برای نخستین بار آناناس در شهرستان محلات استان مرکزی به تولید انبوه رسید؛ این در حالی است که گیاه آناناس در مناطق گرمسیری رشد می کند و میوه می دهد و در ایران استان های گرمسیری مانند سیستان و بلوچستان بستر مناسبی برای کشت آناناس محسوب می شوند.

بوته آناناس

به گزارش همشهری ‌آنلاین، یک گلخانه آناناس در محلات حدود ۳ سالی است که فعالیت می کند و حالا و در سال ۱۴۰۳ برای نخستین بار ۵۰ هزار بوته آناناس در این گلخانه کاشته شده است. نحوه تکثیر بوته آناناس به صورت کشت و بافت است و بوته کوچک آناناس زمانی که از آزمایشگاه به گلخانه منتقل می شود، حدود ۸ ماه زمان می برد تا میوه دهد. بوته هایی که در این گلخانه به بهره برداری می رسد، کاملا رسیده و به رنگ زرد و مایل به نارنجی درمی آید.

تولید آناناس ایرانی باید در خاک‌های اسیدی انجام شود. PH مناسب خاک بین ۵/۴ تا ۵/۵ است و زهکشی مناسب هم لازم است اتفاق بیفتد. با توجه به نیاز آناناس ایرانی به خاک‌های سبک با تهویه مناسب، در اقلیم‌هایی مرطوب مانند شمال ایران کِشت آن انجام می‌شود. خاک‌های با عمق ۳۰ تا ۶۰ سانتیمتر مناسب برای کاشت آناناس است.

اولین بار مهر سال ۱۳۹۵ بود پنج هزار نشاء آناناس از کشور هند وارد ایران شد که از این تعداد هزار عدد نشاء برای تکثیر به پژوهشکده گل و گیاه محلات، هزار عدد نشاء به مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی چابهار و ۱۸۰ عدد برای تکثیر به مرکز کشت بافت تهران و بقیه تحویل نهالستان باهوکلات چابهار زیرنظر جهادکشاورزی این شهرستان شده است.

به دلیل شرایط آب و هوایی مساعد در چابهار آفت و بیماری خاصی آناناس را تهدید نمی‌کند و بهترین شرایط برای توسعه کشت آن در این منطقه ساحلی از ایران وجود دارد. چنانکه چابهار به شهر آناناس ایران شهرت دارد. زیرا کشت آناناس در این منطقه به صورت طبیعی صورت می گیرد. در حالی که کشت آناناس در بقیه نقاط کشور به صورت گلخانه ای انجام می شود.

سال 1400 بزرگترین گلخانه آناناس در شهرستان گرگان در استان گلستان به بهره برداری رسید. جالب اینکه گلخانه آناناس در برخی از استان ها مانند تهران هم وجود دارد.

کد خبر 875364
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۹:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
    12 0
    وقتی میگن کشور ماچهار فصل است وگهر بار فقط مدیر خوب میخواد ،این آناناس را خودمون نخوردیم مشکلی نیست صادر کنید به کشورهای عربی ارز بیار خرج کن ،همینطور انبه را ،باید بازار یابی درست وحسابی در کار باشد
  • IR ۱۹:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
    13 0
    به جای اينهمه هزينه گلخانه ای، که قيمت آناناس هم گران تمام می شود، اندکی به باغ داران سيستان و بلوچستان برسيد تا با نصف هزينه توليد زياد داشته باشند، حاصلخيزی برخی مناطق بلوچستان به حدی بالاست که با کمی کمک مالی و مشاوره کشاورزی، می تواند بيشترين مصرف آناناس کشور را تامين کند و ديگر لازم نيست که در ورامين و محلات و جاهای ديگر با صرف هزينه های بسيار زياد اين کار انجام بشود، البته ساير ميوه های گرمسيری مانند پاپايا يا همان خربزه درختی، موز ، انبه و ... نيز در بلوچستان به خوبی و به طور انبوه به عمل می آيد، کافی مقداری به کشاورزان و کشاورزی منطقه توجه بشود.
    • مجید IR ۲۳:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
      7 1
      کاشت درخت انبه به دلیل مصرف زیاد آب برای کشوری که دچار کم آبی است به صرفه نیست
  • IR ۱۰:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۵/۳۱
    1 1
    فکر اساسی هم به حال موز بکنند !