همشهری آنلاین - ژیلا صادقی، مجری صدا و سیما و فعال رسانه، گفت: تا زمانی که شهروندان خود را مسئول ندانند، تحولی در آبادانی محله و کشورشان ایجاد نخواهد شد؛ اولین قدم برای هر شهروند، مطرح کردن درخواستهایش است.
این مجری رسانه ملی ادامه داد: هر فرد باید نسبت به خواستههای خود آگاه و مطالبهگر باشد؛ این آگاهی به آنها کمک میکند تا مسئولان را مجاب کنند که به این درخواستها رسیدگی کنند.
صادقی درباره نقش چهرههای شاخص در ترویج طرح «من شهردارم» گفت: انتخاب سفیرانی از میان هنرمندان یا قهرمانان محلی میتواند به رساندن صدای مردم به مسئولان کمک کند؛ همچنین هر مدرسه میتواند یک سفیر برای «من شهردارم» داشته باشد تا نیازهای دانشآموزان و مدرسه را منتقل کند.
او خاطرنشان کرد: طرح «من شهردارم» بستری فراهم میآورد تا شهروندان با مشارکت فعال، به بهبود کیفیت زندگی در محلهها و ایجاد تغییرات مثبت در شهر کمک کنند.
تحقق مشارکت حقیقی شهروندان در اداره شهر
طرح «من شهردارم» که از نیمه دوم سال ۱۴۰۱ در دوره ششم مدیریت شهری، با هدف تحقق مشارکت حقیقی شهروندان در اداره کلانشهر تهران به اجرا در آمده است، در اجلاس سال ۱۴۰۳ بریکس در مسکو، جایزه جهانی نوآوری را از آن خود کرد.
در طرح «من شهردارم» که تا کنون دو دوره آن در پایتخت به اجرا در آمده، در دوره نخست حدود ۳۵۰ هزار نفر از شهروندان و در دوره دوم آن (سال ۱۴۰۲) یک میلیون و ۳۵۲ هزار و ۱۳۹ نفر از شهروندان تهرانی مشارکت و پروژههای منتخب خود را برای تخصیص بودجه و اجرا توسط شهرداری تهران انتخاب کردند.
سومین دوره طرح «من شهردارم» نیز امسال با تمرکز ویژه بر مدارس شهر تهران و مطالبات دانشآموزان به اجرا درخواهد آمد. در این طرح، شهروندان تهرانی میتوانند با مراجعه به سامانه اینترنتی manshahrdaram.tehran.ir نیاز عمرانی، خدمات شهری، فرهنگی، شهرسازی، حمل و نقل و ترافیک، ورزشی و اجتماعی محله و منطقه محل سکونت خودشان را بهعنوان «پروژه درخواستی» ثبت کنند تا شهرداری تهران با اختصاص بودجه، آن پروژه را اجرا کند.
نظر شما