اواخر ‌ماه گذشته بود که درهای موزه جواهرات ملی بعد از ۴سال و ۳‌ماه بسته بودن، روی بازدیدکنندگان باز شد تا علاقه‌مندان بتوانند درخشان‌ترین و گران‌ترین موزه ایران را ببینند؛ همان که جواهراتی خاص، منحصربه‌فرد و تک در دنیا دارد.

موزه جواهرات

به گزارش همشهری آنلاین، موزه جواهرات ملی ایران گنجینه‌ای بی‌همتا از گرانبهاترین جواهرات دنیاست که در گذر سال‌ها و قرن‌ها توسط پادشاهان ایرانی جمع‌آوری شده است. درباره تاریخچه تاسیس گنجینه جواهرات ایران اطلاعات دقیق و موثقی در دسترس نیست، اما مدارک اندکی وجود دارد که نشان می‌دهد جمع‌آوری و نگهداری جواهرات به‌صورت جدی از زمان صفویه آغاز شده است. این موزه اسفند سال۱۳۹۸ به‌دلیل شیوع کرونا بسته شد و حالا بعد از ۵۱ ماه، بار دیگر پذیرای گردشگران از سرتاسر جهان است.

اگرچه تمامی سنگ‌ها و جواهرات موجود در این گنجینه که در قلب پایتخت واقع شده، زیبایی خیره‌کننده‌ای دارند، اما تلفیق شدن برخی از آنها با هنر و ذوق ایرانیان زمان گذشته باعث شده تا بیشتر از جواهرات دیگر خودنمایی کنند.

موزه جواهرات ملی ایران در میدان امام خمینی، خیابان فردوسی، نرسیده به چهارراه استانبول، روبه‌روی سفارت ترکیه، ساختمان بانک مرکزی ایران، خزانه جواهرات ملی واقع شده و می‌توانید بعد از بازدید از این موزه، به موزه بانک ملی هم سر بزنید که در جوار موزه جواهرات است.

بیشتر بخوانید:

بلیت موزه جواهرات ملی ایران ۳۰هزار تومان برای ایرانی‌ها، ۱۵هزار تومان برای دانشجویان و ۳۰۰هزار تومان برای گردشگران خارجی است و برای بازدید از آن می‌توانید در روزهای شنبه تا سه‌شنبه از ساعت ۱۳ تا ۱۵:۳۰ به این موزه بروید و پس از گذشتن از ۳گیت بازرسی، با ساختمان تاریک، اما با جواهراتی درخشان روبه‌رو شوید.

مانند سال‌های گذشته باید تمام وسایل ازجمله کیف و موبایل تحویل داده شود و اجازه عکاسی به کسی نمی‌دهند. یک راهنما هر ۱۰ نفر را به سمت داخل موزه هدایت کرده و برای هرکدام توضیح می‌دهد. زمان بازدید هم ۳۰ تا ۴۰دقیقه است.

موزه جواهرات در قالب ۳۷ گنجه یا ویترین دسته‌بندی شده است. تعدادی از این گنجه‌ها دورتادور سالن و برخی در وسط راهرو قرار گرفته‌اند. این گنجه‌ها شامل اشیایی چون ادوات جنگی، جام، سنگ‌های قیمتی، لگن، ظروف مینا کاری، تاج و تخت هستند. در ادامه با زیباترین و معروف‌ترین گنجینه‌های موزه ملی جواهرات آشنا می‌شوید.

الماس دریای نور

راهنمایی برای بازدید از باارزش ترین گنجینه ایران | گنجی نادر در قلب پایتخت

یکی از مشهورترین گوهرها و الماس‌های جهان که دارای القابی همچون بزرگ‌ترین، درخشان‌ترین و چشمگیرترین جواهر و برلیان نه‌تنها در ایران بلکه در جهان است، الماس دریای نور بوده که گفته می‌شود هزار سال پیش استخراج شده است. این الماس از قدیمی‌ترین جواهرات جهان است و زوج مشهوری به نام کوه نور دارد که هر دو از متعلقات نادرشاه بودند، اما کوه نور حالا روی تاج پادشاهی ملکه الیزابت در انگلستان قرار دارد.

کره جواهرنشان

راهنمایی برای بازدید از باارزش ترین گنجینه ایران | گنجی نادر در قلب پایتخت

کره جواهرنشان یکی دیگر از اشیای معروف و بی‌قیمت نگهداری شده در موزه جواهرات ملی ایران است که به دستور ناصرالدین شاه قاجار و در سال۱۲۹۱ ساخته شد. گفته می‌شود که در این کره حدود ۳۴کیلوگرم طلای خالص و ۳۶۵۶گرم هم جواهرات دیگر به‌کار رفته است. نکته جالبی که درباره این کره وجود دارد این است که به دستور شاه، جواهراتی که برای ساخت این کره به‌کار رفته‌اند از جواهرات بی‌استفاده در خزانه بوده‌اند.

تخت طاووس

راهنمایی برای بازدید از باارزش ترین گنجینه ایران | گنجی نادر در قلب پایتخت

تخت طاووس معروف به تخت خورشید در سال۱۲۱۶ به دستور فتحعلی شاه قاجار ساخته شد. تخت خورشید سال‌ها به همان نام نامیده می‌شد تا اینکه فتحعلی‌شاه با طاووس تاج‌الدوله ازدواج کرد. از همان زمان به مناسبت نام او، تخت به نام طاووس مشهور شد. این تخت تا سال۱۳۶۰ در کاخ گلستان بود، اما از آن سال به بعد به خزانه جواهرات بانک ملی منتقل شد.

تاج کیانی

راهنمایی برای بازدید از باارزش ترین گنجینه ایران | گنجی نادر در قلب پایتخت

این تاج به دستور فتحعلی شاه ساخته شد و توسط دیگر شاهان قاجار نیز مورد استفاده قرار گرفت. در ساخت تاج کیانی از مروارید، زمرد، یاقوت و الماس استفاده شده است. این تاج نخستین تاجی است که پس از دوران شاهنشاهی ساسانی به این صورت ساخته شده است.

جقه نادری

راهنمایی برای بازدید از باارزش ترین گنجینه ایران | گنجی نادر در قلب پایتخت

جقه‌های زیادی در خزانه ملی جواهرات ایران وجود دارند که جقه نادری یا جقه نادرشاه بی‌شک یکی از معروف‌ترین آنهاست. جقه نادری، به الماس و زمرد آراسته شده که در وسط آن یک تخمه زمرد دامله درشت خوشرنگ نصب شده است.

کد خبر 864115

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha