به همت مدیریت شهری اکنون ۷ همراه سرا در پایتخت فعال است و تا پایان سال ۵ همراه سرای جدید هم بهره برداری می شود.

همراه سرای پناه

همشهری- زینب زینال زاده: اطراف بیمارستان ها و مراکز درمانی مانند بیمارستان امام خمینی (ره) مملو از خودروهای پارک شده با شماره های ۱۹، ۳۸، ۴۱، ۵۷، ۶۸ و ... است که برای پیگیری مراحل درمانی خود یا بستگان وارد تهران شده اند. علیرغم سالهای قبل که به واسطه حضور همین میهمانان در پیاده رو بیمارستان امام (ره) شاهد برپایی چادرهای رنگا رنگ بودیم، دیگر خبری از چادرها نیست و پیاده رو در قرق عابران پیاده است. شهرداری تهران با احداث و توسعه همراه سراها توانست سقف امنی برای همراهان بیماران فراهم کند. همراه سرای پناه از جمله همین فضاها است که این روزها در ۲۸ اتاق میزبان همراهان بیماران است.

لبخند بزنید

همراه سرای پناه در مجاورت بیمارستان امام خمینی(ره) قرار دارد و از این رو تقاضا برای اسکان در آن زیاد است. طراحی و معماری آن مانند هتل است. ابتدا وارد لابی بزرگی می شوید تا کارهای پذیرش انجام شود. روی شیشه عبارت «لبخند بزنید» نوشته شده که همین عبارت ساده حال همراهان بیماران را خوب می کند.

اسکان در اتاق های خصوصی و عمومی

همراه سرای پناه دارای اتاق های خصوصی دو تخته و اتاق های عمومی ۴ و ۶ تخته است. پدر و مادری که برای درمان فرزند به تهران آمده اند در اتاق های خصوصی اسکان داده می شود. اتاق های عمومی ویژه آقایان و خانم ها هم پذیرای سایر همراهان است که در یک اتاق مستقر می شوند و از خدمات استفاده می کنند.

همراهان بیماران کجا مستقر می شوند؟ | ۷ همراه سرا در تهران فعال است

پذیرش دو همراه

به دلیل تقاضای بالا و محدودیت فضا، نهایتا از هر بیمار، دو همراه پذیرفته می شود. برخی به صورت خانوادگی (پدر، مادر، خواهر، برادر، عمه، عمو، پدر و مادر بزرگ و ...) برای پیگیری درمان بیمارشان به تهران می آیند که امکان استقرار همه آنها در همراه سرای پناه و سایر همراه سراها نیست.

میزبانی برای ۱۵ روز

همراهان در مرحله اول پذیرش، ۷ روز در همراه سرا اقامت خواهند داشت. اگر فرایند درمان طولانی شود، با هماهنگی مددکار اجتماعی به ۱۵ روز تمدید می شود. در صورت زمانبر بودن، همراه به سایر همراه سراها معرفی خواهد شد. چرا که با این کار زمینه استفاده از خدمات این همراه سرا از جمله نزدیکی به بیمارستان برای سایر همراهان فراهم شود.

همراهان بیماران کجا مستقر می شوند؟ | ۷ همراه سرا در تهران فعال است

خدمت رسانی مطلوب

در همراه سرای پناه تمام اتاق ها مجهیز به سرویس بهداشتی (حمام و دستشویی) است. آشپزخانه عمومی در تمام طبقات پیش بینی شده که همراهان می توانند در آن پخت و پز کنند. سالن غذاخوری در طبقات وجود دارد. البته در اتاق ها می توانند غذا سرو کنند. برای استعمال دخانیات هم اتاق سیگار پیش بینی شده است.

سالن پذیرایی از مهمانان

در زمان بستری بیمار، به هر حال قوم و خویش و دوستان برای عیادت می آیند. در همراه سرای پناه سالنی برای میزبانی از مهمانان یا عیادت کنندگان فراهم شده است. مهمانان اجازه ورد به اتاق ها را ندارند اما همراهان می توانند در سالن میهمان از فامیل و قوم و خویش و حتی دوستان خود پذیرایی کنند.

همراهان چه می گویند؟

۲۸ اتاق همراه سرای پناه، پر است و برخی از همراهان داخل اتاق ها هستند و تعدادی هم برای پیگیری درمان به بیمارستان رفته اند. همراهانی که حضور دارند از خدمات و نظافت و برخورد خوب پرسنل همراه سرا راضی هستند و همگی می گویند: «همین که شب سقف امنی بالای سرمان است، خداروشکر می کنیم.»

  • اکبر زاهدی از استان کرمان برای مداوای فرزندش به تهران آمده است و می گوید: «از خدمت رسانی پرسنل خیلی راضی هستم و همین که مجبور نشدم کنار خیابان بمانم، خداروشکر می کنم و دست مسئولان هم درد نکند.»
  • سیده زهرا قیامی از رشت برای شیمی درمان به تهران آمده است. او می گوید: «از طریق مددکار اجتماعی بیمارستان به این همراه سرا معرفی شدم و بدون این که دغدغه اسکان داشته باشم، مراحل درمانم را سپری می کنم.»
  • مریم محمدیان برای مداوای دخترش از آبادان آماده است. او با ابراز رضایت از نظافت همراه سرا می گوید: «فضای همراه سرا بسیار تمیز است و پرسنل هم برخورد خوبی با همراهان دارند.»
  • خدایار کرد از سیستان و بلوچستان برای پیگیری درمان برادرش آمده است. او می گوید: «همه چیز خیلی خوب است و دست همه کسانی که زحمت می کشند درد نکند.»

چرا چادرها برپا می شوند؟

مدیریت شهری همچنان سعی دارد با ایجاد زیرساخت های جدید تعداد همراه سراها را افزایش دهد اما هرازگاهی همچنان شاهد برپایی چادر در اطراف بیمارستان ها و مراکز درمانی هستیم. برای یافتن این چرایی سراغ سید محمد نقیب مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران، رفتیم و او دلایل را این طور بیان کرد.

  1. برخی از مراجعه کنندگان به مراکز درمان، عشایر هستند و بنا به سبک زندگی که دارند، تحمل زندگی زیر سقف را ندارند و از این رو مایل نیستند از همراه سراها مستقر شوند.
  2. تعدادی از بیماران هم با تعدد همراه به مراکز درمانی مراجعه می کنند و با توجه به محدودیت پذیرش در همراه سرا به ناچار شاهد برپایی چادر توسط سایر همراهان هستیم.
  3. در این میان برخی از افراد آسیب دیده اجتماعی (متکدیان، معتادن متجاهر، کارتن خواب ها) هم هستند که از با عنوان همراهان بیماران اقدام به برپایی چادر در اطراف مراکز درمانی می کنند.
  4. در این میان نباید از حضور اتباع هم غافل شد. اولویت در همراه سراها پذیرش با همراهان بیماران است و چه بسا این که اتباع اقدام به برپایی جادر در اطراف بیمارستان ها کنند

    آخرین وضعیت همراه سراها

    7 همراه سرای فعال در تهران وجود دارد

    5 همراه سرای جدید امسال بهره برداری می شود

    435 نفر ظرفیت کل همراه سراها است

    88984 نفر شب طی 3 سال از همراه سراها خدمات دریافت کرده اند

    همراهان بیماران کجا مستقر می شوند؟ | ۷ همراه سرا در تهران فعال است

کد خبر 894151
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهردارى

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha