همشهری آنلاین: روز جمعه ۱۸ آبان ماه، حداقل ۲ فروند هواپیمای اسرائیلی عازم سفر شدند تا زخمیهای اسرائیلی را به یک بیمارستان در تل آویو انتقال دهند، اما این بار اسرائیلیها در غزه و یا لبنان زخمی نشده بودند، بلکه اسرائیلی ها در قلب اروپا و در شهر آمستردام هلند در جریان یک بازی فوتبال زخمی شدند و «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز روز جمعه دستور اعزام هواپیما به هلند برای انتقال زخمیهای این مسابقه فوتبال به داخل اراضی اشغالی را داد. اما ماجرا از چه قرار بود؟
فوتبال پرحاشیه: پنجشنبه شب میان تیمهای ماکابی تلآویو و آژاکس آمستردام در لیگ اروپا یک مسابقه برگزار شد که تیم اسرائیلی با ۵ گل خورده زمین را ترک کرد. اما پس از پایان مسابقه درگیریها شروع شد.
اقدامات تحریک آمیز اسرائیلیها پیش از بازی: پیش از مسابقه در «میدان دام» آمستردام بازداشتها و درگیریهایی میان هواداران تیم مکابی و معترضان طرفدار فلسطینیان رخ داده بود. پاره کردن پرچم فلسطین در یکی ازخیابان های مجاور به این میدان هم گزارش شده است.
چه کسی درگیری را شروع کرد؟ براساس گزارشی که بی بی سی تهیه کرده، بررسی برخی ویدئوهای نشان میدهد که اسرائیلیها ظاهرا قبل از آغاز درگیری، علیه اعراب و فلسطینیها شعار دادهاند و همین شعارها نقطه شروع درگیری بوده است.
نمایش نژادپرستی پس از فوتبال: تصاویر تائید کننده آن است که پس از پایان بازی، اسرائیلی ها بیرون از استادیوم شعارهای نژادپرستانه سر دادند و پرچم فلسطین را از یک ساختمان پایین کشیدند و همین موضوع باعث درگیریهای شدید شد.
شدت درگیری چه قدر بود؟ شبکه ۱۲ تلویزیون عبری تائید کرده که در این درگیریها بیش از ۳۰ اسرائیلی زخمی شده و کارشان به بیمارستان کشیده شده است، ارتباط با ۳ اسرائیلی هم قطع شده است. همزمان پلیس هلند گفته است که ۶۱ نفر را بازداشت کرده است.
واکنش های همیشگی به نسل کشها: حملات علیه اسرائیلیها بویژه در فوتبال برای نخستین بار نیست که انجام می شود، بلکه از زمان اشغال فلسطین و بویژه در یک سال گذشته همزمان با جنگ غزه، مسابقات فوتبال بارها صحنه حمایت از فلسطین و محکومیت جنگ اسرائیل علیه غزه بودهاند:
۱۸ آبان ماه ۱۴۰۳: همبستگی طرفداران تیم فوتبال گالاتاسرای ترکیه با فلسطین و محکومیت جنایات اسرائیل در بازی مقابل تاتنهام
۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳: اعلام همبستگی طرفداران پاری سن ژرمن با فلسطین و لبنان
۲۹ مهر ۱۴۰۳: حمایت طرفداران تیم فوتبال الوداد مراکش از غزه با فریاد زدن نام شهیدان اسماعیل هنیه و یحیی سنوار
۱ مهر ۱۴۰۳: نشان دادن عبارت «هرگز اسرائیل را به رسمیت نمیشناسیم» و تصویر بزرگ شهید هنیه در بازی تیم فوتبال آفریقایی تونس
۱۶ شهریور ۱۴۰۳: همبستگی تماشاگران کرهای با غزه و فلسطین در چارچوب بازیهای مقدماتی جام جهانی
۹ مرداد ۱۴۰۳: درخواست طرفداران تیم فوتبال پرتغالی برای توقف نسلکشی در غزه در بازی مقابل تیم اسرائیلی «بتاح تکفا»
۵ تیر ۱۴۰۳: همبستگی طرفداران تیم فوتبال ترکیه با به گردن انداختن چفیه فلسطینی در بازیهای ملتهای اروپا ۲۰۲۴
۲۶ خرداد ۱۴۰۳: درخواست تماشاگران تیم فوتبال الاهلی مصر برای تحریم اسرائیل در بازی فوتبال
۱۳ خرداد ۱۴۰۳: بلند کردن پرچم فلسطین توسط طرفداران تیمهای فوتبال رئال مادرید و دورتموند در بازی فینال لیگ قهرمانان اروپا
۶ خرداد ۱۴۰۳: همبستگی تماشاگران تیم فوتبال سلتیک اسکاتلند در جشن قهرمانی این تیم با پرچم فلسطین
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳: همبستگی تماشاگران تیم فوتبال الترجی تونس با ملت فلسطین و غزه در بازی مقابل الاهلی مصر
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳: همبستگی طرفداران تیم فوتبال ترابزون ترکیه با مردم غزه و فلسطین
۱۳ فروردین ۱۴۰۳: حمایت طرفداران دو تیم فوتبال الفیصلی و الوحدات اردن در حمایت از غزه و فلسطین
۲۷ اسفند ۱۴۰۲: همبستگی طرفداران تیم فوتبال فیورنتینا در ایتالیا با فلسطین در بازی مقابل تیم اسرائیلی
۳ اسفند ۱۴۰۲: همبستگی بازیکنان فوتبال الازیق اسپور ترکیه با مردم غزه
۵ بهمن ۱۴۰۲: حمایت طرفداران تیم فوتبال اتلتیک بیلبائو از فلسطین در بازی با بارسلونا
ورزش ضد اشغالگران
البته نه فقط فوتبال، بلکه تاریخ ورزش و المپیک رویدادهای بی شماری را درباره حمایت از فلسطین در رقابتهای جهانی به خاطر دارد:
حمایت از فلسطین در بسیاری از بازیهای فوتبال - جام جهانی ۲۰۲۲ قطر
لغو فوتبال دوستانه آرژانتین و اسرائیل به درخواست تیم آرژانتین با اعلام این که «فوتبال هرگز به خون فلسطینی ها آلوده نمیشود.»: اندکی مانده به شروع جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه
کشته شدن ورزشکاران اسرائیلی - بازیهای المپیک تابستانی ۱۹۷۲ مونیخ
نظر شما