رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن اشاره به اینکه وظیفه سازمان بورس این است که از سرمایه‌گذاران خرد حمایت بیشتری به عمل آورده و از حقوق آنها دفاع کند، وظیفه دیگر سازمان را ایجاد توازن میان همه بازیگران اقتصادی دانست و گفت: با وجود این حمایت‌ها می‌توانیم شاهد چشم‌انداز مطلوبی در این بازار باشیم.

حجت‌اله صیدی

به گزارش همشهری آنلاین، حجت‌اله صیدی در نشست تخصصی بررسی رابطه اصلاحات اقتصادی و رونق بورس در حاشیه نمایشگاه بانک، بورس، بیمه و خصوصی‌سازی گفت: مباحث مطرح شده از سوی صاحبنظران اقتصادی صحبت‌های عمیق و دقیقی است، اما موضوع جدیدی نیست و در دهه‌های گذشته تکرار شده است. امروز ما نیازمند مباحث جدید و راهگشا هستیم.

وی اضافه کرد: در موضوع اصلاحات اقتصادی مجموع حکمرانی در کشور به این مبحث اعتقاد داشته اما هر زمانی که عزم این کار وجود داشت با موانع و مشکلاتی روبه‌رو شده است و این مسائل مشکلاتی است که بی‌شک باید حل شود.

بدون بازه مطلوب حجم معاملات در بازار بالا نمی‌رود

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه امروز باید اصلاحات به صورت تدریجی باشد چرا که هر زمانی ما تلاش کردیم با شتاب به اصلاحات بپردازیم به مشکل خوردیم، اظهار کرد: واقعیت این است که اگر بخواهیم یک بازه چهار یا پنج ساله را برای اصلاحات در نظر بگیریم تا این برنامه شروع شود و به نتیجه برسد باید دست روی دست بگذاریم اما همه ارکان کشور باید وظیفه خود را انجام دهند تا ببینیم کدام راهکارها بهتر است.

صیدی ادامه داد: اگر بخواهیم بدانیم رونق بازار بورس و سرمایه چگونه باید باشد ابتدا باید به مفهوم دقیقی از رونق در بازار سهام برسیم. رونق یعنی چشم‌انداز قابل قبولی از معاملات وجود داشته و نقدشوندگی بازار به شکل مطلوبی باشد. بدون بازه مطلوب و مورد انتظار حجم معاملات در بازار بالا نمی‌رود و در این شرایط نقدشوندگی نیز ارتقاء نمی‌یابد که این به معنای این است چشم‌انداز اقتصادی در وضعیت مناسبی نخواهد بود.

نگاه به آینده بازار سرمایه نباید ناامیدانه باشد

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه گفت: مشکل ما زمانی آغاز می‌شود که نگاه به آینده بازار سرمایه ناامیدانه باشد و سرمایه‌گذاران از بازار سهام خارج شوند که در نهایت بازده مورد انتظار رقم نمی‌خورد و چشم‌انداز آینده و عملکرد شرکت‌ها نامطلوب می‌شود.

وی ادامه داد: در مورد بازار سرمایه امروز یک رابطه مرغ و تخم‌مرغی بین روندهای اقتصادی (پویای اقتصادی) و بازار سرمایه شکل گرفته و این واقعیت که گفته می‌شود بازار سهام دماسنج اقتصاد است درست است؛ اما این نیست که فقط دماسنج اقتصادی کشور باشد چرا که بازار سهام یک بازار بسیار اثرگذار در اقتصاد است.

صیدی در ادامه صحبت‌های خود اظهار کرد: در این رابطه وظیفه و هدف اصلی سازمان بورس تسهیل در تشکیل سرمایه است و برای تحقق این موضوع ابتدا باید از افزایش کارایی بازار شروع کرد تا حقوق سرمایه‌گذاران حفظ و در نهایت مسیر تشکیل سرمایه میسر شود. بازار سرمایه مانند هر بازار دیگری ذینفعان متعددی دارد که اگر وضعیت این بازار مطلوب باشد همه ذینفعان باید منتفع شوند.

وی ادامه داد: ‌سازمان بورس و اوراق بهادار باید شرایط را برای مدیریت بازار به نفع تمامی ارکان و ذینعفان بازار سرمایه فراهم کند و همچنین باید میان ارکان به عنوان تنظیم‌گر و نهاد نظارتی عمل کند.

