همشهری آنلاین: رائد فریدزاده رئیس جدید سازمان سینمایی در حالی حکم منوچهر شاهسواری برای دبیری جشنواره فیلم فجر ۴۳ را امضا کرد که کمتر از ۹۰ روز دیگر این جشنواره قرار است در بخش های مختلف برگزار شود. با این حال فریدزاده با توجه به زمان کم و آغاز ثبت نام سازندگان برای حضور در جشنواره از دبیر جدید جشنواره خواست تا بخش ملی از بخش بین المللی جدا شود. موضوعی که در دهه ۹۰ هم برای چندین دوره اتفاق افتاد.
خداحافظی با خزاعی
پیش از این محمد خزاعی رئیس پیشین سازمان سینمایی برای دبیری چهلوسومین دوره این جشنواره منصوب شده بود اما پس از تغییر ریاست این سازمان، بهطبع باید تغییراتی در دبیری جشنواره فیلم فجر و شیوه برگزاری این رویداد اتفاق میافتاد.
از ملی تا بین المللی شدن
جشنواره فجر تا سال ۱۳۷۴ فقط به تولیدات سالانهٔ سینمای ایران میپرداخت. از سال ۱۳۷۴ جشنواره به صورت بینالمللی برگزار شد.
بخش بینالملل جشنواره از سال ۱۳۹۳ از بخش ملی جدا شد و در اردیبهشت ۱۳۹۴ بهصورت جداگانه برای اولین دوره به دبیری رضا میرکریمی برگزار شد. اما از سال ۱۴۰۱ جشنوارههای ملی و جهانی فیلم فجر دوباره بهصورت یکپارچه و واحد برگزار شدند.
حکم دبیر برای جدایی بخش ملی از بین الملل
رئیس سازمان سینمایی در ادامه حکمش به شاهسواری با اشاره به تفکیک بخش ملی از بینالملل آمده است: «شایان ذکر اینکه نظر به اهمیت و نقش ویژه سینما در پیشبرد دیپلماسی فرهنگی و عمومی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و حضور جشنواره بینالمللی فیلم فجر در میان ۱۴ جشنواره برتر رقابتی عضو اتحادیه بینالمللی انجمن تهیهکنندگان فیلم، بخش بینالملل این رویداد به صورت جداگانه در زمان مورد توافق با اتحادیه مزبور، برگزار خواهد شد.
۱۵ دبیر با ۴۳ دوره جشنواره
جشنواره فیلم فجر در ۴۲ دوره گذشته، ۱۵ دبیر داشته؛ در اولین دوره حسین وخشوری دبیری این رویداد سینمایی بود. وخشوری همزمان با دبیری در وزارت ارشاد، مسئولیت اداره کل تحقیقات و روابط سینمایی را بر عهده داشت. پس از او در تمامی ادوار، دبیران جشنواره فیلم فجر یا رئیس وقت سازمان سینمایی بودند یا مدیر بنیاد سینمایی فارابی. در این بین دبیرانی نیز بودند که فعالیتهای اجرایی داشتند یا در سازمانهایی چون صدا و سیما، مرکز گسترش سینمای مستند و ... سمت داشتند.
شاهسواری، از تهیه کنندگی تا مدیریت خانه سینما
منوچهر شاهسواری تهیه کننده و نویسنده اهل ایران است. وی فارغ التحصیل سینما از مدرسه عالی تلویزیون و سینما است. سال ۱۳۶۸ فعالیت سینمایی خود را به عنوان دستیار کارگردان و برنامه ریز با فیلم تمام وسوسه های زمین به کارگردانی حمید سمندریان آغاز کرد. در سال ۱۳۷۷ به همراه احمدرضا درویش، تقی علیقلی زاده و محمود بهمن پور مؤسسه فرهنگ تماشا را تأسیس کرد. وی در تاریخ ۲۸ تیر ۱۳۹۵، پس از پذیرفته شدن استعفای رضا میرکریمی به عنوان مدیرعامل جدید خانه سینما برگزیده شد. از دیگر فعالیت های او می توان به «قائم مقام خانه سینما»، «عضو شورای اتحادیه تهیه کنندگان و توزیع کنندگان فیلم ایران»، «رئیس شورای مرکزی اتحادیه»، «رئیس شورای صنفی نمایش»، نماینده خانه سینما در شورای صدور پروانه ساخت آثار سینمایی «مدیریت جشن یک صد سالگی سینمای ایران»، «مدیر بخش فیلم های خارجی بنیاد سینمایی فارابی» اشاره کرد. حضور شاهسواری در مهمترین رویداد سینمایی کشور باعث خرسندی اهالی سینما و ... است. فردی که به امور اشراف داشته و به طور حتم جشنواره متر و مهیار منسجم تر خواهد داشت و تهیه کنندگان فیلم های خود را به جشنواره خواهند سپرد.
نظر شما