به گزارش همشهری آنلاین، یکی از نیازهای ارزی کشور ارزهای خدماتی هستند. ارز خدماتی در ۶۳سرفصل تقسیمبندی میشود که برخی از مهمترین آنها ارز درمانی، مسافری، دانشجویی، ارز ماموریت، ارز مربوط به فرصتهای مطالعات اعضای هیأت عملی، حضور در نمایشگاههای بینالمللی و ارزهای این چنینی است.
طبق برخی برآوردها بخش زیادی از فشاری که بر بازار آزاد ارز وارد میشود از ناحیه ارزهای خدماتی است. در چنین شرایطی تحلیلگران بر این باورند که اگر ارزهای خدماتی بهنحوی تامین شود که فشار بر بازار آزاد کاهش ، گام مهمی در کنترل قیمت ارز برداشته خواهد شد. حالا در چنین شرایطی آنطور که مدیرعامل مرکز مبادله طلا و ارز وعده داده، قرار است با راهاندازی یک سامانه نیازهای مرتبط با ارزهای خدماتی مرتفع شود. بهنظر میرسد بانک مرکزی در تلاش است تا بازار آزاد ارز و چهار راه استانبول را با هدف جلوگیری از رشد بیرویه قیمتها ساماندهی کند.
تاسیس تالار ارز خدماتی
علی سعیدی، مدیرعامل مرکز مبادله طلا و ارز دیروز در اینباره گفت: در حوزه ارز خدماتی مقررات وضع شده و دستورالعمل آن به تصویب رسیده است و بعد از اینکه دستورالعمل اجرایی به تصویب میرسد، نوبت به ایجاد سامانه است که بخش زیادی از سامانه آنها ایجاد شده و پیشبینی شده که تا یک ماهه آینده، سامانه ارز خدماتی در دسترس عموم قرار گیرد تا تمام اقلامی که مشمول ارز خدماتی میشود در این سامانه تأمین شود.
بیشتر بخوانید
وابستگی به درهم امارات باید کم شود | دولت جدید باید این دو چالش اصلی اقتصاد را حل کند
دلار ۴۲۰۰ از سایت بانک مرکزی حذف شد | توضیح بانک مرکزی + عکس
او افزود: ارز خدماتی یکی از طبقات نیازهای ارزی کشور است که بخش بسیاری از نیازهای خرد و کلان دستگاهها و مردم را پوشش میدهد، اگر بتوانیم حوزه ارز خدماتی را بهنحوی ساختاربندی کنیم که هرکسی برای مصرف و نیاز ارزی خود بداند باید به کجا مراجعه و از چه طریقی اقدام کند و همچنین ارز مورد نیاز به مقدار کافی در اختیارش قرار داشته باشد، طبیعتا به بازار غیررسمی مراجعه نمیکند.
نظر شما