صیدی گفت:‌ در نظام حکمرانی اقتصادی مسائل مختلفی از جمله رویکردها و سیاست‌های اقتصادی، قوانین و ضوابط، تولید ناخالص داخلی، رشد اقتصادی، بودجه، نرخ تورم، نرخ سود بانکی و نرخ ارز وجود دارد. در برنامه هفتم توسعه بازار سرمایه هم از نقش‌آفرینان اقتصادی و هم از نهادهای اثرپذیر است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: امروز نرخ سود بانکی و بهره یکی از پیچیده‌ترین متغیرها در اقتصاد است. به عقیده من نرخ بهره به مرور زمان خود را تعدیل می‌کند؛ اگر چه نرخ بهره در همه جای دنیا از سوی سیاست‌گذار پولی اعمال می‌شود اما به مرور زمان خود را تعدیل می‌کند. همچنین نرخ ارز و درآمدهای ارزی و دسترسی‌پذیری به ارز یکی دیگر از مباحث مهم و اثرگذار در بازار سرمایه است.

وی بیان کرد: ماموریت سازمان بورس این است که نقش خود را به عنوان یک کنشگر در بازار سرمایه در مدیریت و کنترل متغیرهایی که در بالا اشاره شد اعمال می‌کند.

صیدی در ادامه صحبت‌های خود اظهار کرد: امروز بنگاه‌های اقتصادی هستند که تولید ناخالص داخلی را رقم می‌زنند و سازمان بورس موظف است با بنگاه‌های اقتصادی در تعامل باشد و وقتی که بین سیاست‌گذار با بنگاه‌های اقتصادی چالش‌هایی ایجاد می‌شود وظیفه سازمان بورس است که در حوزه‌های مختلف این تعامل را ایجاد کند، چرا که سازمان بورس به عنوان نهاد تنظیم‌گر و ناظر در بازار سرمایه موظف به همراهی و حمایت از بنگاه‌های اقتصادی است.

وی ادامه داد: برای مثال مساله ناترازی انرژی موضوعی بسیار اثرگذار در بنگاه‌های اقتصادی است و ما در تلاش هستیم که با رایزنی میان ارکان مختلف دولت با بنگاه‌های اقتصادی شرایط مطلوبی را ایجاد کنیم تا در نهایت بین رضایت جامعه و منافع بنگاه‌ها یک توازن ایجاد شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین در رابطه با موضوع تامین سرمایه در لایحه بودجه و مصارف بودجه‌ای اظهار کرد: در لایحه بودجه مصارف بودجه‌ای بسیار انقباضی بسته شده است. امروز این مسائل باعث شده تدوینگر بودجه به دنبال محلی برای تامین مالی باشد. در این راستا اقداماتی از طریق معافیت‌های مالیاتی برای بنگاه‌های فعال اقتصادی و همچنین مفاد قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها اقدام کند.

صیدی تصریح کرد: همچنین موضوع حاکمیت شرکتی یکی دیگر از مباحث مهم است که سازمان بورس برنامه‌های مهمی برای اصلاح آن دارد. برای مثال یک هلدینگ بزرگ اقتصادی در کشور طی سه سال گذشته هفت مدیرعامل عوض کرد که این یعنی در بخش حاکمیت شرکتی نیازمند کار یا اصلاحات هستیم.

حمایت سازمان بورس از سرمایه‌گذاران خرد

وی ادامه داد: امروز نزدیک به ۱۱۴۰ نهاد مالی فعال در کشور وجود دارد و وظیفه اصلی ما این است که این نهادها را با ابزارهای تامین مالی کمک کرده تا در نهایت به بزرگ شدن بازار منتج شود.

صیدی در بخش دیگری از گفته‌های خود خاطر نشان کرد: سرمایه‌گذاران خرد برای بازار سرمایه بسیار مهم هستند، اما متاسفانه قدرت نهادهای مالی را ندارند، بنابراین وظیفه سازمان بورس این است که از این بخش حمایت بیشتری به عمل آورده و از حقوق آنها دفاع کند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: تلاش ما این است که نقدشوندگی بازار بیشتر شود. در جلساتی که با بانک مرکزی داشتیم تاکید شد که ما باید با یکدیگر هماهنگ باشیم، چرا که اگر هر کدام از ما بخواهیم راه خود را به پیش ببریم اقتصاد کشور لطمه می‌بیند. ما تا می‌توانیم باید از مداخله در بازارها جلوگیری کنیم و به سمت تنوع‌بخشی به ابزارهای بازار و تامین مالی بیشتر حرکت کنیم تا در نهایت نااطمینانی در بازارهای مالی کاهش یابد.

صیدی اظهار کرد: امروز مساله اصلی کشور رشد اقتصادی است مسائلی مانند تورم، رکود، نرخ بهره و موارد دیگر بدون تحقق رشد اقتصادی درمان نمی‌شود با این حال رشد اقتصادی بی‌شک بدون نقش‌آفرینی بازار سرمایه مشکل‌آفرین است. به عبارتی بازار سرمایه زمانی شکل می‌گیرد که همه نقش‌آفرینان آن فعال باشند.

وی خاطرنشان کرد: وظیفه سازمان بورس ایجاد توازن میان همه ارکان و بازیگران اقتصادی و نقش‌آفرین در بازار سرمایه است تا در نهایت به چشم‌انداز مطلوبی در بازار سرمایه برسیم.

کد خبر 897755
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 37
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 20
  • IR ۱۴:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    14 1
    شب خوووووششششششششششششش.
    • IR ۱۶:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
      7 0
      بریم پرده ی آخر . خخخخ
    • US ۱۸:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
      26 0
      دامنه رو از فردا تا یک سال بکنید +10 تا -3 . تا زودتر ضرر های قبلی ها جبران بشه/ برای سهامدارانی که از 1 سال تا 5 سال سهام شرکتی رو نگه داشته باشند جایزه درنظر بگیرید. تا نوسان گیرهای کم بشه/ زمان معاملات رو از 8 صبح تا 16 قرار بدید و روزهای 5شنبه هم تا ساعت 12 بازار فعال باشه/ حقوقی های بی ... که بازار و سهام رو قربانی خواسته های بی حد و مرز خودشون می کنند رو هم معرفی و محاکمه کنید تا اعتماد از بین نره
  • IR ۱۶:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    22 0
    چرا قیمت سهام ها برگشته به چند سال قبل؟! در حالیکه بقیه بازارها سقف های جدید زدند؟ نقش شما و حقوقی و ناظر بازار و شورای بورس و ... که حقوق میگیرید این وسط چیه؟ شاخص سازی؟! بیش از ۴ ساله تو بازار سرمایه هستیم نه تنها بازدهی نداشته بلکه تو زیان های ۵۰ و ۶۰ درصدی هستیم تازه بدون احتساب تورم !
  • میثم IR ۱۶:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    16 0
    این دیگه خیلی ... تشریف داره بعد از اومدنش ۳۰ درصد ضرر زده
  • رضا IR ۱۶:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    21 0
    کار به جایی رسیده بعد از سال 99 تا الان حدود 4 سال بازار سرمایه ریزشی بوده الان رییس بورس میخواهد با بانک مرکزی هماهنگ باشد؟! نرخ بین بانکی همش در حال افزایش است ارزش دلاری بازار سهام کاملا منفی شده و شما چشمتان از ترس اینکه مبادا مردم در بازارسرمایه سود کنند تمامی سهامداران خرد را فراری دادید آمار کد های بورسی فعال نمایانگر این هست که اعتماد سهامدار خرد از بین رفت. 4 سال ریزش الان اگه هر سهام را 4 برابر هم کنید سهامدار به ارزش پولش نمیرسه .
  • ناشناس FR ۱۶:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    14 0
    اینکه همش شعار وحرف بود ازعمل خبری نیس
  • محمدی IR ۱۶:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    18 0
    هر وقت مسئولان قبلی یعنی خاندوزی و عشقی رو بابت سیاست های غلطشون و نابودی بورس بازخواست کردند، حرف شما رو باور می کنیم. و الا شما هم مثل قبلی ها یید
  • IR ۱۶:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    18 0
    ان شالله خیر نبینید که اینطوری مردم رو با وعده و وعید چند ساله در بورس به خفت کشوندید
    • بازنشسته IR ۲۳:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
      4 0
      سلام آقای صیدی عزیز در کشوری که بازار بورس رو حقوقی ها در دست گرفته اند و همه چیزی در کشور از دلار و طلا و املاک و .... نامتقارن است . پس دامنه متقارن معنی ندارد برای مقطعی دامنه را نامتقارن کنید . شما که همه چیز رو امتحان کرده اید این هم امتحان کنید . خواهشا یه حرکتی بزنید صحبتها خیلی قشنگ هستند . ولی آیا کارایی دارند. قضاوت با شما
  • IR ۱۷:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    18 0
    دوباره میخوان شروع به دزدی از جیب مردم کنند
  • سعید FI ۱۷:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    9 0
