به گزارش همشهری آنلاین، به گفته رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور، هر سطحی که بر روی کره زمین هست، یک ستونی از هوا بالای آن تا انتهای جو وجود دارد. صادق ضیائیان در این رابطه به همشهری میگوید: «فرض میگیریم یک انسان ایستاده است؛ از بالای این فرد ستونی از هوا تا انتهای جو قرار گرفته است. این ستون هوا وزنی دارد و اگر وزن آن تقسیم بر ۱۰۰ شود به آن فشار هوا گویند.»
او عنوان میکند: «فشار با همان معنای فیزیکی خود یعنی نیرو تقسیم بر ۱۰۰ میشود. نیرو همان وزن هواست و بر این اساس، وزنی که بالای سطح زمین قرار دارد تا انتهای جو تقسیم بر مساحت سطح زمین، فشار هوا نامیده میشود.»
ضیائیان تاکید میکند: «فشار هوا در مناطق مختلف، متفاوت است و این بستگی به خیلی از پارامترها دارد. اگر شما یک نقشه جغرافیایی را در نظر بگیرید، ایستگاههای مختلف بر روی این نقشه وجود دارد؛ مثلا بر روی یک پهنه نیمکره یا تمامکره دیده میشود و این ایستگاهها که دارای فشار مختلفی هستند را با هم وصل میکنند و نقاطی مشخص میشود که فشار هوا کم یا زیاد است.»
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور میگوید: «عمدتا پرفشاری هوا با هوای سرد همراه است و کم فشاری هوا معمولا با خود هوای گرم را به همراه میآورد. در واقع خصوصیات مختلفی دارند و کم فشارها صعود هوا را جلوی خود دارند و به طور کلی از پرفشار و کم فشاری هوا نتیجهگیریهای مختلفی در حوزه هواشناسی به دست میآید. چنانکه از تقابل پرفشار و کم فشار هوا بر روی کره زمین پدیدههای مختلف جوی به وجود میآید.»
نظر شما