همشهری آنلاین - فتانه احدی: از آنجا که باورهای اشتباهی درباره مهریه وجود دارد، در مورد امکان یا عدم امکان گرفتن مهریه بعد از ازدواج مجدد، و در خصوص وضعیت حقوقی قطع مهریه با ازدواج مجدد و شرایط استحقاق مهریه بعد از ازدواج مجدد و همچنین مهریه زن مطلقه در صورت ازدواج مجدد توضیح داده خواهد شد.
شایان وفا و کیل و دکترای حقوق خصوصی و عضو مرکز وکلای البرز میگوید: مهریه حقوق مالی بسیار مهم یک زن است. به محض جاری شدن عقد نکاح مرد باید این مبلغ را به زن به پردازد. طبق ماده ۲۹ قانون حمایت از خانواده، چنانچه طلاق از هر نوعی که باشد، به درخواست زن یا درخواست مرد و یا توافق طرفین، دادگاه باید تکلیف مهریه را در دادنامه مشخص کند.
او میگوید: چنانچه در طلاق توافقی طبق توافق زوجه (زن) ، نصف مهریه بخشیده شده باشد، مابقی مهریه باید توسط زوج (مرد) به صورت کامل یا اقساطی پرداخت شود. ثبت طلاق نیز تا زمان پرداخت حقوق مالی زوجه، انجام نمی پذیرد. در صورتی که زن رضایت دهد و یا حکم قطعی مبنی بر عدم توانایی مالی زوج و اقساطی کردن مهریه داده شود، طلاق ثبت خواهد شد.
وفا ادامه میدهد: اگر زن به ثبت طلاق بدون گرفتن حقوق خود رضایت دهد، پس از آن می تواند طبق قانون و از طریق اجرای احکام دادگستری، نسبت به دریافت مهریه خود اقدام کند. اگر به هر علتی زوجه (زن) حقوق مالی خود از جمله مهریه را ساقط نکرده باشد، میتواند در صورت ازدواج مجدد نیز مهریه خودش را از زوج مطالبه کند.
این وکیل ادامه میدهد: حتی در صورت اثبات اعسار زوج (مرد) و حکم به تقسیط مهریه، در پاسخ به پرسش هایی نظیر اینکه زن چند بار میتواند مهریه بگیرد یا خیر. باید گفت که در هربار ازدواج، زن میتواند مهریه خود را دریافت کند و مطلقه بود یا نبودن زن، ارتباطی با حق وی برای تعیین و دریافت مهریه در ازدواج های بعدی او ندارد.
وفا میگوید: همچنان میتواند در صورت ازدواج مجدد از همسر سابق خود مهریه را دریافت کند، به بیان دیگر و خلاصه تر با ازدواج مجدد زن، وی از دریافت مهریه خود منع نمیشود بلکه همچنان مرد باید مهریه همسر سابق خود را پرداخت کند. حتی در صورت موفق نبودن ازدواج مجدد زن، علاوه بر دریافت مهریه از همسر سابق خود میتواند از همسر جدید خود هم مطالبه مهریه را کند و از هر دو این بار مهریه خود را دریافت کند و هیچگونه منع قانونی وجود ندارد.
او میگوید: در اینجا سوال مطرح میشود که آیا با ازدواج مجدد، مهریه زن نسبت به زنهای دیگری که تا به حال ازدواج نکردند، تفاوت دارد؟
در پاسخ به این پرسش در خصوص میزان مهریه، در ازدواج مجدد بانوان مطلقه باید گفت، زوجین، از این حق قانونی برخوردارند که هرآنچه از نظر شرعی و قانونی، مالیت دارد را به عنوان مهریه، تعیین کنند و میزان مهریه در ازدواج مجدد، تحت تاثیر مطلقه یا عدم مطلقه بودن زن نیست.
نظر شما