    سلام،بازارسرمایه ازسال۱۳۹۹تاکنون روی خوش نشان نداده است.صبرایوب هم نداریم.دست اندرکاران حداقل درآمد علاقه مندان به بازارسرمایه رادرنظربگیرند نه اینکه شرایط برای حذف آنان فراهم شود.
    • محمد IR ۰۸:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
      5 0
      من یه ملیارد داشتم توی بورس کشیدم بیرون که اگه الان بود یک سوم بیش نبود...
  • محمود IR ۱۷:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    13 0
    به عینه برام ثابت شد که در جمهوری اسلامی، اقتصاد اصلا مهم نیست، حیف خیلی دیر فهمیدم، سرمایه ما ملت ایران نابود شد.
  • علی کرمیان IR ۱۷:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    12 0
    آقای صیدی برای رونق بورس باید دم حقوقی های بازار را ببینید تاوقتی که آنها نخواهند (که حالا حالاها نخواهند خواست) بورس رونقی نمی گیرد ،عده ای ازحقوقی ها با نوسان گیری روزانه درقیمت بالاتر می فروشنددرقیمت پایین تر می خرند واین چرخه تا صفرشدن سرمایه سهام داران خرد وخروج آنها ازگردونه ادامه خواهد داشت و این کارشاید سالهای زیادی هم طول بکشد
  • بورس IR ۱۷:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    12 0
    انگار داره املا میگه بعد ۵ سال
  • سیدعلی موسوی IR ۱۸:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    13 0
    آقای صیدی با حلوا حلوا گفتن دهن شیرین نمیشه ،سهامدار های خرد دارایی هایشان به خاک رسیده ،وهر روز بازار منفی وروح وروان ملت آسیب دیده ،اعتماد مردم به بازار که هیچ به نظام هم ازبین رفته،قیمت ها افسار کسیخته ودارایی های مردم نصف ویک سوم شده
  • حسین IR ۱۸:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    16 0
    بیشتر از این. حرف مفت نزن دوروغ گویان خدا نابود کنه. اون که. ما. و. سرمایه. ما. رو. نابود. کرد
  • IR ۱۸:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    15 0
    بورس ۴ساله فشله. طلا و دلار میخریدیم الان کجا بودیم تا بریم از سیستم تولید حمایت کنیم و ... ضرر اندر ضرر
  • IR ۱۸:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    13 0
    ... کدوم حمایت؟کل سرمایمون بعه فنا رفت بورس لعنتی رو تعطیل کنید
  • IR ۱۹:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    15 0
    ما را به خیر تو امید نیست شر مرسان
  • ناظری IR ۱۹:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    6 0
    لطفا سهام عدالت متوفیان رابا هماهنگی قوه قضاییه پیگیری ودر اسرع وقت اقدام بفرمایید صمیمانه تشکر می نماییم.
  • یک مستمری بگیر IR ۲۰:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    7 0
    بورس یعنی قلک دولت و مدیران ! خدا می داند گروه جدید چند میلیارد وام خواهد گرفت
  • IR ۲۰:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    10 0
    با خودم میگفتم دولت پزشکیان با افراد متخصص میاد ولی سخت در اشتباه بودم.... مرد مومن دامنه رو متقارن منفی ۳ و مثبت ۳ کردی تا هر روز ۳ منفی بخوریم!!! عشقی موقع ترور هنیه تو دو روز ۱۲ درصد ضرر زد و بعد به فکر تغير دامنه نوسان افتاد و شما هم که ماشالله سنگ تمام گذاشتی.... مشکل بورس عدم شفافیت مالی ناشران و همچنین عدم نظارت بر رفتار حقوقی ها و از سوی ديگه عدم نظارت بر رفتار خود ناظران و ..... می باشد... به امید فردایی بهتر
  • بدبخت بورسی IR ۲۰:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    8 0
    اینا که همش حرف بود بگید منی که ۱۵۰ میلیون بعد ۵ سال سهامداری ضرر کردم چه راه حلی برای جبران دارید چرا پول اولیه مارو با سود نمیدید اینهمه گفتید بیمه بیمه خب حقوق سهامدار براش یا واریز کنید یا بریزید تو پرتفو . اینهمه برا خودتون نفرین نخرین این دنیا ارزش نداره اینجوری نفرین میخرین عمر کوتاه هس عجله کنید کسی از فرداش خبر نداره
  • علی اصغر IR ۲۰:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    9 0
