همشهری آنلاین: دولت با هدف ساماندهی امور بیمارستان‌ها و نظارت بر نحوه اداره آن‌ها، آیین نامه‌ای را ابلاغ کرد که بر اساس آن نحوه تعیین هیات امنا، گردش مالی آنها و نظارت بر این امور تعیین شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانى دولت، وزیران عضو کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک بنا به پیشنهاد مشـترک وزارتخانه‌های بهـداشت، درمان و آموزش پزشکی و رفـاه و تأمین اجتماعی و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری آیین نامه ای را ابلاغ کرد که بر اساس آن هیئت امنای بیمارستانها از ترکیب رییـس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتـی و درمانی ذیربط به عنوان رییس هیئت امنا، رییس بیمارستان ، مدیر بیمارستان، معاون برنامه‌ریزی یا عمرانی استاندار به انتخاب استاندار، نماینده رؤسای بخش های بالینی بیمارستان به انتخاب رؤسای بخشهای مذکور، شهردار شهر و در تهران شهردار منطقه مربوط، نماینده مجمع خیرین سلامت، مدیر درمان سازمان تأمین اجتماعی استان و مدیرکل سازمان بیمه خدمات درمانی استان تعیین می شوند.

بر اساس این آیین نامه، حدود وظایف هیئت امنای بیمارستانها مطابق مفاد ماده(7) مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص تشکیل هیئت‌های امنای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی خواهدبود.

همچنین، این آیین نامه نحوه گردش مالی بیمارستانها را به تفصیل تشریح نموده است که بر اساس آن، سازمان‌های بیمه‌گر موظفند دو برابر تعرفه‌های مصوب دولتی در ازای حق‌العلاج پزشکی و هتلینگ و معادل تعرفه‌های مصوب دولتی را در مورد سایر خدمات جهت تمامی اسناد هر کدام از بیمارستانها به حساب درآمد اختصاصی دانشگاه مربوط واریز کند و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی مربوط مکلف است صددرصد درآمدهای اختصاصی مکتسبه بیمارستانها را پرداخت کند.

بر این اساس، سازمان‌های بیمه‌گر موظفند به‌گونه‌ای عمل کنند که حداکثر دو هفته پس از اعلام وصول صورت حساب بیمارستان، شصت درصد آن به صورت علی‌الحساب پرداخت شود و وزارت بهداشت مکلف است براساس استانداردهای موردنظر سازمانهای بیمه‌گر ظرف سه ماه پس از ابلاغ این آیین‌نامه اصلاحات لازم را در برنامه نرم‌افزاری موجود اعمال کند.

بر این اساس وزارت بهداشت مکلف است حسب‌اعلام کتبی عملکرد ماهیانه بیمارستانها نسبت به پرداخت علی‌الحساب 6/1 برابر تعرفه مصوب دولتی برای حق‌العلاج پزشکی و هتلینگ از منابع عمومی بیمارستان اقدام کند.

بر اساس این آیین نامه، هزینه استهلاک اتاق عمل جراحی و شش درصد هزینه اقامت تحت عنوان هزینه خدمات پرستاری مطابق ضوابط موجود و براساس تعرفه یک (k) محاسبه و پرداخت خواهدشد.

بر این اساس، بیمارستانها موظفند لوازم مصرفی، تجهیزات پزشکی و پروتز موردنیاز بیماران را تأمین نمایند، درغیر این صورت از شمول این آیین‌نامه خارج خواهندشد.

بر اساس این آیین نامه، سازمان‌های بیمه‌گر مکلفند درخصوص خدمات گلوبال نیز معادل دو برابر تعرفه‌های مصوب دولتی را در ازای حق‌العلاج پزشکی و هزینه تخت بستری (هتلینگ) پرداخت کنند و هزینه‌های خدمات تشخیصی و درمانی از بیماران فاقد پوشش بیمه درمانی مطابق تعرفه بیمارستانها دریافت خواهدشد.

همچنین بیمارستانها مجازند با سازمانهای بیمه‌گر تکمیلی نسبت به انعقاد قرارداد اقدام نمایند. اینگونه بیمارستانها می‌توانند حداکثر ده درصد تختهای بستری خود را از این طریق، اداره کنند.

بر اساس این مصوبه، بیمارستانها موظفند نسبت به راه‌اندازی کلینیک ویژه پذیرش بیماران حسب ضرورت با مشارکت پزشکان تمام وقت جغرافیایی اقدام نمایند. این بیمارستانها مجازند از خدمات پزشکان غیر هیئت علمی منوط به تمام وقت جغرافیایی بودن آنان با رعایت ضوابط سطح‌بندی خدمات درمانی اقدام کنند.

بر این اساس، بیمارستانها موظفند جهت ارتقای امور درمانی، آموزشی و پژوهشی، امور مذکور را مطابق استانداردهای وزارت انجام دهند به نحوی که در پایان سال 1388، ارائه خدمات براساس مدل تعالی سازمانی باشد و نمره ارزشیابی این بیمارستانها بیست درصد افزایش یابد، در غیراین صورت در سال بعد از شمول این آیین‌نامه خارج می‌شوند.

بر این اساس، هیئت امنا موظف است در قبال نتایج ارزشیابی انجام شده توسط مراجع تعیین شده از سوی وزارت و مبادی ذیربط، اقدام لازم را انجام داده و نتیجه ارتقای خدمات را هر شش ماه یک بار به معاونت سلامت وزارت و سازمانهای بیمه‌گر در استان گزارش کند.
این مصوبه از سوى رییس‌جمهور، به دستگاههاى اجرایى ذى ربط ابلاغ شده است.

کد خبر 89169

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز