یک هفته پس از شهادت ابوابراهیم یحیی سنوار، فرمانده و رئیس حماس در غزه، در شبکه‌های اجتماعی ایرانی پستی منتشر شده که مدعیست «یحیی سنوار برای ارتش عراق، علیه ایران جنگیده بود». اما این ادعا با دلایل محکم تاریخی چندان سنخیت و تطابق ندارد.

یحیی سنوار

به گزارش همشهری آنلاین، از جمله اقدامتی که جریان رسانه‌ای ضدمقاومت انجام می‌دهد این است که با دروغ‌پردازی به نوعی بین مردم محور مقاومت اختلاف بیندازد. یک زمان مردم فلسطین را حامیان صدام در زمان جنگ معرفی کردند و امروزه با وقاحت تمام از حضور شهید یحیی سنوار، فرمانده میدان مبارزه با رژیم صهیونیستی در غزه سخن به میان می‌آورند.

یک هفته پس از شهادت ابوابراهیم یحیی سنوار، فرمانده و رئیس حماس در غزه، در شبکه‌های اجتماعی ایرانی پستی منتشر شده که مدعیست «یحیی سنوار برای ارتش عراق، علیه ایران جنگیده بود». در این بین البته رسانه‌های مختلفی هم پس از انتشار این ادعا، مطالبی را در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی خود منتشر و دلایل نادرست بودن ادعای حضور سنوار در جنگ علیه ایران را بررسی کرده‌اند.


برخی از «احمد محمد» با عنوان دوست و هم‌رزم سنوار و منبع این ادعا یاد می‌کنند. در بررسی‌های به عمل آمده اصلا شخصی به اسم «احمد محمد» که عنوان دوست و همرزم یحیی سنوار در جنگ هشت ساله باشد یافت نشده. ایرنا می‌نویسد احتمالا این نام از «احمد محمد فهد»، یکی از فرماندهان میدانی حماس برگرفته شده است. یعنی نام یکی از فرماندهان میدانی حماس را به عنوان دوست سنوار در دفاع مقدس جا زده‌اند!
فارغ از این گفتنی است که یحیی سنوار در سال ۱۳۶۱ به دلیل فعالیت‌های مبارزاتی از سوی رزیم اشغالگر بازداشت شد و ۶ ماه زندان بوده. دفعه بعد او در سال ۱۳۶۴ بازداشت شد و در همان سال سرویس امنیتی و تبلیغاتی «مجد» وابسته به جنبش اخوان المسلمین را در نوار غزه تأسیس کرد. بار آخر هم در سال ۱۳۶۷ بازداشت شده و تا ۲۰ سال بعد در زندان بود.


بنابراین می‌توان گفت از سال ۱۳۶۱ به بعد، تقریبا می‌دانیم سنوار یا در زندان اسرائیل بوده یا در غزه در حال پایه‌گذاری سرویس‌ مجد بوده (که بعدها تبدیل یه ستون اصلی گردان‌های قسام شد). آمادگی و حضور در جنگ ایران و عراق نه تنها نیازمند زمان کافی است، بلکه با تفکرات سنوار که در آن زمان تحت تاثیر شیخ احمد یاسین بود نیز هم‌خوانی ندارد. اساسا نیروهای اسلامی در فلسطین، انقلاب اسلامی و به تبع آن برآمدن جمهوری اسلامی را نقطه عطفی در مبارزه خود می‌دانستند، از این رو این احتمال بسیار ضعیف است که مبارزان فلسطینی خود را در برابر نظامی قرار دهند که از ابتدای تأسیس خودش را حامی فلسطین و آزادسازی قدس معرفی کرده است.

کد خبر 894143

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • محمد IR ۱۴:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۶
    0 0
    عجب!!!!!!!!!
  • مهدی IR ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۵
    0 0
    بهترین جهاد تبیین است ، نیروهای فلسطینی دو دسته هستند ، آنها که در غزه هستند و فلسطین را سراسر متعلق به فلسطینی ها می دانند مانند حماس و عده ای هم در کرانه باختری رود اردن که معمولاجاسوس و خائن هستند که اتفاقا بعید هم نیست کنار صدام علیه ایران جنگیده باشند . در کتاب سرباز روز نهم این ادعا تایید هم شده ولی حماس در غزه هرگز به این عمل دست نزده است .