    خداوکیلی که جلو زن بچه هامون از خجالت سرم رو بالا نمی‌تونم بیارم همین صیدی تواین چند ما که حقوق گرفته چه کار مفیدی انجام داده
  • اهالیه بازار سرمایه IR ۲۱:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    6 1
    از قدیم گفتن هیچ بدی نرفته بهتر بیاد حالا عشقی رفت این بدتر از عشقی است حداقل عشقی هفته ایی دو روزش مثبت بود
  • IR ۲۱:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    10 0
    همشون دکترای گفتار درمانی دارن جای سواد
  • ناشناس IR ۲۱:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    12 0
    در بازاری که دست مسئول این مملکت هست سرمایه گذاری نکنید .
  • ح IR ۲۲:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    6 0
    اقای صیدی شما بعنوان کسی که مدیریت بانک را هم تجربه کرده‌اند بلید بدانید نرخ بالای سپرده صدها ضرر دارد ،پولی که باید در چرخه اقتصاد باشد در بانک بلوکه می‌شود، سود سپرده عامل تورمی است، سرمایه دار بجای تولید ،پول خود را در بانک یا طلا و سکه می‌میخواباند و این یعنی افزایش بیکاری و....شاید کم کردن سود سپرده در کوتاه مدت باید کاهش سرمایه غیر دیداری بانک‌ها شود ولی در بلند مدت باعث افزایش سرمایه دیداری می‌شود، بورس رونق می‌گیرد، چرخه اقتصاد کمی فعال می‌شود و اگر مسئولین بیخیال تحریم شوند و aftf را احیا کنند مطمنا سود آن در کمتر از یکسال بسیار بیشتر از درآمد تحریم‌ها خواهد بود.و اقتصاد فعال می‌شود.
  • IR ۲۲:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    7 0
    کم دروغ به مردم بگید
  • محمد نصیر نصریانی IR ۲۲:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    3 0
    سازمان بورس برای حمایت از سرمایه‌گذارن خرد ورونق بازار سرمايه،مبلغ 50 تا100ملیون تومان اعتبار جهت خریداری سهام منظور نماید. ودر10 قسط مساوی اول هرماه برداشت نماید. طبق دستورالعمل راهکاری که سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام می‌کند. وپس از ثصویه مجددا با درصدی افزایش، اعتبار جدید واریز نماید. تا سرمایه گذاران خرد باعث رونق بازار سرمايه باشند. انشاءالله
  • IR ۲۳:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    3 0
    با سلام یکی نیس ب این آقای صیدی بگه آخه سهمی برا سهامدار مونده که بیمه اش کنی نابودشون کردین خجالت بکشین بیمچارمون کردین همش ب فکر سرمایدارینو بس و له کردن طبقه کارگر وضیف جامعه والسلام
  • IR ۲۳:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵
    7 0
    جناب صیدی بایدجای سهامدارن خردباشی متوجه بشی گروهی وبا استفاده از اابزارها و سیستم بورس سرمایه مردم را با مثبت و منفی شدن‌های بی جهت وکاملا هدفدار ومتحدصنوقها وغیره وناضرها به هم کمک میکنندبرای شکارهای کوجک وبزرگ سرمایه ها این رفتار غیرطبیعی مارا شگفتزده کرده ودرضرردادن معلومه کاملاحساب شده میباشد
  • هادی IR ۰۰:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    2 0
    #لیاقت بورس فقط شاپور محمدی #و اعضا تیمش
  • الموت آزاد IR ۰۱:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    3 0
    باید رئیس بورس و دیگر کارکنان متخصص و حقوق عالی بگیرند و بر اساس میزان کارآمدی و تاثیر رای سرمایه‌داران بر روی حقوق آنها اثر مثبت بگذارد . و افراد ننا کارآمد و رانتی که با آشنا بازی وارد بورس شده اند اخراج شوند . دست دولت در قسمت سرمایه گذاری در بورس فقط ونظارت داشته باشد . اگر مدیر بورس و دیگر متصدیان اشتباهی کردند که باعث ضرر به عمده سرمایه‌گذاران شود باید ابتدا در در سیما رسوا شود و حق سرمایه‌داران را باید بدهند. و مدیردرستکار بورس باید. حداقل ده سال ریاست کند. و رئیس درستکار بورس باید دست سرمایه‌داران را بگیرد و مشاوره دهد نه دست دولت های مردم ظالم و خانه ظالم را که به جای قطع کردن دست دزد های داخلی ، جان معترضین به جای راهنمایی کردن آنها می‌گیرد.
  • Afsbin IR ۱۴:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
    4 0
    شما بورس زا به نابودی کشوندید بترسید از آه این مردم