به گزارش همشهری آنلاین، جشنواره بادام روستای ضربعلی، جشنواره غذا به همت مجمع خیران سلامت، دوازدهمین جشنواره خوشه برتر، برپایی نمایشگاه خودروهای کلاسیک به همت هیئت اتومبیلرانی، جشنواره آلبالوی شهر زنگنه، جشنواره گردو و بادام علی آباد دمق، جشنواره شوریجات و ترشیجات شهر سامن، جشنواره ملی شیرهپزی و جشنواره فرش ازاندریان از جمله این جشنوارهها به شمار میرود.
برخی از این جشنوارهها مانند برگزاری نخستین جشن شکرگزاری و جشنواره بادام ضربعلی در روزهای اخیر برپا شده است و در این رویداد از برترین باغداران بادام روستای ضربعلی تقدیر و به قید قرعه به ۲۰ نفر از شرکت کنندگان به رسم مهمان نوازی بادام اهدا شد. همچنین بازارچه غرفه های محصولات محلی شامل بادام گردو، آبغوره، ترخینه، آش محلی و انواع محصولات کشاورزی و باغی برپا و امکان خرید مستقیم از کشاورزان فراهم بود.
در عین حال، بقیه جشنواره ها در کمتر از یک ماه برگزار خواهد شد. برای مثال، پنجمین جشنواره آلبالو و آیین شکرگزاری برای این محصول بیست و سوم شهریورماه در شهر زنگنه ملایر برگزار می شود. این جشنواره با برنامه هایی چون اجرای گروههای موسیقی و مفاخر کشور، طنز، کارناوال شادی، جشنواره غذا، آتشبازی و پرواز پاراگلایدر همراه است.
در حال حاضر ۸۰ درصد سطح زیر کشت آلبالو در بخش زند قرار دارد و سالانه ۵۰۰۰ تن آلبالو از باغات این بخش برداشت میشود، میانگین برداشت آلبالو در کشور 6 تن در هر هکتار است، اما در بخش زند در هر هکتار ۹ تن برداشت میشود.
پنجمین جشنواره مبلمان منبت از ۱۵ شهریور ماه به مدت یک ماه در ملایر آغاز شد و قرار است این جشنواره ها 15 مهرماه به پایان برسد. البته مراسم افتتاحیه پنجمین جشنواره مبلمان منبت ملایر روز یکشنبه ۱۸ شهریور با حضور هنرمندان برگزار شد.
ملایر از سال ۱۳۹۸ با کسب نشان جهانی مبلمان منبت بر بام صنایع دستی جهان نشست و اکنون مادری است که با در آغوش کشیدن ۹۰۰۰ منبت کار و استاد کار ماهر در ۵۳۰۰ واحد تولیدی کوچک و بزرگ در گوشه و کنار این شهر، ۶۵ درصد مبلمان کشور را تولید می کند.
اشتغال ۱۱ هزار هنرمند منبت کار بهصورت مستقیم و ۳۰ هزار نفر بهصورت غیر مستقیم در این حرفه سبب شده که هنر صنعت مبلمان منبت ملایر در صف اول هنر این شهرستان در حوزه صنایع دستی بایستد.
نظر شما