به گزارش همشهری آنلاین، داوود گودرزی، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهردار تهران با حضور در برنامه تهران ۲۰ که با موضوع ساماندهی دستفروشان شهر تهران برگزار شد، گفت: ما به این باور رسیدیم که قشری از جامعه، پیشه دستفروشی را به عنوان شغل انتخاب کردند و این می تواند از یک نگاه دیگر در کلان اقتصاد نقش مثبت داشته باشد، لذا ما باید آن را به رسمیت بشناسیم.
او ادامه داد: البته این موضوع مختص کسانی است که براساس شرایط زندگی فردی و اجتماعی همچون سرپرستی خانواده و... به سمت دستفروشی می آیند؛ نه گروهی که تحت سلطه و اختیار دیگران اجیر می شوند و غیر از ایجاد معضلات سد معبر، مفسده و معضلات اجتماعی و فرهنگی نیز ایجاد میکنند.
او با بیان این که سال گذشته وزارت اقتصاد نسبت به صدور مجوز رسمی برای پیشه دستفروشی اقدام کرده است با نام دستفروشی سیار، تصریح کرد: لذا شهروندانی که به هر دلیل چاره ای جز انتخاب این پیشه ندارند می توانند در سامانه ملی مجوزها ثبت نام کنند و با داشتن کد و مجوز رسما فعالیت نمایند.
معاون شهردار تهران اظهار کرد: در گام بعدی ما اماکنی را در سطح شهر تهران شناسایی می کنیم که فاقد ایجاد مزاحمت برای معابر، کسبه و... باشد و کسانی که در سامانه ملی مجوزها ثبت نام کرده اند در این اماکن جانمایی خواهیم کرد و رعایت اصل عدالت را حتما مد نظر قرار خواهیم داد و این اماکن شامل بوستان ها، حاشیه ایستگاه های مترو، معابر فاقد مزاحمت هستند. به عنوان مثال در چهار راه ولیعصر که ارزش اراضی آن بالاست زمینی را حدود ۲۰۰۰ مترمربع به عنوان محل کسب و کار این عزیزان در نظر گرفتیم و اکنون چند ماه است که دستفروشان چهارراه ولیعصر به این محل منتقل شده اند.
او خاطرنشان کرد: ما اکنون براساس کالاهای قابل عرضه توسط دستفروشان نیز برنامه داریم که تا حد امکان بازارچه ها را به صورت ارائه کالا و محصول مشخص برنامه ریزی کنیم که البته این طرح در حال بررسی است.
به گفته گودرزی؛ شهرداری تهران مبلغی را براساس مصوبه شورای اسلامی شهر تهران تعیین کرده است که از دستفروشان اخذ می کند، این عدد مطلقا مبنای درآمدزایی برای شهرداری ندارد، زیرا به ازای هر متر حدود ۱۱ هزار تومان و هر دستفروش روزانه حدود ۳۳ هزار تومان پرداخت خواهد کرد.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهردار تهران با تاکید بر این که دستفروشی در مترو و واگن های مترو ممنوع است و با متخلف باید برخورد شود، اظهار کرد: در پاره ای از موارد دستفروشان در داخل واگن مترو مرتکب بزه هایی چون کیف قاپی و... می شوند. لذا از شهروندان درخواست داریم که به هیچ عنوان از این گروه خرید نکنند تا اقدامات شهرداری به ثمر بنشیند.
گودرزی با بیان این که اقدامات شهرداری در تمام زمینه ها نیازمند همراهی قطعی شهروندان است، گفت: اگر شهروندان با شهرداری همکاری نداشته باشند و بدون قاعده و قانون و رعایت اصول شهروندی عمل کنند، اقدامات شهرداری به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.
او اذعان داشت: در این اقدام شهرداری تهران نیازمند همکاری همه جانبه تمامی نهادهای ذیربط همچون وزارت اقتصاد، وزارت جهاد، وزارت تعاون، وزارت صمت، اتاق اصناف، وزارت کشور، وزارت بهداشت، کمیته امداد، وزارت راه، قوه قضائیه، سازمان بهزیستی و نیروی انتظامی است که باید در این راستا با ما همکاری کنند تا به نتیجه مطلوبی دست پیدا کنیم و در این خصوص رایزنی های لازم صورت گرفته است و ضرورت حصول یک نتیجه خوب، هم افزایی و همراهی همه ارگان های ذیربط است.
گودرزی با تاکید بر این که اولویت فعلی ما حل معضل سامانه مجوزهاست که الزاما و به طور تخصصی باید توسط وزارت اقتصاد انجام شود، گفت: از ۲۰ نقطه ای که در سطح تهران شناسایی کردیم، ۱۲ نقطه به نتیجه رسیده و سرو سامان پیدا کرده است و در این مسیر معطل و منتظر رفع معضل سامانه وزارت اقتصاد هم نماندیم و با همکاری نیروی محترم انتظامی فعلا کار پیش رفته است اما مساله صدور مجوز کار ریشه ای است که به شدت مورد نیاز است.
او خاطرنشان کرد: وزارت راه باید در تامین اراضی مورد نیاز به ما کمک کند، زیرا ما با محدودیت زمین روبرو هستیم، زیرا صحبت از ساماندهی چندین هزار نفر است.
گودرزی تاکید کرد: در این مسیر شهرداری تهران تا آخرین لحظه نیازمند همراهی و همکاری متقابل شهروندان است و تمامی اقدامات ما بدون هم آوایی، همراهی و همکاری مردم بدون شک ابتر، ناتمام، ناقص و بدون اثر خواهد بود.
نظر شما