همشهری: علی رضا زاکانی در آیین بهرهبرداری از فاز اول پروژه احیا منطقه طبیعت گردی روددره فرحزاد گفت: تهران در معرض ۴ بلایای طبیعی سیل، زلزله، فرونشست و طوفان قرار دارد. برای حل این مشکلات در دوران جدید مدیریت شهری برنامهریزی کردیم تا آسیبهای این بلایای طبیعی به حداقل برسد.
وی ادامه داد: کنار این بلایای طبیعی مواردی نیز وجود دارد که روح شهر را آزار میدهد مانند معتادان متجاهر، کودکان کار و ... در این میان رود دره فرحزاد مکانی است که هم از بلایای طبیعی رنج میبرد و هم درگیر با آسیبهای اجتماعی مانند وجود معتادان متجاهر در آن بوده است.
زاکانی با بیان اینکه دو سال قبل در این مکان صدها معتاد متجاهر زندگی میکردند، تصریح کرد: روزی که با همراهی مسئولین دستگاه قضا و نیروی انتظامی پا به روددره فرحزاد گذاشتیم کار به تیراندازی کشید، به همین جهت بسیاری گمان میکردند حل مشکل روددره فرحزاد به این سادگیها شدنی نیست، اما حل این چالش با همراهی دستگاههای مختلف به سرانجام رسید.
۲ فاز ار پروژه باقی است
شهردار تهران در رابطه با تکمیل پروژه هم گفت: دو فاز دیگر روددره فرحزاد باقی مانده است. نخست پایین دست روددره تا بوستان نهجالبلاغه به مساحت۱۰۳ هکتار و دوم بالادست آن تا امامزاده داوود به طول هزار هکتار که امیدواریم آنها هم انجام شود.
شهردار تهران در رابطه با تکمیل پروژه گفت: در آماده سازی روددره فرحزاد سعی کردیم ماهیت طبیعی این مکان را تغییر ندهیم در این رابطه چند اتفاق رقم خورد؛ نخست معتادان متجاهری که این مکان را آلوده کرده بودند به مراکز بازپروری منتقل کردیم. دوم طبیعت فرحزاد را از زباله پاک کردیم و از این مکان ۸۰۰۰ تن زباله منتقل شد.
وی ادامه داد:در گام بعدی مسائل تملکی روددره فرحزاد را حل کردیم که در این رابطه لازم است از شهرداران فعلی و پیشین منطقه ۲ و ۵ تهران و دستگاه قضایی و انتظامی تشکر کنم.
زاکانی تاکید کرد: با تلاش سازمان بوستانها و فضاهای سبز شهرداری تهران و معاونت خدمات شهری روددره فرحزاد به پیشینه طبیعی خود بازگشت.
آمادگی شهرداری برای تبدیل ۷ رود دره شمالی تهران
وی ادامه داد: شهرداری تهران حاضر است در ۷ رود دره شمالی تهران مدیریت حوزه آبخیزداری این مناطق را به بهترین وجه در اختیار گیرد و این مکانها گیاه طبیعت پسند با نظارت وزارت جهاد بکارد و پس از انجام این امور نیز مدیریت این مناطق را مجددا به وزارت جهاد کشاورزی میسپاریم. گسترش فضای سبز در این مناطق باعث میشود سیلاب درهها پیش از ورود به مناطق مسکونی جذب سفرههای آب زیرزمینی شود.
زاکانی در بخش پایانی سخنان خود گفت: برخی از نقاط شهر تهران دارای بافت سست میباشند، مناطقی مانند کن، نفرآباد، ده ونک و... که در برابر بلایای زلزله آسیب پذیرند. با دریافت مجوزهای لازم و با همراهی خود مردم ساخت و ساز در این مناطق آغاز شده است و بخش از این مناطق نیز مانند قسمت جنوبی دانشگاه امام صادق(ع) بناست تبدیل به تفرجگاه شود.
نظر شما