تنبیه موشکی موشکی رژیم صهیونیستی توسط ایران، بازارهای مالی جهان را نگران کرده است. بورس های آمریکا و آسیا عقب نشینی کرده اند و بازار جهانی نفت اوج گرفته است.

بازار جهانی نفت

به گزارش همشهری آنلاین، به دنبال پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی و تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی، سرمایه‌گذاران بازارهای آسیایی در معاملات روز چهارشنبه تقاضای خود را کاهش دادند و بازار آمریکا نیز با تضعیف اعتماد سرمایه‌گذاران با کاهش مواجه شد.

طبق اعلام رسانه‌های خارجی، نیکی ۲۲۵ ژاپن در ساعت چهار و ۲۵ دقیقه صبح به‌وقت اروپا ۱.۶۸ درصد از دست داد و دلار در برابر ین ۰.۲۴ درصد افزایش یافت و به ۱۴۳.۹۱۷۵ ین رسید. در ساعت چهار و ۲۶ دقیقه صبح به‌وقت اروپا، هنگ سنگ هنگ‌کنگ ۴.۰۵ درصد افزایش و در همان زمان کوسپی کامپوزیت کره جنوبی ۰.۴۸ درصد کاهش یافت.

جهش نفت جهانی با وعده صادق ایران

قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار آسیا با واکنش سرمایه‌گذاران به تنبیه موشکی رژیم صهیونیستی توسط ایران بیش از یک دلار در هر بشکه افزایش یافت و قیمت هر بشکه نفت برند با ۱.۳۶ درصد افزایش به ۷۴.۵ دلار رسید.

پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت فیلیپ نووا گفت: بازارهای نفت تا حد زیادی به روایت ضعیف شدن دورنمای اقتصادی جهانی که به تقاضا برای سوخت ضربه می‌زند، متمرکز شده بودند. بااین‌حال، پس از پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی، به‌سرعت نگران اختلال عرضه نفت در خاورمیانه شدند.

مذاکرات قزاقستان برای افزایش صادرات گاز به چین

قزاقستان سرگرم مذاکره با چین برای افزایش صادرات گاز است و حتی در نظر دارد برای عرضه بیشتر، یک خط لوله جدید بسازد. در این فرایند قزاقستان با ترکمنستان و روسیه برای تقاضای چین رقابت خواهد کرد.

سانژار ژارکشوف، مدیرعامل شرکت ملی «قزاق گاز» گفت: با وجود گزارش‌هایی مبنی بر کاهش رشد اقتصادی در چین، تقاضا برای گاز همچنان رو به رشد است. امیدواریم در مورد افزایش حجم صادرات خود به چین و احتمالاً کشورهای دیگر مانند ازبکستان به اجماع برسیم. او افزود: مذاکرات این شرکت با چین برای صادرات حجم قابل‌توجهی بالاتر از صادرات فعلی قزاقستان است.

آمریکا و چین درباره خودروهای برقی گفت‌وگو می‌کنند

شین‌هوآ، خبرگزاری دولتی چین، به نقل از منابع آگاه گزارش داد که وزیر بازرگانی چین و همتای آمریکایی‌اش در آینده نزدیک در مورد روابط تجاری و اقتصادی به‌ویژه در حوزه خودروهای برقی گفت‌وگو خواهند داشت.

طبق اعلام شین‌هوآ، چین و آمریکا در مورد روابط دوجانبه اقتصادی و تجاری و موضوعات کلیدی مورد نگرانی دوجانبه، ازجمله محدودیت در خودروهای الکتریکی تبادل‌نظر خواهند کرد.

مقامات چینی در جریان نشست دو روزه گروه کاری ماه گذشته در پکن با یک هیئت آمریکایی، نگرانی‌های شدید خود را در مورد تعرفه‌های اضافی ایالات‌متحده، محدودیت‌های سرمایه‌گذاری و تحریم‌های مرتبط با روسیه ابراز کردند.

طلای جهانی فریز شد

قیمت جهانی طلا در معاملات روز چهارشنبه ثابت ماند؛ زیرا فعالان بازار منتظر اطلاعات آتی درباره کاهش نرخ بهره آمریکا هستند و ارزش جهانی دلار آمریکا نیز در این وضعیت ثابت مانده است. قیمت هر اونس طلا به ۲۶۵۸ دلار رسید.

در حال حاضر، معامله گران ۶۳ درصد احتمال کاهش ۲۵ واحدی در ماه نوامبر و ۳۷ درصد احتمال کاهش ۲۵ واحدی را می‌بینند. نرخ‌های بهره پایین‌تر، هزینه فرصت نگهداری طلا را کاهش می‌دهد، طلا نیز به‌عنوان یک دارایی مطمئن در زمان آشفتگی‌های اقتصادی و سیاسی تلقی می‌شود. بازارها نسبت به داده‌های اشتغال و اظهارات چندین مقام فدرال رزرو محتاط خواهند بود که ممکن است نکاتی در مورد چرخه کاهش نرخ بهره فدرال رزرو ارائه دهد.

کارنامه تورم در کشورهای منطقه یورو

تورم منطقه یورو در ماه سپتامبر از ۲.۲ درصد به ۱.۸ درصد کاهش یافت. کمترین نرخ تورم در ایرلند و لیتوانی و بالاترین افزایش سالانه شاخص قیمت مصرف‌کننده در بلژیک با ۴.۵ درصد و هلند با ۳.۳ درصد ثبت شد.

شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) در ماه سپتامبر نسبت به ماه قبل ۰.۱ درصد کاهش یافت. تورم اصلی سالانه بدون احتساب انرژی، غذا و تنباکو از ۲.۸ درصد در ماه آگوست به ۲.۷ درصد در ماه سپتامبر کاهش یافت که به‌صورت ماهانه ۰.۱ درصد صعود کرده است.

اعتصاب کارگران بوئینگ پس از شکست مذاکرات

اتحادیه‌ای که نمایندگی کارگران اعتصاب‌کننده بوئینگ را در منطقه شمال غرب آمریکا بر عهده دارد، اعلام کرد که مذاکرات با این شرکت درباره قرارداد پس از آخرین جلسه چانه‌زنی بدون نتیجه به پایان رسیده و اعتصابات ادامه دارد.

نماینده منطقه‌ای انجمن بین‌المللی ماشین کاران و کارگران هوافضا (IAM) مدعی شد که بوئینگ در مورد مسائل کلیدی مهم برای اعضای خود، مانند افزایش حقوق، به‌طورجدی مشارکت نخواهد کرد.

این اتحادیه همچنین در مذاکرات خود در مورد بازگرداندن یک حق مستمری تعریف شده که ۱۰ سال پیش حذف شده بود، کوتاه نیامد.

کد خبر 887104
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد‌ جهان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha