پیش از شروع تور، پیشبینی میشد که شکست دادن او حتی در 37 سالگی هم کار سختی باشد، با این وجود ابهاماتی هم وجود داشت؛ اول اینکه او پس از چهار سال کنارهگیری چه درصدی از آمادگی گذشتهاش را حفظ کرده و دوم چه کسانی میتوانند او را شکست دهند؟
پاسخ به سئوال اول در پایان هفته اول تور کار دشواری است، چون در کوههای پیرنه مبارزه قابل توجهی دیده نشد، ولی در مورد سئوال دوم، میتوان گفت که آلبرتو کونتادور تنها رقیبی است که در اندازه شکست دادن آرمسترانگ بوده.
مرحله نهم تور که سومین وآخرین مرحله در کوههای پیرنه محسوب میشد با پیروزی پییریک فدریگوی فرانسوی به پایان رسید، ولی تغییر مهمی در ردهبندی کلی دیده نشد و نوچنتینی ایتالیایی، کونتادور و آرمسترانگ همچنان نفرات اول تا سوم ردهبندی کلی هستند.
در پایان این مرحله و در آستانه استراحت روز یکشنبه، بهترین زمان بود تا مدعیان در مورد عملکرد هفته اول و دورنمای تور اظهارنظر کنند. آرمسترانگ باوجود این که رابطه چندان خوبی با رسانههای فرانسوی ندارد، پس از خط پایان در تارب، حاضر شد با شبکه دوم تلویزیون فرانسه صحبت کند و به کونتادور وعده داد که در هفته سوم در کوههای آلپ، منتظر اوست. هرچند این دو نفر عضو تیم آستانا هستند و کونتادور قبل از شروع تور به عنوان لیدر تیم انتخاب شده بود، قابل پیشبینی بود که جنگ قدرتی میان این دو مدعی بهوجود بیاید.
پس از اینکه آرمسترانگ در یک غافلگیری در مرحله سوم توانست در ردهبندی کلی کونتادور را پشتسر بگذارد، در مرحله هفتم نوبت رقیب اسپانیایی بود که در صعود به سمت آرکالیس در آندورا این عقبماندگی را جبران کند و با اختلاف دو ثانیه نسبت به آرمسترانگ در رده دوم ردهبندی کلی بایستد. آرمسترانگ آن مرحله را با 21 ثانیه نسبت به کونتادور به پایان برد، ولی حالا میگوید که نخواسته لیدر تیمش را تعقیب کند: «نمیگویم که بهراحتی میتوانستم آلبرتو را تعقیب کنم، چون او فرار فوقالعادهای انجام داد.
احتمالا میتوانستم دنبال او بروم، ولی ندیدم که او میآید و تعقیب او کار صحیحی نبود. به همین دلیل منتظر واکنش دیگران شدم. فکر کردم آنها میتوانند او را بگیرند، ولی هیچکس کاری نکرد. این جزیی از زندگی و دوچرخهسواری است، ولی من کاری را انجام دادم که فکر میکردم صحیح بود.» آرمسترانگ اضافه میکند: «موقعیتهای دیگری هم مثل این بهوجود میآید و در آن زمان میبینیم که چه کسی قویتر است.» اشاره آرمسترانگ به هفته سوم تور و مراحل آلپ است و میگوید که برای آن روزها نقشه دارد: «فکر میکنم سرنوشت تور در آنجا تعیین میشود.
بین کولمار و قله ونتو روزهای متوالی در حرکت خواهیم بود. ما شش روز فوقالعاده سخت را در پیش داریم.» او وعده میدهد که با پیروزی در مرحله ماقبل پایانی در قله ونتو، میتواند برنده تور شود: «منتظر میشویم. سختترین صعود فرانسه در روز آخر قرار دارد. این را فراموش نکنید.» آرمسترانگ که به دلیل شرکت در جیرو ایتالیا کمی خسته است، میگوید که قوایش را برای هفته سوم تور حفظ کرده است.
کونتادور: فقط به پاهایم اعتماد دارم
در هواپیمایی که دوچرخهسواران را به سمت لیموژ میبرد تا قبل از مرحله دهم امروز،
یک روز استراحت کنند، نوبت آلبرتو کونتادور بود تا نظراتش را درباره هفته اول بیان کند. درحالی که آرمسترانگ به همراه یوهان برونل، مدیر تیم آستانا در ردیف اول هواپیما نشسته بودند، کونتادور در ردیف هجدهم و دور از همتیمیهایش به سئوالات خبرنگار رویترز پاسخ میداد. او روی کاغذ موقعیت ایدهآلی برای قهرمانی دارد. آلبرتو در ردهبندی کلی با نوچنتینی تنها شش ثانیه اختلاف دارد و این ایتالیایی در اندازهای نیست که برای قهرمانی نهایی مبارزه کند. پیراهن زرد فعلا بر تن کونتادور نیست و او از این بابت فشار مضاعفی را تحمل نمیکند، ولی توانسته همه حریفانش مانند کادل اوانز و دنیس منچف را کنار بزند و تنها رقیبش آرمسترانگ است.
در سال 2007 که کونتادور به قهرمانی رسید، در پایان هفته اول با 3 دقیقه و 10 ثانیه اختلاف نسبت به راسموسن در رده هشتم قرار داشت. او میگوید: «تفاوت امروز با سال 2007 این است که در جدول وضعیت بهتری دارم. ولی همیشه ریسک وجود دارد. پاهایت نباید حتی برای یک لحظه به تو خیانت کنند. اگر یک روز بد داشته باشم، ممکن است برای دیگران موقعیتی فراهم شود که از آن استفاده کنند.»
کونتادور استراتژیاش برای ادامه تور را اینگونه شرح میدهد: «اولویت من برای هفته آینده این است که مراقب باشم به دیگران فرصتی ندهم. مراحل بعدی هموار ولی فرسایشی هستند و کار پیچیدهای داریم.» آرمسترانگ و کونتادور هنوز دستشان را کاملا رو نکردهاند و این وعده رقابت هیجانانگیزی را در هفته سوم و در دامنه کوههای پیرنه میدهد. آیا این اسپانیایی که خودش را در کوهستان قویترین میداند، میتواند آرمسترانگ 37 ساله را شکست دهد؟ هیجان به توردو فرانس بازگشته است.