به گزارش همشهری آنلاین، سیدمحمد جمالیان، رئیس کمیته پرستاری کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مراسم گشایش نمایشگاه تجهیزات پرستاری در هتل المپیک گفت: هر دولتی که به دنبال رضایتمندی مردم باشد، 35 درصد از رضایتمندی آنها به خدمات سلامت برمیگردد. یعنی اگر دولت بتواند ارائه خدمات سلامت را مطابق با استانداردها کند، بیشک این میزان از رضایت مردمی حاصل میشود. البته در کشور ما با توجه به معضلات متعدد از جمله آلودگیهای زیستمحیطی و سالمند شدن جمعیت این موضوع بسیار پررنگتر میشود.
او با تاکید بر این که هیچکسی منکر نقش بزرگ پرستاری در این حوزه نیست، ادامه داد: در مرداد امسال اعتراضاتی از سوی پرستاران برای پیگیری مطالباتشان انجام شد زیرا آنها راهی جز تجمع نمیدیدند. البته پس از این اعتراضات نهادهای مختلف پای کار آمدند با پیگیریهای خوبی که از سوی کمیسیون بهداشت مجلس، وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری انجام شد، در مورد مطالبات پرستاران و رفع دغدغههای آنها اتفاقات خوبی افتاده که رئیسجمهور خبرهای خوشی را در آیین روز پرستار اعلام میکند.
جمالیان تاکید کرد: پایین بودن رقم اضافهکاری و کمبود نیروی انسانی از مهمترین مشکلات حوزه پرستاری است که اقدامات خوبی برای گرفتن مجوز استخدام و افزایش پرداختی اضافه کار انجام شده است. باید نگاه نوینی به نقش پرستاری داشته باشیم تا با حضور و نقش پررنگ آنها در حوزه پیشگیری و با تشخیصهای زودهنگام دچار بحران نشویم. این در حالی است که آنها حضور پررنگتری بر بالین دارند و این مساله باعث شده که نقش مهم و اثر مهم آنها ایفا نشود.
به تاکید این مسئول در مسائل مختلفی از جمله مرگ بیماران دیالیزی که این روزها پر رنگ شده یا مسمومیت با سرب یا شیوع کرونا، این پرستاران بودند که زودتر موارد را تشخیص دادند. این نشان میدهد که پرستاران میتوانند در بحث پیشگیری موثر باشند. باید در با تعامل وزارت بهداشت، مجلس و نظام پرستاری نقش پرستار در حوزه پیشگیری و بهداشت را پر رنگتر کرد تا موفقیتهای بزرگی در حوزه سلامت رقم بخورد.
افتتاح اولین نمایشگاه پرستاری
احمد نجاتیان، رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور نیز در این آیین با اشاره به اینکه در آینده با سیل جمعیت سالمند مواجه میشویم و نیاز به مراقبتهای اساسی بیشتر میشود، گفت: در منطقه خاورمیانه هیچ رویدادی تحت عنوان نمایشگاه مراقبت نداشتیم و این در حالی است که ظرفیت بالایی در این حوزه وجود دارد. مراکز مراقبت در منزل باید افزایش یابد زیرا این موضوع مهم است و نباید مغفول واقع شود. باید به موضوع مراقبت در منزل بطور ویژه نگاه کنیم؛ در ۲۰۲۳ میلادی ارزش اقتصادی مراکز مراقبت در منزل بیش از ۲۵۰ میلیارد دلار برآورد میشد که اکنون به ۴۰۰ میلیارد دلار افزایش یافته است.
نجاتیان با یادآوری اینکه مراکز مراقبت در منزل ارزش اقتصادی زیادی دارد و در بخش پیشگیری و درمان نیز تاثیرگذار است، تاکید کرد: 1400 مرکز در کشور ما فعال است اما مفهوم آن هنوز جا نیفتاده است. این در حالی است که در دوران کرونا، هزاران نفر از مردم عزیز کشورمان در منازل نگهداری شدند. توسعه مراکز مراقبت در منزل کار تیمی است و پایه آن باید پرستاران باشند. توسعه این مساله بار بیماران در بیمارستانها را کاهش میدهد.
او به برگزاری اولین نمایشگاه تجهیزات پرستاری (Carex) هم اشاره کرد و افزود: این نمایشگاه یک نگاه نو و تحول آفرین در عرصه ارائه خدمات سلامت در ایران ایجاد میکند. استقبال شرکتهای تولیدکننده و واردکننده و حضور پررنگ آنها در این نمایشگاه میتواند زمینه توسعه و بهبود این خدمات و الگوآفرینی برای ارائهکنندگان خدمات مراقبتی در سطح ملی و بینالمللی را فراهم کند.
به گفته نجاتیان نمایشگاه تجهیزات پرستاری و مراقبت از بیماران، سالمندان و کودکان تا ۱۸ آبان امسال در مرکز نمایشگاهی هتل المپیک تهران با حضور شرکتهای تولیدکننده و وارد کننده این تجهیزات، پرستاران، کاربران این دستگاه ها و عموم مردم برپاست.
موانعی برای اجرای بهتر قانون
عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی نیز در این آیین گفت: در سالهای اخیر تلاش شده برخی قوانین برجا مانده در حوزه پرستاران اجرا شود اما شرایط تحریم و سوء مدیریت، فشار مضاعفی به پرستاران وارد کرده است.
او ادامه داد: قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری هر چند اجرایی شده و میزان آن نیز رشد یافته است ولی به دلیل شرایط تحریم و نرخ تورم، این افزایش دیده نمیشود به طوری که امروز در حال اجرای ارزش نسبی تعرفه خدمات پرستاری با رشد ۵۴ درصد هستیم.
عبادی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای اصلاح شرایط کار پرستاران تصریح کرد: فرمول اضافه کار اصلاح شده و شرایط جذب استخدام با ۱۰ هزار نفر در گروه های پرستاری نیز در دستور کار است.
نظر شما