به گزارش همشهری، با همکاری یونیسف و وزارت کشور، ۱۲ شهر ایران هم به عنوان شهرهای منتخب برای پایلوت شهر دوستدار کودک تعیین شدند و از خرداد ۱۳۹۹ فعالیت خود را در این زمینه آغاز کردند. بدین ترتیب، شهر اِزو ، بندرعباس، تبریز، تهران، رشت، سمنان، شیراز، کرمان، گرگان، مشهد، همدان و یزد شهرهای دوستدار کودک هستند.
چشم انداز ابتکار شهر دوستدار کودک یونیسف این است که «همـه کـودکان و جوانـان بایـد بتواننـد از کودکـی و جوانـی خـود لـذت ببرنـد و از طریـق احقـاق برابـر حقـوق خـود در شـهر واجتماع محلی شان، توانایی های بالقوه خود را به طور کامل به فعل درآورند.» این ابتکار با حمایت دولتهای ملی و محلی، سازمانهای مردمنهاد، بخش خصوصی، رسانهها، دانشگاهها و با همکاری یونیسف، بیش از ۳۰ میلیون کودک را در ۳۰۰۰ شهر و جامعه محلی در بیش از ۴۰ کشورتحت پوشش قرار داده است.
شهر اوز در استان فارس
برای انتخاب شهر اوز به عنوان دوستدار کودک از سال ۱۳۸۴ فعالیت مؤسسه در این شهر آغاز و پس از تحقق ضوابط و مقررات از سوی شبکه سازمانهای دوستدار کودک اوز به عنوان نخستین شهر ایران به عنوان دوستدار کودک انتخاب شد. سابقه و پیشینه تاریخی شهر اوز، افزایش سطح تحصیلات دختران و زنان، علاقه مندی بخش های دولتی و خصوصی در بهبود وضع کودکان سبب شد که اوز شهر دوستدار کودک شود.
بندرعباس در استان هرمزگان
بندرعباس برای طی کردن مسیر رسیدن به شهری دوستدار کودک، طرحها و پروپوزالهای پژوهشی برای تهیه اطلس شهر دوستدار کودک بندرعباس مورد بررسی قرار داده است. در طرحهای ارائه شده جامعه آماری اطلس کودکان، چالشها و آسیبهای اجتماعی کودکان، راهکارها برای محلههای کمترتوسعهیافته، بررسی کودکان دارای شرایط خاص و کودکان اوتیسم از مهمترین دغدغههای این شهر عنوان شده است.
رشت در استان گیلان
برای نخستین بار سال ۱۳۹۳ در کارگروه شهر دوستدار رشت در شهرداری رشت شکل گرفت، ولی در سال ۱۳۹۹ این پروسه شکل جدیتری تجربه کرد. راه اندازی انجمن دوستداران کودک، رنگ آمیزی و نقاشی نمای ساختمانها، ایدههای خلاقانه در محوطه بازی کودکان، طرح زمین بازی آبی کودکان، احیای آکواریوم پارک ملت، برگزاری کلاس مشاعره برای کودکان و … از برنامههای برای شهر دوستدار کودک در رشت پیشنهاد شده است. همچنین ایجاد پارکهای موضوعی بیشتر برای کودکان و برگزاری جشنواره کودک در پارکها در دستور کار قرار گرفته است.
تبریز در آذربایجان شرقی
بعد از آنکه تبریز به عنوان یکی از شهرهای دوستدار کودک تعیین شد، طراحی و ساخت نخستین پارک تخصصی کودک در شهرک مرزداران، احداث پارک کودک در کوی دادگستری، احداث نخستین پارک دوستدار کودک تبریز در زمینی به مساحت یک هکتار در خاوران، احداث پارک کودک و آموزش ترافیک در حوزه منطقه ۲ تبریز، تدوین مجموعه ضوابط احداث و تجهیز اتاق مادر و کودک در طرح ها و نقشه های مجتمع های تجاری و فضاهای عمومی و برگزاری دوره آموزشی ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای آشنایی با مفهوم شهر دوستدار کودک صورت گرفت.
نظر شما