به گزارش همشهری آنلاین، کبر یک گیاه بومی محسوب می شود که علاوه بر ایران در کشورهایی چون اسپانیا، ایتالیا، یونان، ترکیه، عراق، سوریه، مراکش، استرالیا و هندوستان وجود دارد.
در ایران در دشت های گرم و خشک تا معتدل مانند جنوب استان سیستان و بلوچستان، جنوب و شمال غرب خراسان جنوبی، جنوب کرمان، هرمزگان، فارس، استان کهکیلویه و بویراحمد، اصفهان، جنوب و غرب یزد، بوشهر، خوزستان، آذربایجان غربی، ایلام، کرمانشاه، گرگان، سمنان و قسمتهایی از دشت تهران می روید.
این گیاه به دلیل داشتن خواص ضد التهابی و آنتی کسیدانی برای درمان بیماری هایی نظیر دیابت، روماتیسم، مشکلات پوست و مو و... بسیار مفید است. تحقیقات انجام شده روی گیاه کبر نشان می دهد این گیاه از زمان های قدیم در تهیه غذاهای سومری ها، پزشکی قدیم یونانی و عرب مورد استفاده قرار می گرفت.
هنگامی که جوانه های این گیاه به اندازه یک نخود می رسند، قابل برداشت هستند. آن ها را به کمک نور خورشید می توان خشک کرد و در تهیه انواع غذا و ترشی مورد استفاده قرار داد. مردم محلی بر این باور هستند این گیاه غذای محبوب روباه در فصل بهار است.
کبر گیاهی دارویی است که در صنایع دارویی و غذایی کاربرد دارد. این گیاه سرشار از فیبر، انواع ویتامین های A و K، نیاسین و ریبوفلاوین، املاح معدنی نظیر سدیم، آهن، کلسیم و مس است. این گیاه با نام های کبرو، کبیر، دک، داغ قارپوزی، خیاروک، لگجی، لیجین، لیجون و کبرک درخت اصف نیز شناخته می شود.
گیاه کبر یا کاپاریس به راسته کلم سانان، تیره کبریان و سرده کبرها تعلق دارد. گیاه کاپاریس اسپینوزا درختچه ای خاردار و پر شاخ و برگ است. این گیاه با وجود ظاهر کوچک خود، ریشه بسیار محکم و طولانی با پوست ضخیم دارد. این ریشه اغلب روی زمین گسترده می شود. برگ های گیاه باریک و به رنگ سبز روشن است. گیاه کبر گل هایی چهار قسمتی به رنگ سفید و بسیار معطر دارد که وسط آن مانند مو است. میوه گیاه به رنگ سبز با خطوط موازی سبز و یا زرد کمرنگ دیده می شود. این میوه که خیار کبر نامیده می شود تقریبا همانند و هم اندازه بلوط است. رنگ داخل میوه قرمز و پر از دانه های کوچک و لزج است.
دانه های کبر با دست چیده می شوند. این گیاه به دلیل داشتن عطر و طعم بی نظیر و خواص درمانی معروف است. دانه کبر اندازه ای متغیر دارد. می تواند به اندازه یک دانه فلفل سیاه و یا به اندازه یک زیتون سبز کوچک باشد. دانه های بزرگ تر کبر از طعمی قوی تر و دانه های کوچک تر از رایحه ای قوی تر برخوردار هستند.
نظر شما