رئیس حفاظت اطلاعات دادگستری یکی از استان‌های کشور  کرمان از انهدام یک باند حرفه‌ای کلاهبرداری در پوشش مرکز داوری قضایی در این استان خبر داد.

قوه قضائیه - دادگاه - وکیل - وکالت - آزمون وکالت

به گزارش همشهری آنلاین، محسن نیک‌ورز رئیس حفاظت و اطلاعات ارشد قوه قضائیه در استان کرمان از انهدام یک باند حرفه‌ای کلاهبرداری در پوشش «مرکز داوری» خبر داد و اظهار کرد: پس از کسب گزارش‌های متعدد و شکایات مردمی، جمع‌آوری ادله و مستندات قانونی در دستور کار حفاظت دادگستری قرار گرفت و سرانجام با دستور مقام قضائی باند مذکور توسط تیم عملیات حفاظت و اطلاعات دادگستری کل استان کرمان دستگیر شدند.

۵ اتهام کلاهبرداران داوری

وی اعلام کرد: اعضای این باند به اتهام اخذ رشوه، کلاهبرداری، اعمال نفوذ، جعل عنوان و نگهداری اقلام دفاع شخصی غیرمجاز تحت پیگرد قضائی قرار گرفته‌اند.

نیک‌ورز در خصوص شیوه فعالیت این باند کلاهبرداری گفت: اعضای این باند کلاهبرداری در قالب دفتر داوری اقدام به شناسایی افرادی می‌کردند که درگیر اختلافات حقوقی و ملکی بودند و با گرفتن رشوه اقدام به صدور رأی داوری به نفع یکی از طرفین دعوا می‌کردند. برای مثال، تنها در یک فقره پرونده در قبال صدور رأی داوری به نفع یکی از طرفین از طریق واسطه ۳ هکتار زمین، یک خودرو مزدا ۳ و ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال رشوه گرفته‌اند.

داوری در دعواهای حقوقی و قضایی چیست؟

رئیس حفاظت و اطلاعات ارشد قوه قضائیه در استان کرمان بر ساماندهی داوران حرفه‌ای و مراکز داوری از سوی معاونت توسعه حل اختلاف تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه نتیجه داوری آثار حقوقی فراوانی دارد و آرای داوری لازم‌الاجرا در مراجع قضائی هستند، ضرورت دارد بیش از گذشته نظارت‌ها بر صادرکنندگان آرای داوری افزایش یابد و از سوی دیگر اشخاص نیز پس از تحقیق کافی و توجه به آثار و تبعات آرای داوری اقدام به مراجعه به داور کنند.

گفتنی است، افراد طبق قانون آیین دادرسی مدنی می‌توانند قبل از مراجعه به دستگاه قضائی اختلافات خود را از طریق داوری حل و فصل کنند.

نیک‌ورز بر نظارت بیشتر بر متولیان مدیریت سامانه سیماک (سامانه یکپارچه مدیریت املاک کشور) نیز تاکید کرد و گفت: در این رابطه چندین کارمند متخلف در دستگاه‌های دولتی که با اعضای این باند همکاری داشته‌اند نیز تحت تعقیب قضائی قرار گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه اعضای این باند از جهل و عدم اطلاع مردم به مسائل حقوقی سوءاستفاده می‌کردند و میلیاردها ریال کلاهبرداری کرده‌اند، افزود: اعضای این باند با انجام یکسری اقدامات متقلبانه و فریبکارانه به صورت خیلی حرفه‌ای اقدام به جلب اعتماد افراد می‌کردند.

۳۰ نفر شاکی پرونده کلاهبرداران

رئیس حفاظت و اطلاعات ارشد قوه قضائیه در استان کرمان اعلام کرد: در حال حاضر این پرونده بیش از ۳۰ نفر شاکی دارد و پیش بینی می‌شود تعداد شکات به بیش از سه رقم برسد.

وی گفت: نکته قابل توجه این است که میزان حق‌الزحمه داوری بر مبنای توافق داور با طرفین است، در غیر این صورت برابر با آیین‌نامه حق‌الزحمه داوری خواهد بود.

کد خبر 866645
منبع: مهر

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار جامعه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۳
    1 0
    بنام خدا، یکی از مهمترین ارکان جلوگیری از جعل و کلاهبرداری تهیه شناسنامه شهروندی است بنحویکه افراد بر اساس سوابق و جرائم و میزان امانتداری درجه بندی شوند و انتصاب افراد در پستهای سازمانی و اجتماعی به تناسب امتیاز شهروندی صورت گیرد.
  • ایرانی IR ۱۱:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
    0 0
    امید است این برخورها باجرایم مستمر ادامه داشته باشد به نسبت هر جرم مجازات قاونی وبازدارنده توسط قوه قضایه در نظر گرفته شود شایدمجرمبن تنبیه شوند انش اله