روز سه‌شنبه دومین جلسه علنی مجلس دوازدهم درحالی برگزار شد که انتخاب هیأت‌رئیسه و ادای سوگند آنان، اصلی‌ترین دستورکار بهارستان را تشکیل می‌داد؛ انتخاباتی که درنهایت با رأی قاطع بهارستان‌نشینان به ریاست محمدباقر قالیباف بر مجلس دوازدهم همراه بود.

مجلس

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: قالیباف در شرایطی بار دیگر برای ریاست مجلس از نمایندگان رأی مثبت گرفت که از نخستین روزهای پس از برگزاری دور نخست انتخابات مجلس در ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲، گمانه‌زنی‌ها درباره رئیس مجلس دوازدهم آغاز شده بود و حتی کار به تخریب قالیباف ازسوی برخی منتخبان نیز کشید.

حاشیه‌سازی‌های زودهنگام اما، تذکر رهبرمعظم انقلاب را به‌همراه داشت. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای چند روز پس‌از برگزاری دور نخست انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای‌اسلامی (۱۷ اسفندماه ۱۴۰۲)، در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری، در تذکری مهم، تأکید کردند «سخنان اختلاف‌انگیز»، «دعوا راه‌انداختن‌ها» و «ستیزه‌گری‌های دشمن‌پسند» موجب تلخ شدن شیرینی تشکیل مجلس جدید خواهد شد؛ «منتخبان مجلس جدید مراقبت کنند و نگذارند شیرینی تشکیل مجلس در کام مردم و فضای‌سیاسی با طراوات کشور تلخ شود». رهبر معظم انقلاب همچنین تصریح کردند اگر مجلس دچار دعوا، ستیزه، مقابله و جبهه‌بندی‌های گوناگون شود، از کار اصلی خود بازمی‌ماند.

رای قاطع به قالیباف

اگرچه طی هفته‌های اخیر و به‌دنبال تکمیل ترکیب مجلس دوازدهم به‌دنبال برگزاری دور دوم انتخابات، رایزنی‌ها و گمانه‌زنی‌ها میان طیف‌های مختلف اصولگرایی برای ریاست مجلس ادامه داشت، اما رأی قاطع نمایندگان به ریاست قالیباف، نقطه پایانی بود بر برخی جنجال‌های سیاسی اخیر.

اگرچه طی روزهای گذشته گمانه‌های بسیاری درباره کاندیداهای ریاست مجلس مطرح می‌شد، اما درنهایت محمدباقر قالیباف، مجتبی ذوالنوری و منوچهر متکی برای تصدی کرسی ریاست اعلام کاندیداتوری کردند که در پایان قالیباف با ۱۹۸ رأی، به‌عنوان رئیس مجلس دوازدهم در «اجلاسیه اول» انتخاب شد. ذوالنوری با ۶۰ رای و متکی با ۵ رای از رسیدن به کرسی ریاست بازماندند.

چرا قالیباف؟

نماینده تهران در مجلس دوازدهم در گفت‌وگو با همشهری‌ آنلاین درباره انتخاب قالیباف به‌عنوان رئیس مجلس جدید، با تاکید بر اینکه این انتخاب غیرمنتظره نبود، اظهارکرد: طی هفته‌ها و ماه‌های اخیر درباره انتخاب رئیس مجلس در سانه‌ها گمانه‌زنی‌های بسیاری مطرح و برخی تحلیل‌های دلخواه خود را ارائه کردند، اما معلوم بود رای مجلس قطعا به قالیباف خواهد بود.

اسماعیل کوثری درباره دلایل چنین انتخابی ازسوی نمایندگان مجلس دوازدهم افزود: با توجه به اینکه بخش قابل‌توجهی از نمایندگان دوره دوازدهم، در دوره گذشته هم نماینده بودند، چنین انتخابی قابل پیش‌بینی بود. در ۴ سالی که گذشت، رهبرمعظم انقلاب حداقل ۲ بار از لفظ «کار جهادی» برای اقدامات مجلس یازدهم استفاده کردند که مسیر درستی است که طی شد.

