانند رمضان عبدالله شلح و زیاد نخاله داشت، یک ضربه به این نوع همکاریها- دستکم در کوتاهمدت- ارزیابی کردند. سایت والانیوز نوشت: این دیپلمات ۶۰ ساله که دیدگاههای رادیکال و نزدیک به سپاه پاسداران داشت و نماینده رویکرد تندروانه در سیاست خارجی بود، همزمان با نظارت بر مذاکرات غیرمستقیم تهران با آمریکا برای احیای برجام، رویکرد ستیزهجویانه در قبال غرب را حفظ کرده بود.
والانیوز اظهارات ماه گذشته امیرعبداللهیان در سفر به نیویورک را در گفتوگو با شبکه انبیسینیوز یادآوری کرد که با لحن هشدار شدید خطاب به اسرائیل، تهدید کرده بود اگر اسرائیل بیش از این در منطقه ماجراجویی کند، پاسخ ایران به اسرائیل، فوری و حداکثری خواهد بود.
به نوشته والانیوز، قاسم سلیمانی، فرمانده سابق قدس سپاه، الگوی حسین امیرعبداللهیان بود و خود او بارها گفته بود دنیای غرب باید از سلیمانی سپاسگزار باشد که اگر جمهوری اسلامی برای غلبه بر داعش نبود، ایستگاههای مترو در بروکسل، لندن و پاریس امنیت امروز را نمیداشت.
روزنامه یدیعوت آحارونوت نیز نوشت: گروههای نیابتی ایران، نبودِ حسین امیرعبداللهیان را با توجه به نقش او در تقویت همکاریهای تهران با این سازمانها در دوره نزدیک احساس خواهند کرد.
وبسایت اقتصادی اسرائیلی کالکالیست در مقالهای نوشت: مرگ ابراهیم رئیسی و وزیر خارجه ایران، ادامه سیاست هستهای ایران را مختل نخواهد کرد، اما میتواند در برخی فرآیندها تأخیر ایجاد کند و هماهنگی تهران با مقامات و گروههای منطقهای را مختل کند. امیرعبداللهیان کانالی برای انتقال پیامهای مستقیم جمهوری اسلامی ایران به حزبالله بود و از شروع جنگ غزه دستکم سه بار به دیدار نصرالله در لبنان رفت و با او به گفتوگو نشست و همزمان نقش مشابهی در روابط با سازمان جهاد اسلامی فلسطین و دیگر تشکلهای تروریستی داشت.
ماکو، وبسایت خبری شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل نوشت: حسین امیرعبداللهیان یکی از محوریترین عوامل در تشکیلات ایران در منطقه در سالهای اخیر و یکی از مهمترین سرمایههای جمهوری اسلامی در مبارزات منطقهای بهشمار میرفت و بیش از وزیران خارجه پیشین ایران به سازمانهای ضد اسرائیلی نزدیک بود. از آغاز جنگ غزه، همزمان با دیدارهای امیرعبداللهیان با حسن نصرالله، او چند بار با مقامات ارشد دفتر سیاسی حماس در خارج و همچنین با زیاد نخاله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین و محمد عبدالسلام، رهبر حوثیها دیدار کرد.
شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل نوشت: از روز نخست روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی در سه سال پیش، روشن بود که امیرعبداللهیان پیشبرد اهداف جمهوری اسلامی ایران در منطقه را در دستورکار قرار خواهد داد و برای این هدف از مناسبات نزدیک خود با قطر و عمان، دو کشوری که دریچه سیاسی ایران به سوی غرب محسوب میشوند، بهره خواهد برد. خط کلی تهران در سالهای گذشته رادیکالیزه شده و امیرعبداللهیان با شخصیت ستیزهجو و قاطع خود، بهویژه بعد از خروج دونالد ترامپ، رئیسجمهور وقت آمریکا، از برجام، این خط را دنبال میکرد.
روزنامه اسرائیل هیوم، حامی بنیامین نتانیاهو، حسین امیرعبداللهیان را «قاسم سلیمانی دوم» توصیف کرد و نوشت: او از دیرباز «اسب تروای سپاه پاسداران» در کادر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران بود. او مانند قاسم سلیمانی معتقد بود که حمایت از شبهنظامیان در تمامی خاورمیانه تأثیرات مستقیمی بر تلاش دیپلماسی ایران در قبال آمریکا و کشورهای عرب دارد و آنگونه که این مرد مرموز بیان میکرد، زبان قدرت باید به کار آید».
تقلای رسانههای صهیونیستی برای القای این که تعاملات ایران و گروههای مقاومت منطقه در اثر شهادت آقای امیرعبداللهیان مختل خواهد شد، در حالی است که همین رسانهها پنج سال قبل از شهادت سردار سلیمانی ابراز ذوقزدگی میکردند اما ناگهان با عملیات طوفانالاقصی و سپس ضربات ترکیبی مرگبار مقاومت لبنان و یمن و عراق و نهایتاً ضربه تاریخی عملیات وعده صادق فهمیدند که رؤیاهایشان بر باد رفته و جبهه مقاومت قدرتمندتر و بههم پیوستهتر از قبل از شهادت سردار سلیمانی شده است.
نظر شما