وی با اشاره به رهبر معظم انقلاب به مناسبت آغاز به‌کار مجلس دوازدهم، گفت: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دراین پیام رضایت‌شان را از رئیس و هیات‌رئیسه مجلس یازدهم اعلام کردند که نشان می‌دهد هیات‌رئیسه مجلس توانسته فعالیت‌ها و اقدامات را درمسیر صحیحی به پیش ببرد.

تحلیل‌های اشتباه درباره ریاست مجلس دوازدهم

این نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه برخی این‌گونه وانمود می‌کردند کار تمام است و قالیباف به‌عنوان رئیس مجلس انتخاب نخواهد شد، اظهارکرد: این تحلیل اشتباه این افراد بود که آنچنان که باید، با جو مجلس آشنا نبودند و تحلیل درستی از وضعیت نداشتند.

کوثری ادامه داد: در ۴ سال گذشته شاهد بودیم قالیباف به معنای واقعی، مدیریت بسیار به‌جا و درستی بر روند فعالیت‌های خانه‌ملت داشت و به‌درستی طرح‌ها و لوایح را در جهت رفع مشکلات اساسی جامعه، از جمله در حوزه‌های اقتصاد و کسب‌وکار، هدایت کرد. دراین دوره برای گره‌گشایی از مشکلات قشرهای مختلف و بهبود وضعیت آنها، از جمله معلمان گام‌های مهم و موثری برداشته شد.

وی با اشاره به اولویت‌های اساسی مجلس دوازدهم عنوان کرد: براساس فرمایشات رهبرمعظم انقلاب، باید برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها در کشور بر محور جهش تولید، آن‌هم با مشارکت گسترده مردم تنظیم شود و مجلس دوازدهم نیز ریل‌گذاری مناسب را دراین زمینه انجام خواهد داد.

کوثری اضافه کرد: باید قوانینی تصویب شود که مردم بیش از پیش در فعالیت‌های اقتصادی سهیم شوند، این راهبرد گره‌گشای بسیاری از مشکلات اقتصادی، از جمله تورم خواهد بود. رونق تولید در کنار ارتقای کیفیت، هم نیازهای داخل را تامین می‌کند و هم زمینه‌ساز رونق صادرات کشور خواهد شد.

انتخاب نواب رئیس

انتخاب نواب رئیس نیز از دیگر دستورکارهای روز سه‌شنبه مجلس بود؛ دستورکاری که طی روزهای اخیر نام‌های مختلفی برای این دو کرسی مطرح شده بود. درنهایت اما، حمیدرضا حاجی بابایی با ۱۵۴ رأی و علی نیکزاد با ۱۴۲ رای، به‌عنوان نواب رئیس اول و دوم مجلس انتخاب شدند. عبدالرضا مصری، حسینعلی حاجی دلیگانی، حمید رسایی و موسی غضنفرآبادی از دیگر کاندیداهای این دو کرسی بودند. این درحالی بود که برخی کسب تنها ۳۶ رای ازسوی حمید رسایی برای تصدی کرسی نایب‌رئیسی را واکنش مجلس به برخی حاشیه‌سازی‌های اخیر می‌دانند.

بازشماری آرا

اعتراض یکی از کاندیداهای نایب‌رئیسی به نتیجه شمارش آرا از حاشیه‌های نشست علنی روز سه‌شنبه مجلس بود. با این اعتراض بازشماری در دستورکار قرار گرفت که درنهایت تغییری در ترکیب و نتیجه انتخابات ایجاد نکرد. اگرچه در تعداد آرای برخی کاندیداها تغییراتی ایجاد شد، اما درمجموع بازشماری، تغییری در ترکیب هیأت‌رئیسه ایجاد نکرد.

کد خبر 855791
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha